VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EURÓPA, I”-CSOPORT, 10.FORDULÓ:

A magyar labdarúgó-válogatott, idegenben, a Varsói Nemzeti Stadionban,  a lengyel válogatott ellen játszotta utolsó világbajnoki-selejtező mérkőzését. A találkozót 2-1-re a magyar válogatott nyerte. A mérkőzés előtt, már tudtuk, hogy nincs esélye a válogatottnak a továbbjutáshoz, és pótselejtező álmaink is elszálltak. Ez már az Albánok elleni idehazai mérkőzés után eldőlt, igaz ez után San Marinot idehaza 4-0-ra tudtuk legyőzni és tegnap idegenben Lengyelországot 2-1-re ez lehet a vigaszunk. A világbajnoki-selejtezőt győzelemmel zártuk, amiből majd. le kell vonni a tanulságot, ezt majd, Marco Rossinak a válogatott szövetségi kapitánya megteszi és  el kell majd, döntenie, ez a bő magyar válogatott csapattal képzeli el a folytatást. Láthattunk jó mérkőzéseket is a válogatottól, és az újoncok is jól remekeltek, több mérkőzésen is.

A Szokodi Academy értékelése: – A mérkőzésen, legjobban teljesített magyar válogatott játékosok listája, értékszámmal :

1.    Gazdag D.: 7.2

2  Schäfer : 7.0

3. Dibusz D.: 6.9

Lengyelország – Magyarország 1-2 (0-1)

 

Varsó, Nemzeti Stadion, 56 197  néző,Vezette: Tiago M. (portugál)
LENGYELORSZÁG: Szczesny – Dawidowicz, Kedziora, J. Bednarek, Puchacz (Placheta, 83.) – Cash (Józwiak, a szünetben), Linetty (P. Frankowski, 65.), Klich, Moder (Zielinski, 46′), – Swiderski, Piatek (Milik, 65.)

Szövetségi kapitány: Paulo Sousa
MAGYARORSZÁG: Dibusz Dénes – Fiola, Lang Ádám, Szalai Attila. – Nego, Nagy Á. (Vécsei, 90.), Schäfer, Nagy Zs. – Varga K. (Gazdag, 58.), Szalai Ádám (Hahn J., 89.), Schön (Kiss T., 72.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerzők: Swiderski (61.), ill. Schäfer (37.), Gazdag (79.)

Fotó/Szokodi László

Marco Rossi:

– Tudjuk, hogy ha ez az utolsó mérkőzés tétre, legalább a rájátszásért ment volna, akkor a lengyelek Lewandowskival játszottak volna, az ő jelenléte pedig mindig rengeteget jelent ellenfelünknek. A lengyelek így is nagyon motiváltak voltak, hiszen szerették volna megnyerni a találkozót, és győzelemmel búcsúzni a szurkolóktól – értékelt a mérkőzés után a szövetségi kapitány. – Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert megmutattuk, hogy néha nem a nagy nevek jelentik a különbséget, néha megfelelő motivációval képesek lehetünk elérni nagy sikereket. Harcoltunk minden egyes labdáért, és emelt fővel jöhetünk le a pályáról, mert a játékosok megmutatták, hogy milyen sokat jelent számukra a válogatott meze. A sok hiányzónk és az igazán nagy tét hiánya ellenére motiváltak és magabiztosak voltunk, taktikailag szinte tökéletesen játszottunk. A szeptemberi mérkőzések után ezen a téren hiányérzetem volt, most viszont a játékosok mindent úgy csináltak, ahogy részletekbe menően megterveztünk. Nagyon sajnálom az albánok elleni vereségeket, azok sajnos meghatározók voltak ebben a sorozatban., nyilatkozta a magyar válogatott, szövetségi kapitánya.

Forrás/MLSZ

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EURÓPA, I”-CSOPORT, 10.FORDULÓ, A MÁSIK KÉT TALÁLKOZÓ EREDMÉNYE:

2021 11.15

San Marino – Anglia 0-10

Albánia – Andorra 1-0

Borítókép/ MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar válogatott eredményei a vb-selejtezők I-csoportjában:
Magyarország-Lengyelország 3-3
San Marino-Magyarország 0-3
Andorra-Magyarország 1-4
Magyarország-Anglia 0-4
Albánia-Magyarország 1-0
Magyarország-Andorra 2-1
Magyarország-Albánia 0-1
Anglia-Magyarország 1-1
Magyarország-San Marino 4-0
Lengyelország-Magyarország 1-2

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App