OTP BANK LIGA 2020/2021 SZEZON

DÍJÁTADÓ!

 

  • A labdarúgó OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonja véget ért. Egy fergeteges évadot tudhatunk magunk mögött. Ez a bajnoki szezon egy kicsit más volt, mint az előző szezonokban megszokott. A koronavírus-járvány okozta felfordulás a tavaszi szezonban szinte, a csapatok üres lelátok előtt játszották le a mérkőzéseiket. Az utolsó két bajnoki fordulóra térhettek vissza a nézők, már aki rendelkezett védettségi igazolvánnyal, akinek ez még nem adatott meg az legfeljebb a tv előtt nézhette. De nem csak a nézők miatt volt, kicsit fájó ez a bajnoki szezon, több csapatnál is a szezon közben nagy problémát okozott, hogy ki tud állni a teljes létszámmal, vagy olyan megoldást kellett alkalmazni, mint az Újpest tette ifi, és a serdülő csapat játékosait is bevetette, hogy a mérkőzésüket le tudják játszani. A COVID-19 okozta sok problémát legyűrve, a végére kialakult egy felejthetetlen szezon, amire a csapatok és mi szurkolók is úgy fogunk emlékezni, hogy emlékszel a 2020/2021-es bajnoki szezonban milyen is volt, az a ………..

A szezon végére a vezetőedzői gárda is átalakult. Volt olyan csapat, ahol a bajnoki forduló előtt közös megegyezéssel szerződést bontottak, ilyen eset volt, Csizmadia Csaba esete is, a Budafoki MTE csapatánál, de ő volt az a bajnoki szezonban, aki vezetőedző posztban volt, utoljára a csapat bajnoki szezon végén.

DÍJÁTADÓ

A RangAdó díjátadón hét férfi kategóriában hirdet győztest az MLSZ: az év játékosa, az év felfedezettje, gólkirály, az OTP Bank Liga legjobb edzője, a legjobb játékvezető, a legszebb gól és Fair Play-díj.

Három kategória (az év játékosa, felfedezettje és edzője) végeredménye most is a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden klub részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott 3–3 játékosra kategóriánként. Az év játékvezetőjét a Játékvezető Bizottság választotta meg, míg a Fair Play díj a Fair Play lista alapján talált gazdát.

Az év legjobb játékvezetőjének járó díj:

Bogár Gergő játékvezető kapta

 

– Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, köszönöm a feleségemnek és családomnak a támogatást, valamint a kollégáinak, akikkel ebben a szezonban együtt dolgozhattam. 

Az év felfedezettje:

Fotó/Szokodi L.

Schön Szabolcs kapta, aki a bajnoki szezonban, még MTK-ban szerepelt, majd néhány napja pedig már az Egyesült Államok bajnokságban, az FC Dallas játszik.

– Eddigi pályafutásom alatt profi szinten még nem nyertem díjat, most először lettem első a felnőttek között. Szép szezon volt ez a számomra és a csapat számára is, mindent megtettem, hogy segíteni tudjak nekik és gól, gólokat szerezzek.

Az év edzője:

Fotó/Szokodi L.

Szerhij Rebrov

– Egyértelműen ez volt a legnehezebb az elmúlt három évből, szurkolók nélkül játszani és motiválni a csapatot. De mostanra elértük azt, hogy a játékosok megismerték az elvárásaimat, felmennek a pályára és csukott szemmel is tudják, mit akarok látni tőlük. Az elején kevesen hitték, hogy a Ferencváros bejut a BL-csoportkörbe, mivel előtte négy selejtezőkörön kellett túljutni. Csapatunk nem azt nézte, ki ellen lép pályára, hanem hogy a saját játékát hozza. Készen álltunk erre a nagy terhelésre és szerencsére minden poszton volt választási lehetőség és rivalizálás, hiszen senki nem tudta, hogy ki lép pályára a következő körben. A következő évben már nagyobb nemzetközi tapasztalattal küzdhet az együttes azért, hogy ismét a főtáblára jusson. Új tapasztalatokat szereztem én is és a játékosokkal közösen hatalmas sikert értünk el. Mindhárom itt töltött szezonom nagyon fontos a számomra és nagyon örülök neki, hogy lehetőséget kaptam, hogy itt dolgozzak., -nyilatkozta a Ferencvárosi TC vezetőedzője, Szerhij Rebrov

Forrás: MLSZ

OTP BANK LIGA

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE TABELLA:

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App