MAGYARORSZÁG ÉN ÍGY SZERETLEK!

 

– Az Országgyűlés ma ünnepi ülésnapon emlékezik arra, hogy harminc évvel ezelőtt tartotta alakuló ülését a rendszerváltás utáni első szabad választások eredményeként létrejött parlament.

 

 

Az előző héten kezdődött ülés zárónapja délelőtt 11 órakor, Áder János köztársasági elnök ünnepi beszédével kezdődik. A képviselők ezt követően szavaznak arról a politikai nyilatkozatról, amelynek egyik előterjesztője képviselőként Orbán Viktor miniszterelnök.
Az Országgyűlés az indítvány elfogadásával az első szabadon választott népképviselet 1990. május másodiki megalakulásáról emlékezhet meg, újra kimondva, hogy ez az időpont Magyarország új demokráciájának és alkotmányos rendjének kezdete.
A Ház ünnepi ülésnapja a Himnusszal, majd napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

 

Áder János:

A köztársasági elnök az ajánlotta, hogy a koronavírus-járvány miatt ránk váró feladatok megoldásához használjuk erőforrásként mindazt, amit az elmúlt 30 évben elértünk és amit az elmúlt hetekben megtapasztaltunk, „hogy hamarosan újra élvezhessük a szabadságot”. Kiemelte: az elmúlt hetekben a járvány nem csak törékenységünkre figyelmeztetett, de a társadalmi összefogás erejét is megmutatta.
Áder János hangsúlyozta, hogy amit az elmúlt 30 évben alkottunk, az kiállta az idő próbáját, „Magyarország független, demokratikus jogállam, szabad ország”.

MTI

 

  • Harminc év kimondani is sok, pedig pillanatok alatt eltelt. Sokak számára emlékezetes volt, legyen politikus, vagy csak egyszerű magyar állampolgár. Szabadon választhattunk először, és több pártra és eszmére, amit a pártok képviseltek. Létrejött egy új szemlélet demokrácia, és szabadon lehetett nyíltan beszélni. Az akkor első parlamenti választáson, Orbán Viktor, mint Fidesz párt képviselőjeként, akkor kezdte el a padsort koptatni. Eltelt 30 év és az Antal kormány MDF kormányzása után, Boross Péter lett Magyarország miniszterelnöke. 
  • 1994 – 1998  : Horn Gyula , (MSZP)
  • 1998 – 2002 Orbán Viktor ,( FIDESZ )
  • 2002 – 2010 Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon , (MSZP)
  • 2010 – Orbán Viktor  (FIDESZ)

Az elmúlt 30 év miniszterelnökei, és a képviselt pártjuk.

Egy ország ezer éves történetét, kultúráját, vallását, minden  állampolgárnak, legyenek ők itthon, vagy  külföldön, együtt kell képviselni, mert mi magyarnak születtünk! 

„MAGYARORSZÁG ÉN ÍGY SZERETLEK”

CIKK/SZAMY:Szokodi L.

MTI

 

Fotó/SZAMY

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App