K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA , 9., FORDULÓ

Fotó/ Szokodi László

♦A rangadó előtt,  Juan Carlos Pastort köszöntötte a publikum,  abból az alkalomból, hogy felkerült a PICK Arénában a Legendák Falára. A Mister immár egyiptomi válogatott kapitányként tért vissza Szegedre, ahol a klubtulajdonos, Csányi Sándor adta át számára a  trófeát, minden idők legeredményesebb szegedi edzőjének.  Sajnos a bemelegítés során érkezett a hír, Bánhidi Bence megsérült, így ő nem lépett pályára a derbin.

♦A mérkőzés első két góljának a szegediek örülhettek, majd a bakonyiak is észbe kaptak és fokozatosan zárkóztak fel és meg is fordították az eredményt 4-3 a javukra. Ezután a Szeged szaladt a vendégek után és próbált gólokkal szorosan mellettük maradni és így  nagyobb gólkülönbség nem alakult  ki, a  félidő, 15-13 Telekom Veszprém előnnyel zárult. A második félidő elején feljött a hazai csapat , sőt ki is egyenlített, ekkor több száz szegedi szurkoló a játékvezetőket kezdték el hibáztatni, hogy a Szeged nem tudta átvenni a vezetést. Több eladott labda jellemezte a hazaiak játékát, de Remili szabálytalanságáért akár kiállítás is járhatott volna, nem így lett.

♦Ez meg is pecsételte a szegediek sorsát hiszen Remili jó formában lépett ma pályára és 7 góljával ő szerezte a derbin a legtöbb találatot, ami nagyban hozzájárult, hogy az utolsó tíz percben kialakuljon az ötgólos különbség. A mérkőzést a Telekom Veszprém nyerte  30-25-re , de azt kell mondjam a hazai csapat végig küzdött a pontszerzésért, de az utolsó tíz perc az a vendégeké volt, sajnos. A Veszprém megérdemelten nyert az idei szezon első Szeged-Veszprém összecsapásán, de lesz még a két csapatnak ebben a szezonban összecsapása és reméljük, az is hoz ilyen izgalmakat, és szegedi győzelmet.

Cikk/ Szokodi László

 

OTP Bank-PICK Szeged–Telekom Veszprém 25–30 (13–15)
K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló. Szeged, PICK Aréna, 7486 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
OTP Bank-PICK Szeged: Imsgard – Sostaric 4/2, Stepancic 3, Bombac 3, Gaber 2, Mackovsek, Frimmel 4. Csere: Mikler (kapus), Kalaras, Garciandía 1, Bodó, Martins 4, Szita 4. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 5, Remili 7, Pechmalbec 5, Ligetvári, El-Dera 3, Descat. Csere: Biosca (kapus), Sandell, Casado 2, Koszorotov 4, Nilsson 1, Elísson 2/2, Fabregas 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/2.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

 

Kárpáti Krisztián: – Megérdemelten viszi el a két pontot a veszprémi csapat. Az első ilyen rangadóm volt, csodálatos élmény. Bánhidi Bence a bemelegítésnél megsérült, ez megnehezítette a helyzetünket, ráadásul a szabályok miatt már pótolni sem tudtuk a keretben. Idő kell, hogy összeérjünk, de periódusokban voltak jó pillanataink. A második félidőben a veszprémiek jól zárták le a területeket, labdákat szereztek, majd kialakult az a négy-ötgólos különbség, ami vereséghez vezetett. Sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönségünket, de bízunk benne, hogy továbbra is támogatnak minket!

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App