FÖLÉNYES GYŐZELMEKKEL, NAGYSZERŰ ÉS TAKTIKUS VÍVÁSSAL NYERT ARANYÉRMET AZ ANDRÁSFI TIBOR, KOCH MÁTÉ, NAGY DÁVID, SIKLÓSI GERGELY ÖSSZEÁLLÍTÁSÚ FÉRFI PÁRBAJTŐRCSAPAT A PÁRIZSI VILÁGKUPÁN!

 

A mester megmondta,

 

…….., a tanítványok pedig tették a dolgukat! Méghozzá káprázatosan! Két, több mint kellemetlen rivális után három klassziscsapatot győztek le kétséget kizáróan, Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely egyaránt hibátlan teljesítményt nyújtott, és egységes, taktikus válogatottat alkotott Dancsházy-Nagy Tamás irányításával.

 

 

A fináléban pedig a házigazda franciák következtek, és a húsvéti ünnepek miatt ezúttal “csak” félházas Coubertin-csarnokban – ahogy a döntő után Dancsházy-Nagy Tamás fogalmazott – egyre halkabbak lettek a hazai szurkolók. A mieink ugyanis gyakorlatilag 4 meccs alatt lerendezték a döntőt. 20:7-re elhúztak a magyarok úgy, hogy mind a négy vívónk simán hozott egy asszót. Taktikai csere is történt ugyanis, a világklasszis Borelre “rácserélte” Dancsházy mester Koch Mátét, akinek a francia egyáltalán nem kedveli a stílusát,  így fordulhatott elő az a ritkaság, hogy a hármas csapatverseny első négy meccsén négy magyar hozta össze a 13 tusos előnyt. Amit már “csak” tartani kellett, és ez sikerült is, 43:36-ra győzött válogatottunk, amely ezzel megnyerte a Világkupát.

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Párizs, 39 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Hollandia 37:22 (Nagy +9, Siklósi +5, Koch +1, Andrásfi 0).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Csehország 43:32 (Andrásfi +6, Nagy +3, Siklósi +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Korea 45:33 (Nagy +8, Siklósi +5, Koch 0, Andrásfi -1).

Elődöntő: Magyarország-Ukrajna 45:42.

Döntő: Magyarország-Franciaország 43:36 (Siklósi +4, Koch +4, Andrásfi +1, Nagy -2).

Végeredmény: 1. Magyarország (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás, edzők: Andrásfi Tibor, Halla Péter, Dancsházy-Nagy Tamás), 2. Franciaország, 3. Ukrajna.

Forrás/ Magyar Vívó Szövetség

Fotó/ FIE

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App