UEFA U-17-ES FIÚ LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG „A”- CSOP., 3., FORDULÓ

A hazai rendezésű U-17-es Eb.-csoportkör utolsó fordulójában a magyar válogatott 4-2-es vereséget vereséget szenvedett az írektől. Belvon Attila csapata egy győzelemmel és két vereséggel így csoportja harmadik helyén végzett, ami azt is jelentette, hogy a magyar válogatott nem jutott tovább a negyeddöntőbe. Az ‘A’-csoportból Lengyelország és Írország jutott tovább. A magyar válogatott az Eb-csoportkör első mérkőzésén Wales csapatát verte 3-0-ra , majd a lengyelek elleni „érdekes” meccsen 5-3-ra kapott ki. Itt egy pillanatra álljunk meg. Nem akarom fényezni a magyar válogatottat, de ezen a mérkőzésen több rossz  játékvezetői döntés is született, közte egy a magyar válogatottnak, meg nem adott gól is. Az írek elleni meccsen , viszont nagyon látszott, hogy erőnlétben még nagyon nem vagyunk a TOP-csapatok szintjén és ez azt is jelenti, hogy már az U-17-es korosztályoknál is mennyire fontos, hogy megfelelő kondi és erőnléttel kell, hogy rendelkezzenek a játékosok. A magyar U-17-es válogatottnak, tapasztalatszerzésnek, nagyon jó volt ez, a hazai rendezésű foci-Eb, rendezés , de az látszik, hogy már most nagy szakadék van a több nemzeti csapattal szemben Belvon Attila irányított magyar válogatottnak.

Fotó/ Szokodi László

Írország–Magyarország 4–2 (3–1)

Gólszerző: 5′, 61′, Kehir , 24′, 31′, Melia ,  ill. (10′,  – öngól) Grante , 71’Kern

Írország: Healy – Grante, Babb, O’Sullivan – Kehir, Akachukwu, Turley, Negry-McGrath, Orazi – Melia, Razi.

Szövetségi edző: Colin O’Brien

Magyarország: Yaakobishvili Áron – Girsik Attila, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik, Hornyák Csaba (Burghart Manuel, 77.) – Varga Zétény, Fenyő Noah, Kern Martin, Németh Hunor (Vidnyánszky Mátyás, 77.) – Simon Benedek, Molnár Csaba (Somfalvi Bence, 77.)

Szövetségi edző: Belvon Attila

Fotó/ Szokodi László

 Talán a hit hiányzott ma a csapatomból. A mérkőzés elején még bíztunk abban, hogy elérjük a célunkat, de úgy éreztem, hogy  a második kapott gól után elvesztettük az önbizalmunkat. Sok idő volt még hátra, voltak megvillanásaink és lehetőségeink, de nem tudtunk élni ezekkel. Nagyon sajnálom, hogy ennyi gólt kaptunk. A csapat hosszú ideig nullára tudott hozni mérkőzéseket a felkészülés során, most érthetetlenül sok hibát követett el a védekezésben, és ez a kapott gólok számában is tükröződik. Ezúttal nem volt olyan vezéregyéniség a pályán, aki a nehéz helyzetben ki tudta volna húzni a csapatot a gödörből. Úgy érzem, a hibázástól való félelem túl erős volt a játékosaimban. Míg a többi csapat a selejtezők alatt megszokta a komoly tétet, mi az Európa-bajnokságon találkoztunk először a tét okozta nyomással, és ezt nem tudtuk megfelelően kezelni. Most természetesen mindenki maga alatt van, és kudarcként éli meg ezt a kiesést, de hiszek abban, hogy a keret sok játékosa előtt szép jövő áll. Sok sikert kívánok nekik ahhoz, hogy elérjék a céljaikat – nyilatkozta a találkozót követően Belvon Attila szövetségi edző.

 

@szokodiacademy

U17-es fiú labdarúgó Európa-bajnokság Magyarország??. ‘A’-csop., első mérkőzés ??- ??????? Hajrá magyarok! #foryou #foryoupage #szokodiacademymedia #magyartiktok #csakegyutt #hungary?? #labdarúgás #focihirek #football #U17magyarvalogatott #uefa #uefa17 #mlsz #mlsztv @TikTok @UEFACHAMPIONSLEAGUE

♬ eredeti hang – SzokodiAcademyMedia

A csoport másik mérkőzésén:
Wales–Lengyelország 3–0 (82′ .Biancheri , 89′, 90+1′, Morgan )

A csoport végeredménye: 1. Lengyelország 6 pont, (10–7), 2. Írország 6 pont,  (8–7), 3. MAGYARORSZÁG 3 pont, (8–9), 4. Wales 3 pont, (3–6)

 

Az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek programja:

1. játéknap

Május 17., szerda

A csoport
Lengyelország – Írország 5 – 1
MAGYARORSZÁG – Wales 3 – 0

C csoport
Skócia – Franciaország  1 – 3
Portugália – Németország 0 – 4

Május 18., csütörtök

B csoport
Szerbia – Szlovénia 2 – 4
Olaszország – Spanyolország 1 – 2

D csoport
Svájc – Hollandia 2 – 0
Horvátország – Anglia 0 – 1

2. játéknap

Május 20., szombat

A csoport
Írország – Wales 3 – 0
MAGYARORSZÁG – Lengyelország  3 – 5

C csoport
Portugália – Skócia 2 – 1
Franciaország – Németország 1 – 3

Május 21., vasárnap

B csoport
Spanyolország – Szlovénia  3 – 1
Szerbia – Olaszország  2 – 0

D csoport
Horvátország – Svájc 1 – 2
Hollandia – Anglia 1 – 4

3. játéknap

Május 23., kedd

A csoport
Írország – MAGYARORSZÁG 4 – 2
Wales – Lengyelország 3 – 0

C csoport
Franciaország – Portugália 1 – 1
Németország – Skócia 3 – 0

Május 24., szerda

B csoport
Spanyolország – Szerbia 1 – 1
Szlovénia – Olaszország 0 – 3

D csoport
Hollandia – Horvátország 1 – 1
Anglia – Svájc 0 – 0

NEGYEDDÖNTŐ

05.27 15:00 U-17 LENGYELORSZÁG  – U-17 SZERBIA

05.27 15:00 U-17 NÉMETORSZÁG – U-17 SVÁJC

05.27 15:00 U-17 ANGLIA – U-17 FRANCIAORSZÁG

05.27 15:00 U-17 SPANYOLORSZÁG – U-17 ÍRORSZÁG

ELŐDÖNTŐ:

05.30

05.30

DÖNTŐ:

06.02 20:00

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App