„Nem adták ingyen” – Méhes Gábor

RK PPD ZagrebMOL-Pick Szeged 23-24 (12-9)

Fotó: Szokodi L.

A tegnapi napon megkezdődött az idei szezon a VELUX EHF Bajnokok Ligájában.

A Telekom Veszprém hazai pályán fogadta a PGE Vive Kielcét és aratott 29-27-es győzelmet a nyitó forduló első napján.

 

Vasárnap a MOL-Pick Szeged is pályára lépett Eszéken, a RK PPD Zagreb vendégeként. A Zágrábiak nem tudtak saját csarnokukban játszani, ami a Szegednek a malmára kellett, hogy hajtsa a vizet. A szegedieket közel 300 szurkoló kísérte el.

A korábbi egymás elleni meccsek sem voltak könnyűek, többször döntetlen is született (1996, 1997), és ez most sem ígérkezett könnyűnek, még ha a horvátok is egy új csapattal léptek pályára. Legendák is visszavonult a nyáron Igor Vori, és a Valcic- testvérek is Josip és Tonci. Viszont már harmadjára ül a kispadon Lino Cervar, aki a horvát válogatottat is irányítja.

Egyik Csapat sem kezdte igazán jól a meccset, nagyon sok volt az eladott labda és a pontatlan játék. 21-dik percben Pastor időt is kért (8-7), az első félidő 12-9-cel zárult.

A szünet után a házigazdák edzője kért már a 4-dik percben időt, mert ledolgozta 3 gólos hátrányát a MOL-Pick Szeged. A második félidőben, végig kiélezett játékkal fej-fej mellett haladt a két csapat jellemzően közte 1-1 góllal. A játék hevében 39. percben piros lappal kiállították Kontrac-ot, aki Bodót küldte a földre. Sego  40% közelében (52 perc), végig parádésan védett.

A véghajrában a betörésre, a bejátszásra kellett a legjobban figyelni, de nyugodt játékkal a horvátok mindig góllal zárták a támadást. Bodó Ricsi góljaival tartottuk a lépést  5/4 a második félidőben. 29:22-nél Cervar időt kér, a horvát támadást Sego VÉDI!!! 29:51-nél kikérte Pastor mester is az időt. Az utolsó 9mp-ben más csak a labdát kellett a horvátok ellen elrejteni, ez is sikerült.

 

Sego mellett Bodó, Bánhidi és Balog is főszerepet játszott a mai meccsen. A jövő héten a HBC Nantes csapatát az újszegedi Sportcsarnokban. #csakelőre

 

M.A.

 

 

 

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App