– MÖSZ: Öttusában még csak tervezik, az új versenynaptárt, és csak laser run – felmérőket tartanak.

 

 

A Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) nem tudja még összeállítani , a hazai versenyprogramot, mert várnia kell a nemzetközi programra. Viszont a múlt héttől már szervez versenyeket, igaz, csak a lövészettel kombinált futásban, azaz laser runban.

Gallai István, a MÖSZ főtitkára:

„A nemzetközi szövetség egyelőre csak arról döntött, hogy az idei évre kiírt világkupákat 2021-re helyezi át. Nem lehet tudni, mely nemzetközi versenyeket törlik, vagy rendezik egy későbbi időpontban, ezért egyelőre várakozó állásponton vagyunk, és rendszeresen sürgetjük a döntéshozókat” – nyilatkozta

Az idén június-júliusra, Székesfehérvárra tervezett felnőtt Európa-bajnokság sorsa is kérdéses. Az nemzetközi szövetség (UIPM) szeptember 17-21-i dátumot javasol, de az európai és a magyar szövetség szerint is ez korai, nem lenne idő a megfelelő felkészülésre.
Hozzátette, azt sem tudja még, hogy mikor rendezhető majd meg a március 13-14-ről a koronavírus-járvány miatt elhalasztott felnőtt országos bajnokság.

– A főtitkár beszélt arról is, hogy a tréningek még nem mindenhol indultak el mind az öt számban, de futni és lőni a karantén idején is tudtak a versenyzők, ezért bizonyos szempontból edzésben voltak. Ezt kihasználva a szövetség június elejétől laser run-felmérőket hirdetett.

„Ezeken az edzésen belüli nyílt felmérőkön összemérhetik erejüket az egyesületek, és a szövetségi kapitányok is képet kaphatnak a versenyzők állapotáról. Június 9-én a Margitszigeten indult a sorozat, ahol a Trion SC és a MAFC versenyzői küzdöttek egymással, másnap Székesfehérváron került sor felmérőre, de rendeztek már egy-egy állomást Csepelen, Dunakeszin és a KSI-ben is” – mondta a főtitkár és hozzátette, továbbra is több helyszínen szeretnék lebonyolítani a felmérőket, hogy ne jöjjön össze túl sok versenyző és szurkoló egy helyen, így vigyázva a résztvevők egészségére.

Az idei hazai öttusa nemzetközi versenyen, ami egyben olimpiai pontszerző verseny is volt , amin a magyar öttusa csapat tagjai is részt vettek.

  • A budapesti nemzetközi fedettpályás öttusaverseny férfi szombati döntőjébe 36 – an jutottak. A döntőbe három magyar is Bereczki, Regős, Kardos küzdhetett. A magyarok a számok többségében a mezőny közepén vagy második felében végeztek. A BOK Csarnokban rendezett lövészetekkel kombinált futás előtt Bereczki 22., Regős 23., Kardos pedig 30. volt, végül mindhárman kicsit előre tudtak lépni.  Erről beszámoló link itt: Öttusa 

 

 

 

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

Videó: YouTube: Öttusa és Laser Run Világbajnokság megnyitó ünnepség 2019

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App