MOL MAGYAR  KUPA, DÖNTŐ:

A MOL Magyar Kupa elődöntőjében a tavalyi cím védő Újpestet a Paks csapata 3-0-ra legyőzte és jutott a fináléba. A Ferencváros az NB II.-es ETO FC-nél bizonyult jobbnak, 4-1-re és jutott a döntőbe. A MOL Magyar Kupa idei fináléját május 11-én, szerdán a budapesti Puskás Arénában rendezik, ahol Bognár György ( PAKSI FC vezetőedzője) , és Sztanyiszlav Csercseszov ( Ferencvárosi TC ), ahol biztosak lehetünk,  a két szakember is nagy csatát fog vívni egymás ellen. Bognár György számára a kupadöntő edzőként első lesz, viszont játékosként a BVSC színeiben már játszott döntőt, akkor a Budapest Honvéd 2-1-ra győzött a BVSC Dreher ellen. Bognár György az idei május 11-i kupadöntőre, a Paksi FC vezetőedzőjeként tér vissza és biztosak lehetünk, hogy a dörzsölt szakvezető valami furfangos, vagy csak simán egy olyat, amire nem számít a Fradi. A tavalyi kupagyőztes Újpest ellen már bejött Bognár taktikája, a döntőig még egyszer a bajnokságban is össze fog csapni a két döntős csapat, (04.29-én ), akkor a Paks hazai pályán fogadja a bajnokságot magabiztosan vezető Ferencvárost. Ezen a mérkőzésen még ismerkedhet is a két csapat.

 

Bognár György ( Paksi FC ):

„A legutóbbi egymás elleni 3-1-es vereségre alapoztunk. Biztos voltam benne, hogy az Újpest a kelleténél magabiztosabban jön majd ide, és, ha egy olyan Pakssal találja magát szemben, aki fegyelmezetten játssza a csapatjátékot, védekezik, továbbá a megszerzett labdákból egyből kontrázik, bajban lesznek. Nyilván mi is alkalmazkodtunk a három kiváló támadójukhoz, ami ült, hiszen nem tudtak helyzetbe kerülni. Jól és lelkesen játszottunk, egy ilyen feladatra nem kellett senkit motiválni, ez magától értetődő volt. Nagyon örülök a döntőnek, megérdemelten jutottunk be, noha most vívtunk először NBI-es gárdával a sorozatban. Az Újpest egy jó csapat, maximálisan megdolgoztunk ezért a mai nagy ünnepért, ami a játékosokon túl az egyesületé és természetesen a szurkolóké. Mindenkit gratuláció illet, kitűnő hozzáállás volt, a fegyelmezettség és a csapatjáték önmagáért beszélt” – nyilatkozta a találkozót követően, Bognár György.
Forrá/ PAKSI FC
Paksi FC-Újpest FC 3-0 (1-0)
Gólszerző: Diaby (27., öngól), Windecker (66.), Sajbán (86.)
Piros lap: Kutrumpisz (73.)
Paksi FC: Nagy G. – Lenzsér (Szabó J., a szünetben), Tamás O., Kinyik – Windecker – Kovács N., Sajbán, Balogh B. (Haraszti, 83.), Medgyes – Nagy R. (Szabó B., 62.), Ádám (Böde, 88.)
Újpest FC: Pajovic – Pauljevic, Kutrumpisz, Diaby, Antonov – Csongvai, Onovo – Croizet (Katona, 75.), Mitrovic (Bjelos, 63.), Beridze – Zivzivadze
Fotó/ Szokodi László
A Ferencvárosi TC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov is értékelte az ETO FC elleni győzelmet:
– Nagyon örülök ennek a győzelemnek. Tudtuk jól, hogy az ellenfél korábban kiejtette a Puskást és a Fehérvárt is a kupából, ezért biztosak voltunk benne, hogy 100 százalékos teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy kivívjuk a továbbjutást. Megfelelő volt a felkészülésünk, azt kaptam vissza a pályán, amit korábban megbeszéltünk., nyilatkozta a szakember.
Forrás/ FRADI.HU

 

ETO FC (NB II)-Ferencvárosi TC 1-4 (0-2)
Gólszerző
: Bacsa (73.), illetve Boli (23., 52.), Zachariassen (32.), Lipták (78., öngól)
ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Kiss M. (Bacsa, 62.), Csonka, Lipták, Forgács – Tuboly (Klausz, 77.), Toma, Vitális (Berki, 62.) – Farkas B. (Hanzli, 77.), Óvári (Vernes, 62.)
Ferencváros: Dibusz – Somalia, Blazic (Kovacevic, 56.), S. Mmaee, Pászka – Esiti, Loncar (Besic, 74.) – Zachariassen, Auzqui (Laidouni, 56.), Nguen (Marin, 64.) – Boli (Bassey, 74.)

MOL MAGYAR KUPADÖNTŐ:

PAKSI FC – FERENCVÁROSI TC

05.11 Puskás Aréna

 

 

 

A MOL Magyar Kupadöntővel részletekkel még jelentkezek.

 

Fotó/Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App