MOL MAGYAR KUPA DÖNTŐ

-Az Újpest nyerte a Magyar Kupát

A  magyar labdarúgó  kupasorozat tegnapi döntőjében, két NB I.-es csapat vívott a kupáért, a MOL Fehérvár, és az Újpest. Azért a kupáért amit eddig az  Újpest,  tíz alkalommal, míg a MOL Fehérvár csapata háromszor tudott elhódítani. A két csapat az idei  bajnoki szezonban háromszor találkoztak, és mind a három alkalommal a fehérvári csapat tudta megszerezni a győzelmet, és a vele járó három pontot.

A mérkőzés alakulása:

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

1. perc A játékot a lila-fehér szerelésben játszó Újpest kezdte.

Az első percben mind a két csapat megismerkedik a labdával, olyan gyorsan végig gurul a labda a pályán lévő játékosok között.

A találkozót a Puskás Arénában rendezték. Az új Arénában ez a második kupa döntő, a tavalyit is már itt rendezték, akkor a Budapest Honvéd tudott itt győzni.

Nagyobb helyzet nem alakult ki a félidő első felében.

38. perc Újpesti támadás a fehérváriak jobb oldalán, Pauljevics , Petrjak kakaskodás után az újpesti játékos lerántja Petrjakot és ezután még elkezd ingerülten, hadonászva magyarázni, „-ő nem tett semmit szinte”.

44. perc Újpesti passzolgatás a fehérvári térfél jobb oldalán, a kezdőkörtől tíz méterre, Onovo a felé guruló labdára, le szeretett volna csapni csak Funsho előnyösebb helyzetben előbb ért a labdához, 🟨Onovo pedig elkaszálta Funshot, sárga lap a jutalma a megmozdulásért. Kisebb düh jön ki pár játékosból Rus meglöki Onovot, kisebb kakaskodás alakul ki, így a játékvezető, 🟨Mitrovicsnak és 🟨Rusnak is felmutat egy -egy sárga lapot.

ITT AZÉRT VOLT, OLYAN MEGMOZDULÁS, AMIÉRT PIROS LAP IS ADHATÓ LETT VOLNA!

45+2 per Ennyit hosszabbított a játékvezető az első játékrészben gól nem született, így a második félidőre, vagy akár a hosszabbításra marad a döntés, melyik csapat nyeri a kupát.

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

52.perc Újpesti játékosok folyamatos passzolgatása a felezővonalnál, a második játékrészre nagyobb iramra kapcsolt, mind a két csapat.

56. perc Beridze az ellenfél térfelén bal oldalt Bollát, majd Rust is kicselezi, de a lövés nem jól irányzott, elmegy a  kapu mellett, jó pár méterrel, de legalább helyzet.

59. perc 🟨Funsho is besárgul Antonov elszaladt az ellenfél kapuja felé,Funsho  Antonov háta mögött érkezve   kibillentette, az újpesti játékost,ezért a játékvezető jogosan kioszt Funshonak egy sárga lapot.

63. perc 🔄Fiola Attila érkezik , Bolla helyére..

67. perc Kezdenek az indulatok elszabadulni a játékvezető Jovan Baosics 🟥 piros lapot kap, majd rá pár pillanat múlva, a mindig nyugodtnak tűnő német szakember Michael Oenning 🟨  sárgul be,

71. perc Újpesti támadás a jobb szélen, Mitrovics befelé passzol Beridzenek, aki a fehérváriak tizenhatosán  belül rálövi a labdát és Kovács kézzel kiöklözi, mert ez bement volna a kapujába.

EZ SZÉP MEGMOZDULÁS VOLT!

🟣⚪️Ezekben a percekben erős újpesti támadások alakulnak ki a fehérvári kapu előtt,

74. perc Croizet helyére, 🔄 Csongvai  érkezik.

76. perc cserél a Fehérvár is 🔄lejön a csapatkapitány Nikolic N., helyére, Houri érkezik

90. perc Beridze kapja a labdát a fehérvári térfél bal oldalán, mire leveszi a labdát odaér Rus , aki a csellel próbálkozó újpesti játékost visszahúzza, és ezért a szépség díjas megmozdulását Rus 🟨 részesül , mivel ma már kapott egyet a játékvezető a két sárga lapot beváltotta egy 🟥lapra. Így a fehérváriak emberhátrányban folytathatják a mérkőzést .

90+2 perc  Ennyit hosszabbít a játékvezető. A letelt két perc után lefújja a játékvezető a mérkőzést és következeik a hosszabbítás.

A pihenő után visszatérő játékosok között egy fehérvári csere Bamgboye jön le, Alef, érkezik.

A hosszabbítás első játékrészében a csereként beállt Alef két percen belül megszerezte magának a két sárga lapot és az egyben, azt is jelentette, hogy a le kell vonulnia a pályáról a piros lapra váltott sárga lapjai miatt.

101. perc Újpesti támadás során a fehérváriak beszorulnak a tizenhatoson belülre. Olyan macska, egér harc alakult ki a fehérvári kapu előtt. Csongvai, Beridze, Mitrovics, majd Antonov emel Tallonak, aki visszafejeli Mitrovicsnak aki passzol Kastratinak aki a tizenhatoson kívülről bal lábbal ellövi a labdát, ami a bal alsóba gurul, 0-1

POFÁTLANUL NAGY SZEMFÜLES GÓL AZ ÚJPESTTŐL!

A hosszabbításban Michael Oenning  több cserét is végrehajt, Kutrumbisz helyére, ,Szakály Péter, ezután egy kettős csere  Antonio Perosevic és Simon Krisztián érkezik pályára, Beridze és Tallo megy le majd , Máté Zsolt is kap játéklehetőséget , Pauljevics helyére érkezik.

120+3 Három perc hosszabbítás után a játékvezető lefújja a találkozót. Győzőt az Újpest, Kastrati szemfüles góljával.

MOL Magyar Kupa-győztes az  Újpest!

CIKK/Szokodi L.

 

Mol Fehérvár FC–Újpest FC 0–1 (0–0, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után
Budapest, 
Puskás Aréna, 4500 néző. V: Bogár
Mol Fehérvár: 
Kovács D. – Bolla (Fiola, 63.), Rus, Muszliu, Stopira – Bamgboye (Alef, 91.), Nego, Rúben Pinto, Petrjak – Nikolics N. (Houri, 76.), Zivzivadze. 

Vezetőedző: Szabics Imre
Újpest: 
Pajovics – Kastrati, Kutrumbisz (Szakály P., 102.), Risztevszki – Onovo – Pauljevics (Máté Zs., 118.), N. Mitrovics, Croizet (Csongvai, 75.), Antonov – Beridze (Perosevic, 114.), Tallo (Simon K., 114.).

Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerző: 
Kastrati (101.)
Kiállítva: 
Rus (90+1.), Alef (97.)

 

 

Borító kép: MLSZ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App