– Sallai az első, Gulácsi a második, Szalai Ádi, és Willi Orbán a harmadik az Academy teljesítmény értékelő listáján.

 

A  magyar válogatott első világbajnoki selejtező mérkőzésén, 3-3- as döntetlent játszott, Lengyelország ellen. Marco Rossi csapata nem sokat készülhetett együtt erre a találkozóra, így a mérkőzésen, akadt a magyar játékosok között némi zűrzavar a kapott három gólnál. Viszont három gólt is szerzett a válogatott. Az Academy Media összesítésében az első helyén, Sallai Roland végzett, 9-es értékeléssel. A további értékelésem mellett, a te értékelésedre is kíváncsi vagyok. A következő mérkőzést a válogatott San Marino ellen játssza idegenben.

Academy Media értékelés:

I.

Sallai Roland (9): Egyre megbízhatóbb a játéka a válogatottban. A hiányzó Szoboszlaival nagyon jól tudnak kialakítani helyzeteket, a Lengyelország elleni játékában nagyon látszott a küzdeni akarás és a bizonyítás, és egy gyönyörű gólt is szerzett. Az Academy Media legjobb értékelését ő kapta. Az egy pont levonás azért van, mert az ő tudásával nagyobb irányítást vártam volna el a pályán.

II.

 

Gulácsi Péter (8): A csapat meghatározó játékosa még akkor is, ha ő a csapat leghátsó helyét foglalja el a pályán. A tegnapi mérkőzésen a kapott lengyel gólok esetében talán a  Lewandowski gólnál lehetett volna esélye egy bravúros védéssel, de nem lehet azért hibáztatni, mivel egy nagyon jól eltalált lövés volt. Viszont , a tegnapi mérkőzésen a három gól ellenére is meghatározó szerepet töltött be.

III.

Szalai Ádám (7): Az látszik szakmai berkekben nagyon kitartanak mellette, még akkor is ha évente egyszer lő gólt. Lehet a válogatott tapasztalt és meghatározó játékosa, de nincs akkora ereje a pályán, mint pl. Gera Zoltánnak volt, de a tegnapi mérkőzésen a helyzetfelismerése és gólja miatt kapta az Academy Media egyik legjobb értékelését.

III.

Willi Orbán (7): A magyar válogatottban is megbízható szerepet tölt be, és gólokban is hozzásegíti a válogatottat hátvéd létére. A tegnapi mérkőzésen is, a  jó helyzetfelismerés révén szerzett gólt. A három pont levonás azért van, mivel a lengyel gólokban ő is hibázott. Tőle elvárás, hogy a hátvéd sort rendezze, irányítsa.  

 

MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 3–3 (1–0)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. V: Brych (német)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G. (Nego, 66.), Nagy Á., Kleinheisler, Kalmár Zs. (Sigér, 81.), Hangya (Lang, 66.) – Szalai Á., Sallai R. (Varga K., 72.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
LENGYELORSZÁG: Szczesny – Bereszynski, Bednarek, Helik (Glik, 58.), Reca (Rybus, 79.) – Szymanski (Józwiak, 59.), Krychowiak, Moder (Piatek, 59.), Zielinski – Lewandowski, Milik (Grosicki, 84.). Szövetségi kapitány: Paulo Sousa
Gólszerzők: Sallai R. (6.), Szalai Á. (53.), Orbán (78.), ill. Piatek (60.), Józwiak (61.), Lewandowski (82.)
Kiállítva: Fiola (90+3.)

Fotó/SZAMY

AZ I-CSOPORT MENETRENDJE

1. FORDULÓ, MÁRCIUS 25., CSÜTÖRTÖK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Lengyelország 3-3
20.45: Anglia–San Marino 5-0
20.45: Andorra–Albánia 0-1

2. FORDULÓ, MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
18.00:
 Albánia–Anglia
20.45: San Marino–MAGYARORSZÁG
20.45: Lengyelország–Andorra

3. FORDULÓ, MÁRCIUS 31., SZERDA
20.45: 
Andorra–MAGYARORSZÁG
20.45: Anglia–Lengyelország
20.45: San Marino–Albánia

4. FORDULÓ, SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Anglia
20.45: Andorra–San Marino
20.45: Lengyelország–Albánia

5. FORDULÓ, SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00:
 Albánia–MAGYARORSZÁG
18.00: Anglia–Andorra
20.45: San Marino–Lengyelország

6. FORDULÓ, SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Andorra
20.45: Lengyelország–Anglia
20.45: Albánia–San Marino

7. FORDULÓ, OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Albánia
20.45: Andorra–Anglia
20.45: Lengyelország–San Marino

8. FORDULÓ, OKTÓBER 12., KEDD
20.45: 
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Andorra
20.45: Albánia–Lengyelország

9. FORDULÓ, NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–San Marino
20.45: Andorra–Lengyelország
20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ, NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45: 
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE:
Kapusok:

Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők:

Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)

Középpályások:

Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (FTC)

Támadók:

Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App