Magyar Kupa-döntő 2022

Fotó/ MLSZ

Az idei Magyar Kupa-döntőbe két NB I.-es csapat jutott. Az idei 2021/2022-es bajnokságot már megnyerő  Ferencváros csapata mellett, a tavalyi kupagyőztes Újpest  FC csapatát, az elődöntőben búcsúztató Paksi FC jutott. Az már biztos, hogy a szerdai Puskás Arénában megrendezésre kerülő kupa-döntőre, már több, mint harmincezer jegy kelt el és a hangulat fantasztikus lesz  a Puskásban.

A mérkőzés esélyesebbje a Ferencváros csapata, de ez más mérkőzés lesz, mint a szokásos és emlékezzetek vissza négy nappal ezelőtt a Francia Kupa-döntőben sem az esélyes csapat nyert. A Magyar Kupa-döntő előtt, a hétfőn megtartott hivatalos sajtóeseményen  a két csapat vezetőedzője mellett, és a két csapatkapitány vett részt.

 

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi szakvezetője kiemelte: ahhoz, hogy teljes legyen a Ferencváros szezonja, mindenképpen nyernie kell szerdán a csapatnak.

– Egy kupadöntő mindig fociünnepnek számít, szeretnénk ennek megfelelően játszani szerdán. A legjobb tudásunk szerint kell futballoznunk, nagyon örülök, hogy több mint 30 ezer szurkoló már biztosan lesz. Remélem, a rossz főpróba, a hétvégi bajnoki után egy jó teljesítmény következik a csapattól. Akkor lenne teljes a szezonunk, ha megnyernénk ezt a sorozatot is – mondta a szakember.

 Ez nem csupán egy kupamérkőzés lesz, hanem a döntő. A döntőt pedig nem játszani kell, hanem meg kell nyerni – fogalmazott a paksiak vezetőedzője, Bognár György. – A Ferencváros jobb képességű, gyorsabb, kreatívabb, kezdeményezőbb játékosokból áll, de ez nem jelenti azt, hogy nincs esélyünk megnyerni a kupát. Alkalmasnak tartom csapatomat a sikerre, biztos vagyok benne, hogy megfelelő ellenállást fogunk tanúsítani a mérkőzésen. Alkalmazkodnunk kell a Ferencvároshoz, de megtartva a saját erősségeinket is – mondta Bognár György, aki azt is elárulta, hogy tavaly, a Budafoktól elszenvedett kupavereség után határozta el a klubvezetés és a szakmai stáb, hogy ebben az idényben még komolyabban veszi a sorozatot, és ennek döntő lett az eredmény.

Forrás/ MLSZ

Fotó/ Szokodi László

Esélylatolgatás:

Ferencvárosi TC – Paksi FC

 60%  –  40%

-A holnapi kupa-döntő mérkőzést az a csapat fogja megnyerni, amelyik higgadtabban fogja birtokolni a labdát az első húsz percben.

– Fontos szerepe lesz az idei bajnoki szezon gólkirály jelöltjének Ádám Martin, milyen formában lesz a döntőben.

– Fontos!  Amelyik csapat, több pontrúgás helyzetet kialakítani és abból gólt, gólokat szerezni az nyerheti meg a Kupa-trófeát.

– Ha Ádám Martin, vagy Böde Dani gólt szerez az első 20 percben, akkor 65%-os eséllyel a Paks nyeri a kupát.

– Ha a Ferencváros az első 10′, percben két gólt szerezz, akkor 80%-os eséllyel a Ferencváros nyeri a kupát.

-Ha az első 35′, percig nem esik gól a találkozón 855-os eséllyel lehet hosszabbítás a kupa-döntőben.

A mérkőzésről élőben a Szokodi Academy Media oldalon.

MAGYAR KUPA-DÖNTŐ 2022

Ferencvárosi TC – Paksi FC

05.11 19:30 Puskás Aréna

Borítókép/ Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App