OTP BANK LIGA 33. FORDULÓ

-Az utolsó percben csúszott ki a ZTE kezéből az egy pont az Újpest otthonában.

 

  • Az OTP Bank  Liga 33. forduló zárófordulójának szombat esti derbijét az Újpest- ZTE csapatok játszották. A mérkőzés előtt már biztos volt, hogy ezen a mérkőzésen az eredménytől függetlenül mind a két csapata a következő bajnoki szezont az NB I.-ben folytatja. Az elmúlt napokban az Újpest a kupadöntőben a MOL Fehérvár legyőzésével kupagyőztes, beszámoló itt: Újpest       

A mérkőzésre kilátogató nézők egy kilenc gólos mérkőzést tekinthettek meg. Az első gólt a vendégek szerezték meg, de ez után a jó formában játszó Újpest megrázta magát és már az első félidő végére 3-1-es vezetést szerzett. A második félidőben a vendégek sem adták fel és a második félidőben is megtartotta a két csapat a folyamatos gólgyártást, de  a hazaiak csak egyenlíteni engedték a vendégeket, majd a mindent eldöntő gólt a hazai csapat szerezte az utolsó percben és ezzel kialakítva a mérkőzés végeredményét is , 5-4. Az Újpest ezzel a győzelemmel a 6. helyen végzett, a ZTE egy nagyon jó mérkőzéssel zárta a bajnoki szezont.

CIKK/Szokodi L.

Újpest FC-ZTE FC 5-4 (3-1)
Gólszerzők: Antonov (16., 28.), Pauljevic (36.), Ristevski (70.), Beridze (90.), illetve Szánthó R. (8., 61.), Koszta (63.), Gergényi (79.)
Piros lap: Németh E. (88.)

Újpest FC : Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov – Pauljevic (Perosevic, 91.), Mitrovic (Mucsányi, 93.), Onovo (Csongvai, 56.), Bjelos (Katona, 55.) – Beridze, Simon (Szakály, 56.)

Vezetőedző: Michael Oenning

Zalaegerszeg FC : Demjén – Szépe (Németh E., 33.), Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi – Szánthó R., Favorov, Sankovic (Csóka, 91.), Babati – Zimonyi (Könyves, a szünetben), Koszta

Vezetőedző: Waltner Róbert

 

Michael Oenning:

„Ez a mai mérkőzés is megmutatta, hogy mennyi minden történt, amióta én itt vagyok, mert egy kicsit tükre volt az egész szezonnak. Ebben a találkozóban tényleg volt minden. Voltak benne hibák, voltak benne véletlenek, voltak benne olyan különleges pillanatok, amiket egész egyszerűen senki nem láthatott előre. Tipikusan az a meccs, amit majd esetleg nagypapa korunkban a fotelből üldögélve mesélhetjük az unokáknak, hogy bezzeg, akkor május 8-án 2021-ben micsoda fantasztikus meccset vívtunk az ellenfelünkkel. Ma egy olyan mérkőzésen vagyunk túl, amelynek a végeredménye végül nekünk kedvezett, de szeretnék gratulálni a Zalaegerszeg együttesének is, hiszen két csapatra van szükség ahhoz, hogy ilyen különleges meccset tudjunk játszani. Máris láthattuk, hogy mit jelent az, ha visszajönnek a szurkolók a stadionba, micsoda plusz erőt és támogatást nyújt a gárdának. Láttuk például, ahogy Banai hárított egy tizenegyest, volt egy fantasztikus szabadrúgás gól a Zalaegerszegtől, ahogy tőlünk is egy. Igen, hullámozott a teljesítmény, egy kicsit fent, egy kicsit lent, de az biztos, hogy soha nem adtuk fel és minden alkalommal visszakapaszkodtunk. Nagyon jó volt látni azt, hogyha megpróbálnak a csapatok támadóbb szellemben focizni és előre játszani, akkor igazán közönségszórakoztató, vonzó játékot tudnak produkálni. Ami a legfontosabb tanulság a számomra, hogy mennyire jó a srácok között az összhang, a csapatszellem. Ez a valódi összetartó erő, ettől játszanak a csapatért és egymásért, és ez az oka annak is, hogy sikerült megnyerni a Magyar Kupát, illetve most végül a tabellán a 6. helyre feljutni. Biztos, hogy kell egy-két nap, hogy felfogjuk a történteket, azt, hogy mit is ér, amit sikerült elérnünk, és azt is, hogy a jövőre nézve ez mit fog jelenteni.”

 

Fotó/Szokodi L.

Waltner Róbert:

-Először is, gratulálok az Újpestnek a kupagyőzelemhez és mai sikerhez is. Azt gondolom, hogy ezen a meccsen a szerencse az Újpest mellett áll, nem mellettünk. Aminek örülök, hogy a félidőben 3-1-es hátrányt követően vissza tudtunk jönni a meccsbe. Ezt kértem a félidőben, hogy higgyünk abban, hogy ezt a meccset meg lehet fordítani, de minimum egy döntetlenre hozni. Azt gondolom, hogy a döntetlen igazságosabb lett volna. Szép gólok voltak, a nézőknek biztos tetszett a mérkőzés, akár a televízió előtt, akár a lelátón ültek. Nekem annyira nem tetszett, de mégis voltak pozitív dolgok, főleg a második félidőben.

OTP BANK LIGA 33. FORDULÓ

2021 05.07 PÉNTEK:

20:00 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC – MTK BUDAPEST 5-1

2021 05.08 SZOMBAT:

17:00 BUDAPEST HONVÉD – FERENCVÁROSI TC 1-2

19:30 ÚJPEST FC  – ZTE FC 5-4

2021 05.09 VASÁRNAP:

17:30 PUSKÁS AKADÉMIA – BUDAFOKI MTE

17:30 DVTK – MOL FEHÉRVÁR

19:30 KISVÁRDA MASTER GOOD – PAKSI FC

OTP BANK LIGA 33. FORDULÓ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App