OTP BANK LIGA, 33., FORDULÓ:

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klub vezetőedzője lehetek.”- M.Boris

 

  • Az OTP Bank Liga zárófordulójában a MOL Fehérvár csapata hazai pályáján fogadta a héten kupadöntőben ezüstérmes  Paks csapatát. A mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, így mindkét csapat a bajnoki szezont ponttal zárta. A Paks a a bajnoki tabella 6., helyén végzett, míg  a MOL Fehérvár csapata a 4., helyen és nemzetközi indulásjogot szerzett.

Fotó/ Szokodi László

Michael Boris a MOL Fehérvár FV vezetőedzőjeként elért eredményei:

Győzelem : 5

Döntetlen : 4

Vereség : 4

Fotó/ Szokodi László

 

MOL Fehérvár FC – Paksi FC  2-2 (1 – 2)

Az idei 2021/2022-es bajnoki szezon, a MOL Fehérvár csapat számára nem volt,  éppen  gördülékeny , mint ahogy azt megszoktuk a mindig dobogós fehérvári alakulattól.  Na de ugorjunk vissza egy kicsit az időbe, amikor is a lejtőn lefelé zuhanó MOL Fehérvár csapatához a bajnoki szezon tavaszán, 02.16án érkezett Michael Boris,  a német szakember, hogy gatyába rázza a csapatot és visszatérjen a csapat a bajnoki címért harcoló csapatok közé. Hiszen az elmúlt években ezt szoktuk meg a fehérvári alakulattól.

Fotó/ Szokodi László

Michael Boris, első nyilatkozata a MOL Fehérvár csapatánál.

Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klub vezetőedzője lehetek. Sokat egyeztettünk a klubvezetéssel a megegyzés előtt, de nem volt nehéz döntés, hiszen a Vidiről mint egy, az elmúlt években hazai és nemzetközi színtéren is sikeres klubról beszélünk. Az elmúlt időszakban is követtem a magyar bajnokságot, az Újpestnek is láttam az előző mérkőzéseit, most a legfontosabb az, hogy a vasárnapi mérkőzésig megteremtsük az egységet és megtaláljuk a kulcsot az Újpest legyőzéséhez. A csapatban remek kvalitásokkal rendelkező játékosok vannak, ezt kell a pályán megmutatnunk, de biztos vagyok benne, hogy ez a keret képes sikereket elérni. -nyilatkozta érkezésekor a szakember

 

Michael Boris pályafutása:

Edzői karrierjét 29 évesen kezdte, 2004 és 2007 között három szezonon keresztül volt a Kickers Emden másodedzője, majd a negyedosztályú VfB Hombergnél vállalt vezetőedző munkát. Ezt követően a Germania Dattenfeld, a Schalke U23, a Sportfeunde Siegen, a Sportfreunde Lotte és a KFC Uerdingen 05 csapatait irányította, majd 2016 nyarán érkezett Magyarországra, ahol az U19-es válogatott szövetségi edzője lett, később az U21-es válogatott irányítását vette át.

Két és fél év után távozott az MLSZ-től és az egyik legsikeresebb japán klub, a Tokyo Verdy másoedzőjeként dolgozott, majd 2019 nyarán az MTK Budapest vezetőedzőjeként tért vissza Magyarországra.

Első szezonjában bajnokként jutott fel az NB I-be a fővárosi-kék fehérekkel, a 2020/2021-es szezonban pedig az élvonalban az őszi fordulóban a legnagyobb meglepetést okozta az NB I.-es csapatok között, a frissen feljutó csapat a 4., helyen zárta az őszi szezont, majd a bajnokság  hetedik helyén végzett. Ezután távozott a kék-fehér alakulattól és egy rövid kitérő után tért vissza Magyarországra a német szakember.

 

A SZAKEMBER:

Fotó/ Szokodi László

-Néha mosolyog, de csak néha!

Az ikrek jegyében született német edző klasszikus német precizitással bír. A  német precizitás mellett tud örülni is néha, de csak néha  mosoly is megvillan az arcán, ilyen  a tegnapi Fehérvár utolsó hazai mérkőzése után történt. Ezen ne  is csodálkozzunk hiszen a mélységből hozta vissza a MOL Fehérvár csapatát és landoltak a bajnoki tabella 4., helyen, és nemzetközi indulási jogot is szerzett a csapat. M.  Boris nyilatkozata a Paks elleni mérkőzést követően.

 

 

 

Michael Boris edzői megbízatása, a MOL Fehérvár   csapatánál az idei bajnoki szezon végéig tartott. A legközelebbi beszámoló a MOL Fehérvár csapatról és a vezetőedzőről várhatóan a nemzetközi kupaszereplés kapcsán várható majd.

Tartsatok velem!

Cikk/ Szokodi László

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App