UEFA EURO 2020

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG NEGYEDDÖNTŐ

-Anglia nem tökölt sokat, négy góllal biztosította be helyét az elődöntőbe.

Róma, Olimpiai Stadion ,11880 néző, V: Felix Brych (GER)

Ukrajna – Anglia 0-4 ( 0-1)

UKRAJNA: Buscsan – Zabarnij, Krivcov (Cihankov, 35.), Matvijenko – O. Karavajev, Szidorcsuk (Makarenko, 64.), Zincsenko, Mikolenko – Saparenko – Jaremcsuk, Jarmolenko

Szövetségi kapitány: Andrij Sevcsenko

ANGLIA: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw (Trippier, 65.) – K. Phillips (Bellingham, 65.), Rice (J. Henderson, 57.) – Sancho, Mount, Sterling (Rashford, 65.) – Kane (Calvert-Lewin, 73.)

Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Kane (4., 50.), Maguire (46.), J. Henderson (63.)

A mérkőzés alakulása:

Az Angolok 4-2-3-1 felállásban, míg Ukrajna 3-5-2-es felállásban álltak fel. A fehér mezben pályára lépő angolok a mérkőzés kezdetekor letérdeltek, az Ukránok már elvégezték a  kezdőrúgást,  de meg kellett várni az angolokat a tiszteletadással, majd  a sárga mezes ukránok újbóli kezdőrúgásával elkezdődött a mérkőzés.. Ez is furcsa dolog, hogy ki térdepel, ki nem, az jól látszik a Közép-keleti régió, és  keleti felé haladva az országok, másik variánsát válasszák a tisztelet adásnak. A nyolcaddöntőben Anglia, Németország legyőzésével (2-0-ra), jutott a legjobb nyolc közé, míg az Ukránok, Svédország ellen diadalmaskodtak, a hosszabbításban, ( 2-1-re), győzték le a skandinávokat és jutottak tovább.

Az első percekben is látszott, hogy az Angolok gyorsan dülőre szeretnék vinni a mérkőzést. Több labdabirtoklás és helyzetek kialakítását után az ötödik percben Anglia gólt szerzett.

⚽️GÓÓÓL!

5. perc: Angol támadás az ukrán térfél bal oldalán , Sterling , Saparenkoval kakaskodik,de Sterling erősebb és a tizenhatoson belül álló H. Kanenek tud passzolni aki megfordulva tiszta helyzetben jobb lábbal pöccint a labdába és a kapus mellett el lövi a labdát, 0-1.

 

 

Jó nagy ukrán védelmi hiba következtében tudta H. Kane tisztán átvenni a labdát és gólt lőni.

Gyorsan vezetést szerzett Anglia és ezzel , már ők újra az otthoni elődöntőt tervezhetik. A gyorsan megszerzett gól az angoloknak biztonságot jelentett az ukránok próbáltak helyzeteket kialakítani, de nagyon veszélyes helyzeteket nem tudtak kialakítani.

A félidő statisztikájában sok különbség nem volt, a két csapat között, egy két passz, és pár %-os angol előny mellett csak az  egy  gól ami jelentős különbség az is  angolok javára.

⚽️GÓÓÓL!

46. perc: H. Kane kiharcol egy szabálytalanságot. Shaw  végzi el a szabadrúgást, a befele érkező labdába Maguire hamarabb tud belefejelni, mint az ukrán hátvéd és a fejes olyan erős és pontos, hogy Buscsan nem tudja védeni a jobb kapuba beszáguldó labdát, 0-2.

Szép fejes gól volt!

⚽️GÓÓÓL!

50. perc: Sterling passzol Shawnak, az ellenfél tizenhatosánál, majd beadja a labdát és ki más állna az ötös közepén, mint H. Kane aki fejjel befejeli a labdát a kapuba, 0-3.

-H.Kane megszerzi a mérkőzésen a második gólját.

Itt el is dőlt a mérkőzés ez az angol válogatott, most jóval erősebb csapatot képviselt ezen a mérkőzésen, mint A. Sevcsenko irányította ukrán válogatott. Ukrajnának, hogy idáig is eljutott egy nagyon szép teljesítmény , ami az új szabályozásnak is köszönhető. H.Kane elég jó formában lépett ezen a mérkőzésen pályára, hiszen a harmadik gólját is megszerezhette volna a 63. percben egy ellenfél által hozzá pattanó labdát kapásból ellőt, ami a kapus hatalmas védéssel tudott csak hárítani.

Szép lövés, szép védés!

⚽️GÓÓÓL!

63. perc: A lövés után egy angol szöglet a jobb oldalon a befele érkező labdába Henderson  fejjel csúsztatja a labdát és az a kapuban landol, 0-4.

Négy fejes góllal intézte el Anglia az Ukrajnát és került be a az elődöntőbe.

Jó mérkőzést láthattunk, de azt hiszem ezen a mérkőzésen már egy fáradtabb ukrán csapatot láthattunk a pályán. Az angolok megérdemelten jutottak tovább és az elődöntőben egy felvértezett dán csapat vár rájuk.

 

 

 

 

 

STATISZTIKA:

ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁS:

 

Borítókép/(Fotó: Chris Ricco – UEFA / UEFA a Getty Images)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App