VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EURÓPA, I”-CSOPORT:

-Marco Rossi új taktikával készül, az albánok ellen.

 

Friss hír: Fiola Attila sérülése, nem javult így a válogatott játékos, biztos nem lép pályára a holnapi Albánia és az azt követő Anglia elleni Vb-selejtező mérkőzéseken.

Marco Rossi a válogatott Albánia elleni mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón először arról beszélt, a kerethez csütörtökön csatlakozó Willi Orbánt nem hátráltatja a korábbi betegsége, klubjában ezt megelőzően háromnaponta játszott a legmagasabb szinten, így akár már Albánia ellen is számíthat rá. Szalai Ádámit viszont nem lehet pótolni.

 Az első mérkőzés most fontosabb nekünk, mint a második. Hívtam meg olyat játékosokat,akikkel Szalai Ádámot valamelyest lehet pótolni, de egyikük sem bír ugyanazokkal a tulajdonságokkal, mint Ádám. Magyarországon olyan klasszikus középcsatár, aki minden fontos tulajdonsággal rendelkezik és nemzetközi szinten is játszik, nincsen Szalai Ádámon kívül. Ő egy igazi vezető alkat, a karizmája meghatározza a csapatot, pótolhatatlannak tartom őt jó ideje – fogalmazott a szövetségi kapitány – A taktika terén kell változtatást bevezetnünk, különösen a labdabirtoklás időszakában – Albániában ez szakaszokban sikerült. 

Forrás/MLSZ

A holnapi Albánia elleni Vb-selejtező mérkőzés létfontosságú a magyar válogatott számára, hogy pontokat szerezzen. Nem lesz könnyű, de ehhez ha nem is mondhatom ki nyíltan, de Marco Rossi hozzászokott. Sérülés, zárt kapus mérkőzés és ez utóbbi említésem a holnapi mérkőzést is érinti, így Albánia ellen a megszokott hatvanezer ember nélkül kell a magyar válogatottnak megszerezni a győzelmet. Ehhez Marco Rossi, mint a nyilatkozatában olvasható, új taktikát gondolt ki, amit, majd csak, szombat esti mérkőzésen láthatunk.

Kik kaphatnak játéklehetőséget, az  Albánia elleni mérkőzésen, a kapitánytól?

Biztosak lehetünk abban, hogy az eddig bizonyított alapembereken kívül, lesz „új ” is akinek lehetőséget add Marco Rossi.

Fotó/Szokodi L.

Az újságírók Vécsei Bálintról is kérdezték a szövetségi kapitányt, aki vele kapcsolatban úgy fogalmazott, külföldön töltött évei alatt is figyelték pályafutását, ahogy minden szóba jöhető játékosét. Szerinte a hatos szerepét jól tölti be a Ferencvárosban és úgy érezte, itt az idő, hogy a válogatottban is játszhasson ezen a poszton, amelyen elmondása szerint Nagy Ádám és Schäfer András mellett nincs más játékosunk.

– Már négy éve vagyok ebben a szerepben és kilenc éve dolgozom Magyarországon. Azt hiszem, azért lehetünk itt ilyen hosszú idő óta, mert bizonyítottunk valamit. Az albán válogatottban tizenkét kerettag van, akik az angol, a spanyol és az olasz bajnokságban szerepelnek. A magyar válogatottban négy topligás játékosunk van. Ez nem azt jelenti, hogy meg lennénk szeppenve, én bízom a csapatomban és tudom, hogy ezúttal is jó esélyekkel állunk ki Albániával szemben, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a két csapat között messze nincs akkor különbség, mint amilyet a FIFA-világranglista sugallt, mert azon a magyar válogatott csak az elmúlt években elért sikerességének köszönhetően állunk előkelőbb helyen. Ugyanakkor egyenlő felekként állunk ki a mérkőzésre és bennünk nem lesz semmi félelem.

Forrás/MLSZ

Borítókép/Szokodi László

2021 10.08

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (FTC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Tamás Márk (Slask Wroclaw – Lengyelország)
Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (FTC)
Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Varga Roland (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek)

A 2020-AS VB-SELEJTEZŐ,”I”-CSOPORT:
7. FORDULÓ, OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Albánia
20.45: Andorra–Anglia
20.45: Lengyelország–San Marino

8. FORDULÓ, OKTÓBER 12., KEDD
20.45: 
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Andorra
20.45: Albánia–Lengyelország

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App