-Marco Rossi keretében Dzsudzsák Balázs nem szerepel, Szoboszlai igen, de vajon, hány válogatott mérkőzésen lép pályára?

 

A  magyar válogatott szeptemberi világbajnoki selejtező mérkőzései előtt, Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a válogatott bő keretét. A bő keretbe ismét nem kapott meghívót, Dzsudzsák Balázs és másik három EB-n résztvevő játékos. Viszont a sérülésből felépülő Szoboszlai Dominik igen, aki a Bundesliga bajnokság,  előző hétvégi 2., fordulójában RB Leipzig színeiben két góllal járult hozzá csapat győzelméhez és ezzel kiérdemelte a forduló legjobb játékosa címet.

HOPPÁ! Öröm ilyet olvasni, hogy magyar játékos ilyen erős bajnokságban is megállja helyét!

Ami érdekesség számomra, hogy a klub elengedte Szoboszlait a válogatott mérkőzésekre, az viszont, hogy minden válogatott mérkőzésen pályára lép azt nem lehet tudni.

Marco Rossi mostani keretében  Sallói Dániel (Sporting Kansas City) neve mellett, Tamás Márk (Slask Wroclaw) nevét is olvashatjuk. Igaz előbbi már kapott meghívót a kapitánytól, de játéklehetőséget még nem, utóbbi Tamás Márk viszont újoncként debütálhat a magyar válogatott csapatában.

A Marco Rossi szakmai stábjába bekerült, a szegedi születésű Laczkó Zsolt, aki, mint másodedzőként segíti a továbbiakban, a  kapitány munkáját.

Elnézve a válogatott keretet elég sok, magyar idegenlégiós lett aki, az Európa-bajnokság előtt még a hazai bajnokságban játszott, vagy pont azon időszakban kezdett külföldön játszani. Mivel sok játékosnak Gazdag D., vagy Schön Sz., Varga R., nem láthattuk, futballozni a játékosokat, így nehéz megítélni, hogy ezen játékosok, mennyiben tudnak hozzátenni, majd az Anglia elleni világbajnoki-selejtező mérkőzéshez, mert azért azt valljuk be, a másik két mérkőzésen győznie kell a magyar válogatottnak.

Amit számomra, még mindig furcsa, hogy  két paksi játékos, de leginkább Bognár István, miért nem kap meghívót,  a másik játékos,  Ádám Martin, aki valljuk be az előző szezonban is és az ideiben is villantott. Ami látszik a válogatott terén, hogy a megtartott Eb-játékosokon kívül nem nagyon kerülhet be senki, pedig Willi Orbán teljesítménye, Botka Endre és a középpályán Gazdag D., és a csatársorban, Schön Szabolcs teljesítménye sem volt, kimagasló.

A magyar válogatott a világbajnoki-selejtező, „I”- csoportban, 3 forduló után, a 2. helyen áll, két győzelemmel és egy döntetlennel,7 ponttal. ( 1. Anglia 9 pont, 3. Albánia 6 pont, 4. Lengyelország 4 pont, 5. Andorra 0 pont, San Marino 0 pont.

 

 

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT SZEPTEMBERI PROGRAMJA
SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK:
20.45: MAGYARORSZÁG–Anglia
SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP:
18.00: Albánia–MAGYARORSZÁG
SZEPTEMBER 8., SZERDA:
20.45: MAGYARORSZÁG–Andorra

 

Borítókép/Szokodi L.

2021 08.26

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:

Kapusok: Bogdán Ádám , Dibusz Dénes, Gulácsi Péter
Védők: Bolla Bendegúz,  Botka Endre, Fiola Attila,  Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Szalai Attila, Tamás Márk
Középpályások: Gazdag Dániel, Kleinheisler László, Nagy Ádám , Loic Nego , Schäfer András , Szoboszlai Dominik
Támadók: Hahn János , Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Sallói Dániel , Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App