– A Szegediek, Michael Jordene, James Dickey!

 

A Szedeák tavalyi igazolásai között van, az  amerikai  fiatal  egyetemista kosárlabdázó, aki nem más, mint James Dickey.

 

  • Első ránézésre is azt mondaná az ember ő kosárlabdás lehet, hiszen 208 cm magas.  A  játékát elnézve,  viszont sokkal több értéket képvisel az   amerikai származású fiatalember. Az amerikai egyetemi bajnokságból érkezett ide hozzánk,  Szegedre. Igen, egy kicsit megpróbálom részletezni, miért is fontos a két helyszínről írni. Most a járványhelyzet miatt, zárt kapus mérkőzések játszanak a csapatok, és pillanatnyilag nézők nem látogathatják a mérkőzéseket. Pedig biztos vagyok benne, hogy a szegedi csarnok, most zsúfolásig megtelne  nézőkkel. Az  Alba elleni győzelemmel a bajnoki szezonban már 13 győzelmet tudhat magáénak, az SZTE-NATURTEX-SZEDEÁK csapata, és  az utolsó győzelemmel  klubrekordot is beállítottak. A  megszerzett győzelmekhez nagyban hozzájárult, Dickey kimagasló teljesítménye. Az amerikai egyetemi bajnokságban is jól szerepelt a fiatal kosárlabdázó, az UNC Greensborban játszott, ahol már hozzászokott a több ezres nézőszámhoz, és az amerikai kosárlabdában nélkülözhetetlen műsorhoz is.

Bizony a tengerentúlon ez a sport igen is nagyon népszerű, bizonyítja az is, hogy a NBA játékosai is ugyan olyan nagy sztároknak számítanak, mint a világ legjobb focistái. LoBron James, vagy Michael Jorden, de ne felejtsük megemlíteni a tavaly elhunyt Kobe Bryant, aki tavaly hagyott itt minket, és a világ minden szegletében megemlékeztek haláláról .

De térjünk vissza, az Újszegedi Sportcsarnokba, ahol nem szoktunk hozzá, ehhez a hangulathoz, de egyre nagyobb öröm ilyet átélni. Ha pályára lép abban biztos lehetsz, nem fog megijedni támadáskor, ellenféltől, viszont az ellenfél remeghet, mert  nem csak a kosárra történő támadásai veszélyesek, hanem a lepattanó labdaszerzésben is otthonosan mozog, az idei szezonban ezt a kategóriát ő  vezeti, és pontszerzésben is 12 pont felett van az átlaga, mérkőzésenként.

Fotó/SZAMY

Most már én is készülök az amerikai kosarast illetően, a mérkőzések ellőtt több internetportálon nézek kosaras videókat, amiben megpróbálok képbe lenni, hogy mire is számíthatok majd,  Dickeytől  a mérkőzésen. Hiszen minden alkalommal tud valami olyat produkálni a játéka mellett, amihez mi itthon még nem szoktunk hozzá!

-Én borultam, az egyik eset után!

Fotó/SZAMY

Amikor is megtörtént, hogy Dickey, a szünetben kipihenje a negyedeket a pálya közepén lefeküdt, és relaxált, majd ezt tudta fokozni, felült és megfésülködött, majd felállt és kezdte a következő befejező negyedet. De a mentalitása is fantasztikus a pályán, kommunikál, fintorog, mosolyog, „egy színházi darabot láthatunk” tőle  a mérkőzés egyik főhős szerepében.

Fotó/SZAMY

Úgy gondolom, hogy ha visszatérhetnek a nézők akkor az idei szezonban, akkor is egy  jól menetelő Szedeákot fogunk látni és a  szuper igazolásnak bizonyuló James Dickey el fog bennünket kápráztatni játéktudásával, és színészi produkcióival.

CIKK/SZAMY

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App