Hazai pályán döntetlennel indult a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában

MOL-Pick Szeged – Aalborg Handbold (26-26)

 

A VELUX EHF Bajnokok Ligája tavaszi fordulóját hazai pályán kezdte a MOL-Pick-Szeged. A Csapatot 12 olyan játékos erősíti, akik az Európa Bajnokságon is részt vettek. Őket köszöntötték elsőként (Dmitrii Zhitnikov (89) – a mai napon nem kapott játéklehetőséget, Nik Henigman (15), Mario Sostaric (24), Dean Bombac 44), Stanislav Kasparek (37), Bogdan Radivojevic (17), Luka Stepancic (8), Jorge Maqueda (5), Joan Canellas (14), Rosta Miklós (45) – a mai napon nem kapott játéklehetőséget, Bánhidi Bence (27), Mikler Roland (16).

A mérkőzés előtt Pastor Mesterrel készült interjú – Nagyon fontos meccs következik számunkra  https://www.pickhandball.hu/hirek/2625/juan-carlos-pastor-nagyon-fontos-meccs-kovetkezik-szamunkra .

 

A játékot a vendég dánok kezdték, akiket egy csipetnyi Szurkoló kísért el. Támadásukat először blokkolták a szegediek, majd a második kísérletet Alilovics (32), már nem tudta hárítani. Az ellentámadást Bodó Ricsi (9) fejezte be, sajnos kapufával. Ricsi hosszú idő után tért vissza a pályára –„alkalmas a Csapat a kitűzött célok elérésére, nyilatkozta a szegedma.hu-nak https://szegedma.hu/2020/02/bodo-richard-alkalmas-a-csapat-a-kituzott-celok-eleresere.

Míg a vendégek a 7 méterest gólra váltották, addig Radivojevic hetesét védte Skinstad (12). Ebben a szezonban BL meccsen még nem hibázott a jobb szélső. A következő büntetőt, már Sigurmannsson (10) lőtte. Bombac kiharcolt egy újabb büntetőt, melyet már Siginek sem sikerült a hálóba dobni. Majd Sostaric próbálkozhatott, de Skinsadt, az övét is fogta. 3-4 (10:54) Bánhidi találatával.

Nagy formában a dánok hálóőre a bal szélről Kallman (8) labdáját is védte.

Pastor Mester 3-6 (12:42) időt kért. Ez idő alatt a Pick Szegedet skandálták a Szurkolók, zengett az Újszegedi Sportcsarnok. Az időkérés után Bombac egymás után két góli is szerzett csapatának. Majd Maqueda adta fel kínaira Radivojevic-nek a labdát 6-7.

8-9 (19:17) időt kértek a dánok.

11-11 (23:16) – Alilovic védése és Kalmann bravúros gólja által.

30 percnyi játék után 13-15 vendég vezetéssel folytatódott a mérkőzés, Alilovic-ot Mikler váltotta a kapuban. Nem kezdtük jó a második félidőt… Spepancic, Bodó lövése sem talált be. Egy kettő perces vendég kiállítást kihasználva, Stepancic végül betalált, majd ismételt. A nevét és a Pick-Szegedet skandálták megint a Szurkolók. Támadásban nem voltunk eredményesek, de Mikler 3 fantasztikus védéssel tartotta a Csapatban az erőt 17-19 (42:54).

Mikler ismét hatalmas védéséből Radivojevic egész pályás, üres gólt szerzett – BRAVO Bogi

18-19 (44:23) vendég időkérés következett, de Roli ez sem zökkentette ki. Canellas góljával a mérkőzésen harmadjára mutatott egyenlőséget a kijelző 19-19. Bodó hatalmas bombája fölé ment, így nem tudtuk átvenni a vezetést, a dánok viszont egy gyors góllal válaszoltak, majd Stepancic immár harmadjára volt eredményes.

A mérkőzés alatt az Aalborg védekezésével nem igazán tudott mit kezdeni a hazai Csapat. 20-22 (51:23) Mister is időt kért.

24-24 (56:51) Sostaric visszahozta a reményt!! A Csarnok nyolcadik játékosként lépett pályára, fütyülve, tapssal buzdította Csapatát.

(59:06) Sostaric védekezését hétméteressel jutalmazták, mellyel 24-26 lett az állás. Rögtön idő is kér Pastor.

Az utolsó percet emberfogással kezdték a hazaiak, majd a dánok mestere is élt az időkérés lehetőségével 25-26 (59:38).

Bombac labdaszerzését felállva követték a nézők, melyből GÓLT szerzett 26-26. Hatalmas meneteléssel, végül döntetlennel zárult a mérkőzés, úgy hogy hazai pályán egyszer sem vezetett a MOL-Pick Szeged.

 

Így értékelték a mérkőzést:

Juan Carlos Pastor (a MOL-Pick Szeged vezetőedzője): Gratulált a vendégeknek, győzelmet érdemeltek a mai napon. Többet kellett volna a Csapatnak együtt tölteni a válogatott után, ennek hiányában pontatlan passzok, eladott labdák jellemezték a játékot. Sok célunk van ebben a szezonban, arra kell koncentrálni, hogy ezeket elérjük. Két pozitívum a maimeccs után, egy pont itthon és voltak olyan játékelemek melyek bizakodásra adhatnak okot. Bíznunk kell egymásban, folytatnunk kell a közös munkát.

Stefan Madsen (az Aalborg Handbold vezetőedzője): Először is köszöni a remek hangulatot, nagyon közel álltak a győzelemhez, csalódottak, hogy nem két ponttal térnek haza. A szezon egyik legjobb mérkőzését játszották. Ettől függetlenül elégedett, mivel Szegeden nagyon nehéz nyerni, most egy pontot sikerült szerezni.

Ómar Ingi Magnusson (az Aalborg Handbold játékosa): Bosszús a játékuk miatt, a későbbiekben erre jobban oda kell figyelni. Összeségében jó mérkőzést játszottunk, sok tapasztalattal térhetünk haza.

Mikler Roland (a MOL-Pick Szeged játékosa): Gratulált a Vendégeknek. Sok olyan helyzet volt, ahol elengedtük az ellenfelet, de mindig vissza tudtunk jönni. Hazai pályán minden pontot meg szerettünk volna tartani, de a Csapat megmutatta, hogy az utolsó 15 másodpercben is képes koncentrálni.

Egy hét múlva a világsztárokat felsorakozta francia PSG lesz a Tisza-partiak vendége a VELUX EHF Bajnokok ligájában.

#hajrászeged #csakelőre

 

 

CIKK/SZAM:M.A.

Fotó/SZAM:Szokodi L.

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App