FRANCIA 1., OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG LIGUE 1., 2., FORDULÓ

 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELEMRE!   

A francia labdarúgó-bajnokság, Ligue 1.,  2., fordulójában a PSG csapata a Toulouse otthonába látogatott. A mérkőzés előtti statisztika:

Az utolsó öt egymás elleni mérkőzést tekintve, 5 fővárosi győzelem született.

Fotó/ Szokodi László ( Neymar a PSG volt, játékosa)

 

♦A fővárosi csapat nagy átalakuláson ment keresztül a nyáron, erről egy korábbi bejegyzésemben, már beszámoltam.  Igen jól látjátok a kezdő tizenegybe, nem került be  K.Mappé , de a cserepadon már kapott, ahol  ficánkolt is, az 51′, percig, amikor is L. Enrique úgy döntött, hogy pályára küldi, hogy a tavalyi bajnoki szezon gólkirálya révén megszerezze idei első PSG-gólját a csapat, de ami annál fontosabb a győzelmet.

Fotó/ Szokodi László ( K.Mbappé a PSG játékosa)

Sokat nem kellett várni, K.  Mbappé helyzetbe került az ellenfél tizenhatosán belül, a védő, csak elkaszálva tudta megállítani a PSG klasszisát. A játékvezető hezitált , majd a VAR segítségét kérve a büntető pontra mutatott.

♦A büntetőt a sértett, K.Mappé végezte el, aki nem habozott, a kapu bal oldalába lőtt, 0-1. Restesnek esélye nem volt, mivel jobbra mozdult. Bárki is , bármit mondjon , az átalakuló PSG -be jelen pillanatban , nagyon meghatározó szerepet tölt be K.Mbappé, aki ezzel a büntetővel megszerezte a PSG idei szezon első gólját. A mérkőzés utolsó tízpercében A. Hakimi lerántotta ellenfelét saját tizenhatosán belül,  a játékvezető azonnal be is fújta az esetet. A büntetőt, Z. Aboukhlali értékesítette, 1 – 1. Az első félidőre sok mindent nem lehet pozitívan megemlíteni. Talán a második félidő elején K.Mbappé beállásával egy kis vérpezsdítés volt, hiszen az ő révén vezetett is a vendég csapat, de a gól után vissza is esett az iram és a színvonal, amit az utolsó tízpercben a hazai csapat számára megítélt büntető rázott fel. A hazaiak egyenlítő gólja után, hiába pörgött fel a PSG  a rövid idő már nem volt, elég , hogy pontokat tudjanak szerezni. A PSG két meccs után két döntetlennel nem épp megszokott módon, a bajnoki tabella középmezőnyében ugrál. 

Cikk/ Szokodi László

Toulouse FC – Paris Saint Germain   1 – 1 (0 – 0)

Toulouse , Városi Stadion, V: Leonard T.

Gólszerző: 87′, (11-esből,  Z.Aboukhlal ), ill., 62′ , K.mbappé (11-esből)

Toulouse: G. Restes,(GK), L. Costa, R. Nicolaisen, M. Diarra, G. Suazo, V. Sierro, C. Cásseres Jr.,71′, N. Schmidt),  M. Desler, Z. Aboukhlal, F.Magri, T. Dallinga,( 71′, Y. Begraoui )

Vezetőedző: C. Martínez Novell

PSG: Donnarumma (GK), Marquinhos, A. Hakimi, M. Škriniar, L. Hernández,( 78′, D. Pereira ), Fabián Ruiz, M. Ugarte, W. Zaïre- Emery, Vitinha, ( 78′ C. Soler), Goncalo R., K. Lee , (51′ K.Mbappé)

Vezetőedző: L. Enrique

FRANCIA 1., OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG LIGUE 1., 2., FORDULÓ

2023 08.18 PÉNTEK

METZ – MARSEILLE 2 – 2

2023 08.19 SZOMBAT

LYON – MONTPELLIER 1 – 4

TFC – PSG 1- 1

2023 08.20 VASÁRNAP

LILLE – NANTES

REIMS – CLERMONT

LORIENT – NIZZA

LE HAVRE  – BREST

MONACO – STRASBOURG

LENS – RENNES

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App