FRANCIA 1., OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG LIGUE 1., 10., FORDULÓ

  • A francia labdarúgó-bajnokság, Ligue 1., 10., fordulójában a fővárosi PSG (3.),csapata a Brest (5.), otthonába látogatott. A találkozó előtt már biztos, volt, hogy a fővárosi csapat győzelem esetén sem veszi át a vezetést a bajnokságban, hiszen a forduló pénteki nyitómérkőzésén a Nizza a Clermont otthonában 1-0-ra győzött. A Brest – PSG utolsó öt összecsapását tekintve , minden mérkőzést a fővárosiak nyertek.

Jól kezdte a találkozót a fővárosi csapat, W.Zaïre -Emery 16′, percben szerzett góljával törte meg a „csendet”, avagy a gólgyártást, 0 – 1. A gólt követően is inkább a fővárosiak irányították a mérkőzést, K.Mbappé bal oldalon megiramodott, akkor már lehetett sejteni, hogy ez a megiramodás nem jó előjel ha elkapja a lendület. Így is lett a tizenhatos vonalánál a szokásos Mbappé-csel, amitől  a hazaiak védője bezsonghatott, mert Mbappé, úgy lőtte el mellette, hogy a hátvéd csak azt vehette észre, hogy a labda a kapuba pattog, 0-2. Azt gondolhattuk a hátralévő részben visszaesik az iram, de nem így történt. A hazai csapatnak mondhatnám, jól jött a gól hiszen egy pontrúgást követően, S.Mounie fejjel a kapuba söpörte a labdát, 1-2. Az első félidő fővárosi előnnyel zárult.

A második félidőre egy harciasabb hazai csapat lépett a pályára, és mondhatni erődemonstrációt alkalmazva átvették  mérkőzésen az irányítást. A gól sem váratott sokáig az 52′, percben ismét egy pontrúgásból , Le Douaron góljával egyenlített a hazai csapat, 2-2. Ezután is folyamatosan a hazaiak támadtak , míg nem a 85′, percben egy buktatást követően a VAR segítségével a játékvezető büntetőt ÍTÉLT. A büntetőt K.Mbappé végezte el, igaz előtte egy kis kakaskodás során J. Martin ( sárga lap), egy kicsi „arcápolásban” részesítette a fővárosiak Kis Kedvencét, akit ez lehet mélyen megérintett, mert a büntetőt bal alsóba szerette volna rúgni, de Bizot jól mozdult és védte a büntetőt, de a kipattanóra Mbappé érkezett, aki ekkor már nem hibázott és az ellenkező oldalra rúgta a labdát, 2-3.

Brest   – PSG  2 – 3 (1 – 2 )

Brest, Stade Francis  Le Blé, V.: J. BRISARD

Gólszerző: 44′,  S.Mounie ,52′, J.Le Douaron,  ill., 16′, W.Zaïre -Emery, 28′, 89′,  K.Mbappé

Brest: M.Bizot (GK), K.Lala, B.Chardonnet, L.Brassier, B.Locko, H.Magnetti, P.Less-Melou, M.Camara, R.Del Castillo, S.Mounie, J.Le Douaron

Vezetőedző: E.Roy

PSG: G.Donnarumma (GK), A.Hakimi, D.Pereira, M.Skriniar, L.Hernández, Fabián R., W.Zaïre-Emery, K.Lee, B.Barcola, Goncalo Ramos, K.Mbappé

Vezetőedző: L. Enrique

 

 

 

 

FRANCIA 1., OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG LIGUE 1., 10., FORDULÓ

2023 10.27 PÉNTEK

CLERMONT – NIZZA 0 – 1

2023 10.28 SZOMBAT

REIMS – LORIENT 1 – 0

LENS – NANTES 4 – 0

BREST – PSG 2 – 3

LILLE -MONACO 2 – 0

MONTPELLIER – TFC 3 – 0

METZ – LE HAVRE 0 – 0

RENNES – STRASBOURG 1 – 1

MARSEILLE – LYON

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App