FIFA LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG 2022 KATAR

UEFA EURÓPA LIGA ‘H’-CSOPORT, 5., FORDULÓ

A magyar bajnok Ferencváros csapata a EL-csoportkör 5., fordulójában, hazai pályán fogadja az AS Monaco ( francia) csapatát és egy döntetlen esetén, megtartja  első helyét a magyar bajnok.  A mérkőzés előtt Sztanyiszlav Csercseszov  a Ferencváros vezetőedzője és Hanry Wingo a Ferencváros játékosa beszélt a média képviselőinek.

„JÓ FORMÁBAN VAGYUNK, SZERETNÉM, HA EZ KITARTANA”

Fotó/ Szokodi László

– A csütörtöki mérkőzés mindkét csapat számára fontos, hiszen nagyon szoros a helyzet a csoportunkban. Nem szeretnék pontokról, pontszerzésről beszélni a mérkőzés előtt, a legfontosabb, hogy jó teljesítményt nyújtsunk a pályán és kihasználjuk a helyzeteinket – kezdte a tréner. – A szombati, Puskás Akadémia elleni meccsünkön mindenképpen szerettünk volna jó eredményt elérni, hiszen a Puskás konkurenciát jelent számunkra a magyar bajnokságban. Jó formában vagyunk, szeretném, ha ez a Monaco ellen is kitartana. A mutatott teljesítmény alapján nem gondolnám, hogy ingadozó lenne a Monaco teljesítménye. Ez a csapat évről évre a Bajnokok Ligájában szerepel, az idén nem sikerült, de igazán jó teljesítményt tud nyújtani. Erős ellenfélre számítok csütörtökön.

Az FTC edzője kérdésre válaszolva beszélt a keret állapotáról is.

– Az elmúlt három mérkőzést mindössze négy védővel kellett megoldanunk. Remélhetőleg csütörtökön mindenki bevethető lesz és a meccs folyamán sem teszünk szert további sérülésre. Adnan Kocvacevic két napja újra velünk készül, de bevethető Pászka Lóránd is, aki legutóbb jó teljesítményt nyújtott és visszatért a sérülésből Botka Endre is.

Sztanyiszlav Csercseszov arról természetesen nem beszélhetett, hogy milyen taktikával készül, ám elmondta, maximálisan kielemezték az AS Monacót. – Felkészülten várjuk a Monaco elleni meccset.

 

Henry Wingo: „Mindkét csapatnak van miért küzdeni”

 

Fotó/ Szokodi László

A 27 éves védő, Henry Wingo eddig három UEL-csoportmeccsen lépett pályára – ő és a csapat is remek állapotban várja az AS Monaco elleni összecsapást.

– Milyen mérkőzésre számít csütörtökön?

– Nehéz meccset várok, akárcsak a két csapat első, monacói összecsapása volt. Mindkét gárdának van miért küzdeni, de megfelelően felkészültünk, várjuk a Monaco elleni összecsapást.

– Sorozatosan heti két mérkőzést játszik az FTC – milyen állapotban van most a keret?

– A csapat fizikálisan is remek állapotban van, pozitívum, hogy ilyen terhelés mellett is sikerült jó eredményeket elérnünk nehéz mérkőzéseken is. Készen állunk arra, hogy bármilyen meccsen képesek legyünk jó teljesítményt nyújtani.

– Védőként, hogy készül az AS Monaco játékosai ellen?

– A Monaco keretét minőségi játékosok alkotják, akikre védőként extrán oda kell figyelni. Az ezekre a helyzetekre való felkészülés tart már egy ideje, hétről hétre jobbak vagyunk ebben a tekintetben.

Fradi.hu

Borítókép/ Szokodi László

EURÓPA-LIGA, ‘H’ -CSOPORT, 5., FORDULÓ

10.27 21:00 Ferencváros – Monaco ( francia)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App