UEFA 2024-ES LABDARÚGÓ EURÓPA -BAJNOKSÁG NÉMETORSZÁG

  • Németország lesz a házigazdája, a 2024-es  labdarúgó Európa -bajnokságnak. Mivel a németek a házigazdák, így ők autómatikusan résztvevői az Eb-nek, míg Oroszország a nemzetközi szövetség döntése alapján az Ukrajna ellen indított háború miatt nem vehet részt. Így 53 ország küzd majd az Eb-csoportmérkőzéseken, hogy ott lehessen, az Eb 24-es csoportjában. Az Európa-bajnokságot 2024 06 14. és 07 14. között rendezik , tíz német városban.

A magyar válogatott a ‘G’-csoportba került.

G-CSOPORT:

  1. MAGYARORSZÁG
  2. SZERBIA
  3. MONTENEGRÓ
  4. BULGÁRIA
  5. LITVÁNIA

Az Eb-selejtező csoportból, automatikusan, két csapat jut tovább, a fennmaradó három helyre a NL-ból érkezik.

Marco Rossi 

– Lehetett volna sokkal nehezebb csoportunk, de természetesen ennél jobb csoportot is el tudtam volna képzelni – mondta a frankfurti sorsolást követően Marco Rossi szövetségi kapitány. – Nem szabad, hogy megtévesszen bárkit is, hogy bennünket sorsoltak a legerősebb kalapból, hiszen a szerbek a világranglistán előttünk állnak, és kint lesznek a világbajnokságon is. A szerbek mellett a montenegróiakat és a bolgárokat is ismerjük a közelmúltból az egymás elleni mérkőzéseinkről, ám az ellenük elért eredményekből nem lehet kiindulni, mert két-három év alatt nagyon sokat változhatnak az erőviszonyok a mai labdarúgásban. Nehéz mérkőzések várnak ránk, meccsről meccsre kell előre gondolkodnunk a selejtezők során, és ahhoz, hogy eredményesek legyünk, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk az összes találkozón., nyilatkozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Forrás/ MLSZ

Mi vel a magyar válogatott az első kalapból várta a sorsolást, így olyan nagy csapatokat került el, mint Anglia, Franciaország.

Fotó/ Szokodi László

Nagy csapatok ellen megy a játék

Valójában, ha megnézzük az elmúlt egy év magyar válogatott teljesítményét és fejlődését, akkor jól látszik, hogy igencsak erősödött Marco Rossi válogatott kerete. Hiszen nem is kell olyan régre visszamenni az időben, csak a NL-csoportkör mérkőzéseire. A magyar válogatott 3 győzelem és egy döntetlennel végzett a 2., helyen. Legyőzte oda-vissza  az angol válogatottat, a németekkel itthon döntetlen és idegenben győzelem. Ha ez a szimpatikus és küzdeni akarás ami eddig jellemezte a válogatottat és ehhez kis szerencse is g társuli fog, ami valljuk be minden csapat számára fontos. akkor a mieink az 1-2., hely valamelyikén fognak végezni az Eb-selejtezőn.

 

Borítókép/ Szokodi László

 

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT TERVEZETT EB-SELEJTEZŐS PROGRAMJA:

2024 03.27

MAGYARORSZÁG – BULGÁRIA

2024 06.17

MONTENEGRÓ – MAGYARORSZÁG

2024 06.20

MAGYARORSZÁG  – LITVÁNIA

2024 09.07

SZERBIA – MAGYARORSZÁG

2024 10.14

MAGYARORSZÁG – SZERBIA

2024 10.17

LITVÁNIA – MAGYARORSZÁG

2024 11.16

BULGÁRIA – MAGYARORSZÁG

2024 11.19

MAGYARORSZÁG – MONTENEGRÓ

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App