EB-SELEJTEZŐ MÉRKŐZÉS, „G”-CSOPORT, 2., FORDULÓ

  • A magyar válogatott szombaton létfontosságú Eb-selejtező mérkőzést játszik idegenben , Montenegró ellen. A montenegrói válogatottban két ismerős arc Mijatovic, aki két évet töltött az MTK Budapest csapatában, valamint D.Camaj, aki jelenleg is az NB I.-ben szereplő Kisvárda Master Good játékosa. A két montenegrói válogatott játékos jól ismerő a magyar válogatottat,   akik a  mai edzésen beszéltek a szombati csapatuk esélyeiről.

 

A „Brave Falcons” második edzést tart ma este a Magyarországgal vívott párharc előtt az UEFA EURO 2024 selejtezőjének harmadik fordulójában.

Szombaton kemény dolga lesz csapatunknak egy olyan rivális ellen, akit Milan Mijatović és Driton Camaj is jól ismer. Mijatović két szezonon keresztül védett a budapesti MTK-ban, míg Camaj a magyar tabella élén álló Kišvarda egyik legjobb játékosa.

– Tudjuk, mit csinált Magyarország a Népszövetségben. Ez egy minőségi reprezentáció. Szerintem a fő minőségük a csapat, amely már korábban is minőséget mutatott a minősítéseken. De nem adjuk fel. Szerintem úgy kell játszanunk, mint Szerbia ellen. Remélem, hogy ezúttal jó eredményt érünk el, ami nagyon sokat jelentene számunkra. Jók lennénk a pontszerzésben és tele önbizalommal a selejtezők folytatása előtt – mondta a montenegrói háló kapusa.

Hasonlóan gondolkodik a Kishvarda támadójátékosa és „sólyom”.

– Rohan a magyar válogatott. Fiatal, energikus csapat, agresszívak… Az edző öt éve ugyanaz, nagyszerű dolgokat csináltak a Nemzetek Ligájában. Nehéz mérkőzés vár ránk. Minőségben szerintem egyenlőek vagyunk. A győzelem vágyával indulunk a játékba, megszerezzük a három pontot, és jó ritmusban folytatjuk – mondta Camaj.

A júniusi időszak mindig is kényelmetlen volt a montenegrói válogatott számára.

– Tudjuk, hogy kényelmetlen a júniusi időszak, fáradtan jönnek a játékosok, hosszú a szezon, sok volt a meccs. De azzal a vággyal indulunk Magyarországgal a meccsbe, hogy jó eredményt érjünk el, hogy megpróbáljunk három pontot szerezni. Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés meghatározhatja a kvalifikáció további alakulását – véli Mijatović.

A média képviselőivel folytatott beszélgetés során Camaj rámutatott, hogy nem lenne elégedett a szombat esti döntetlennel.

– Nem hiszem, hogy megelégednénk egy döntetlennel. Három pont kell, ez a generáció esélye. Az áttörés érdekében a győzelemért megyünk. Azt hiszem, megvan ehhez a minőségünk – mondta Camaj.

Forrás/ Montenegró Labdarúgó Szövetség

Borítókép/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
06. 17., 18.00: Montenegró–Magyarország  ,

ÉLŐ-ben a Szokodi Academy Media oldalon.

Podgorica Városi Stadion

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE A JÚNIUSI KÉT EB-SELEJTEZŐ MÉRKŐZÉSEKRE:

KAPUSOK: Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter (Ferencvárosi TC), Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Callum Styles (Millwall – Anglia)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kalmár Zsolt (DAC 1904 – Szlovákia), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Paksi FC)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App