125. Atlétikai Magyar Bajnokság

A hétvégén kétnapos országos atlétikai versenynek ad otthont a MTK Budapest, Lantos Mihály Sportközpont. A bajnokságon több, mint 30 kategóriában mérik össze tudásukat  atlétáink. A rendezvényen több atlétikai szám is nagy összecsapást ígér. A 110 m. férfi gátfutamban Dr. Baji Balázs (BHSE), világbajnoki bronzérmes, Szűcs Valdóval (ZALASZÁM-ZAC) versenyzőjével várható nagy csata. A srácokat a férfi 400x100m váltóban is láthatjuk a nap folyamán még  versenyezni. Kalapácsvetésben indul Pars Krisztián (Dobó SE),  és a hölgyeknél Kozák Luca (DSC-SI),  csapattársa, Kerekes Gréta (DSC-SI) versenyzővel várható nagy csata. 
 CIKK/SZAMY
Fotó/SZAMY

Magasugrás:

 

A férfi magasugrás címvédőjének Jankovics Dánielnek, aki 2019-ben budaörsi színekben szabadtéri, 2020-ban MTK színekben fedett pályán állhatott a dobogó legfelső fokára, nem akármilyen kihívói lesznek. A 2013 és 2018 között minden bajnoki címet elnyerő nyíregyházi Bakosi Péter, 2.17 méteres idei legjobb eredménnyel, illetőleg az idén új, 2.16 méteres egyéni csúcsot elérő, még csak junior korú debreceni atléta Hodossy-Takács Sámuel.

augusztus 9. vasárnap 18:00

A női bajnoki cím védője ebben a versenyszámban is Deutsch Péter és Pogány Mihály csoportjából kerül ki, név szerint Renner Luca, aki idén 1.85 méteres egyéni csúcsot ért el, és minden esélye megvan a címvédésre. Nem lesz egyszerű dolga azonban, hiszen az UTE-s Szabó Barbara, vagy éppen a többpróbázó Krizsán Xénia és Nemes Rita is leadta nevezését.

augusztus 8. szombat 18:00

 

Távolugrás:

 

E szám férfi címvédője pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy a rehabilitációjára helyezi a hangsúlyt, így Szabó László távollétében rendezik meg a férfi távolugrók versenyét, ahol az esélyesek közé tartoznak a klubtársai közül többen is: Galambos Tibor, Bánhidi Bence és Papp Tamás között éles küzdelem várható. Nem szabad leírni azonban a szolnoki Pázmándi Dominikot sem, aki idén már 7.28-nál jár.

Forrás: https://atletika.hu/hu/hirek

Fotó/SZAMY

 

Dátum:

2020. augusztus 8. – 2020. augusztus 9.

A közelgő dátumig kevesebb mint 1 nap van hátra.
Verseny városa:
Budapest
Verseny helyszíne:
MTK Budapest, Lantos Mihály Sportközpont
Forrás: https://atletika.hu/hu/hirek

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App