48. Medikus Kupa 2020, Szeged

               Szeged lesz az idei, Medikus Kupa házigazdája, ahol a magyar orvos – és egészségtudományi felsőoktatásban tanuló diákok mérik össze tudásukat, kosárlabdában, kézilabdában, röplabdában, kispályás labdarúgásban, és vízilabdában.
Ez utóbbi sportágban, a SZTE EHÖK SE vízilabda csapata képviseli, a szegedi egyetemet.
A csapat felkészítésben az Szegedi Vízipóló Suli nyújt segítséget. Páll Bence, az SZVPS edzője segít a felkészülésben.


– „Annyit kell tudni, hogy 8 hetünk van felkészülni a kupáig. Nem egyszerű, mert heti 2 alkalom van együtt edzeni.
– Ennek ellenére a motiváció megvan a fiúkban és nagyon lelkesek. Kitalálták, hogy együtt mennek majd a ligetbe edzeni, Mórahalomra edzőmeccset játszani egy OB 2- es csapat ellen.. Illetve minden olyan lehetőséget megragadnak, ami plusz lehet.
– Fele ekkora lelkesedésre sem számítottam a legelején. -Örülök, hogy a fiúk tényleg meg akarják mutatni a szegedi rendezésű tornán, hogy mit tudnak.
– A felmérés során kijött, hogy mindenkinek van valamilyen vízilabda múltja, és bízok benne, hogy az edzéseken szerzett tapasztalatokat a kupán is megtudják mutatni.”- mondta Páll Bence , az SZVPS edzője

A SZTE EHÖK SE csapat részéről Gyöngyösi Máté is nyilatkozott, aki elmondta:
-” Nagyon örülök, hogy az vízipóló sulival együtt, közösen tudunk erre a tornára felkészülni, és nem kell másik városba akár átutazni, csak, hogy edzeni tudjunk.
– Tudjuk mik a képességeink, de nagyon jó egy profi edzőstábbal felkészülni a kupára.
– A héten volt az első edzésünk, Bencével. Pillanatnyilag még az ünnepekről felszaporodott fölösleg az amit le kell dolgozni, de ha ilyen edzéseink lesznek Bencével, akkor úgy vélem a kupán megfogjuk szorongatni, a tavalyi győztes debreceni csapatot.” – mondta Gyöngyösi Máté, a SZTE EHÖK SE vízilabdázója

Mód Péter, az SZVPS elnöke:
„Ez a kezdeményezés egy hosszútávú program része, amiben az egyetem és a vízilabda suli partnerként tud együttműködni. – Most az egyetemi csapat felkészítése a cél, ehhez tudunk biztosítani edzőt és itt helyben tudjuk biztosítani számukra a felkészülést, az uszodában.
– Reményeim szerint és látva milyen elszántan járnak le az egyetemisták az edzésre, későbbiekben, akár elképzelhető, hogy az egyetemi csapat is induljon, az OB-ban.” – mondta Mód Péter, az SZVPS elnöke

CIKK/SZAM:Szokodi L


Fotó/SZAM: Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App