SZOKODI ACADEMY MEDIA 

  • Az a megtiszteltetés ért, hogy idén két nagy labdarúgó eseményről , a budapesti  Európa-Liga -döntő és az isztambuli Bajnokok Ligája-döntőre is meghívást kaptam, mint a Szokodi Academy Media fotóriportere. ( Ez mellett, még az U-21 -es labdarúgó Európa-bajnokságra is , de az majd június végén kezdődik, arról, majd egy köv., beszámolóban értekezek.)

A tavalyi párizsi BL-döntő volt, az első európai  labdarúgó -döntő amelyre a média akkreditációs pályázatomat, pozitívan bíráltak el és így részese lehettem akkor az egyik legrangosabb labdarúgó eseménynek.

Fotó/ Szokodi László

A két eseményre való felkészülés, azért jóval nagyobb előkészületeket igényel. Egyrészt a nemzetközi szövetséghez való akkreditációs pályázat benyújtása már pár hónappal ezelőtt megtörtént. Valamint azért a tavalyi párizsi döntő kapcsán tanultam, hogy a szállást is fontos előre leszervezni, mint a repülőjegyet. A hazai rendezésű EL-döntő-vel kapcsolatosan ez hála csak a Pestre való utazást jelenti. Mielőtt megkérdeznétek, igen vannak költségek ezt az UEFA nem finanszírozza, a szövetség csak a lehetőséget adja meg, hogy tudósíthassak a döntőkről.

Milyen is egy  nemzetközi fotóriporter BL-napja?

A több hónapos előkészületek után, a döntő napján, egy kiadós reggelivel kezdem a napot, hiszen ezt követően, már a nagy pörgés veszi kezdetét. Tehát a korai reggeli után, az összepakolt fotóscuccom és egyéb kiegészítőkkel  elindulok is átvenni a médiás akkreditációs kártyát. Ezt követően, már végig a stadionban, vagy a stadion környékén a szurkolókat pásztázva töltöm az időt és ez már a munka része is. A mérkőzés előtt két órával a pályaszemlét tartok, ha kijelölt helyem van, akkor oda , ha én választom, akkor keresek a számomra a lehető legjobb helyet kiválasztani és elfoglalni. A „terepszemlét” követően elkészítem a játékoslistát előkészítem a gépeket és ez idő alatt a stadionba érkező szurkolókat pásztázom, fotózom. A játékosok bemelegítéséről is készítek képeket, de itt már koncentrálva ügyelek arra, hogy az elkészített  terv szerint készítsem el a megfelelő sorozatképeket, játékosokról, edzőkről, szakmai stábról. Mielőtt a mérkőzés elkezdődik, már a játékoskeret és egy kép a bevezető cikkben, már fent is van.

 

„Karanténban” vonulunk fotóriporterek a játékosok bemutatása előtt a pálya szélén a számunkra, fotósoknak kijelölt helyre ( játékoskijáró melletti fotósok részére lezárt rész).

@szokodiacademy

Így vonultunk be mi fotóriporterek a pályára, a katari vb-döntőn, a két csapat bemutatására és a csapatkép elkészítéséhez. Hamarosan a budapesti Európa-Liga-döntő és az isztambuli Bajnokok Ligája-döntőről is ÉLŐ-ben jelentkezek! Kövess be hasonló tartalmakért??! Köszönöm! Szokodi László nemzetközi fotóriporter?? #foryou #foryoupage #szokodiacademymedia #magyartiktok #csakegyutt #hungary?? #labdarúgás #focihirek #sportnews #footballplayer #photography #photographer #footballplayer #uefachampionsleague #uefaeuropaleague @TikTok @uefachapionsleague #magyarország?? #tiktok

♬ orijinal ses – Harry Styles

 

Folytatás hamarosan…!

Kövesd be a médiaoldalaimat.

Cikk/ Szokodi László

Borítókép/ Szokodi László

 

 

UEFA  EURÓPA – LIGA-DÖNTŐ 2023 BUDAPEST

Sevilla  ( spanyol) – AS Roma ( olasz )

05.31 Budapest , Puskás Aréna 21:00  ÉLŐ-ben

UEFA  BAJNOKOK LIGÁJA-DÖNTŐ 2023 ISZTAMBUL

Manchester City ( angol)  – Inter ( olasz) ÉLŐ-ben

06.10 Isztambul, Atatürk Olimpiai Stadion 21:00

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App