UEFA EB-SELEJTEZŐ „G”-CSOPORT

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. Magyarország
8
5
3
0
16
9
7
18
2. Szerbia
8
4
2
2
15
9
6
14
3. Montenegró
8
3
2
3
9
11
-2
11
4. Litvánia
8
1
3
4
8
14
-6
6
5. Bulgária
8
0
4
4
7
14
-7
4

UEFA LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG SELEJTEZŐ, „G”-CSOPORT

Mint ismert a magyar válogatott utolsó Eb-selejtező csoportmérkőzésén 3-1-re legyőzte Montenegró válogatottját , és így csoportelsőként vereség nélkül végzet csoportja élén. Ez azt is jelentette mieink kijutottak a jövőévi Németországban megrendezésre kerülő labdarúgó Eb-re. A magyar válogatott az Eb-selejtező csoportkörben 5 győzelem,  3 döntetlennel,  18 pontot gyűjtött a „D”-csoport első helyén végzett és ezzel,  a második kalapba került.

A 2024-ES NÉMETORSZÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG KALAPBEOSZTÁSA

1. KALAP: Németország (házigazda), Portugália, Franciaország, Spanyolország, Belgium, Anglia

2. KALAP: MAGYARORSZÁG, Törökország, Románia, Dánia, Albánia, Ausztria

3. KALAP: Hollandia, Skócia, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország

4. KALAP: Olaszország, Szerbia, Svájc és a három, pótselejtezőn kijutó válogatott

Szoboszlai szösszenet!

  • Az idei  Eb-selejtező csoportselejtező  a magyar válogatott szempontból  felülmúlt.  Hiszen egyenes ágon Eb-re több, mint ötven évvel ezelőtt jutott ki a válogatott. Marco Rossi vezette magyar válogatottnak, azt gondolom ezt az Eb-re való kijutást lehet az első nagy történelmi sikernek mondani.  Marco Rossival már több nagy válogatottat legyőzött. A németeket, angolokat, franciákkal döntetlen és ezek a részsikerek az idei Eb-csoportkörre váltak egységessé , tudatossá és sikerré. Ehhez azért nagyban Szoboszlai Dominik játéka is nagyban hozzájárult, aki ha kellett góljaival mérkőzéseket döntött el és  a három pontot. Mint a Montenegró elleni hazai találkozón, amikor is vesztett állásból a második félidő elején, szinte semmiből előtörve áttört, több montenegrói védőn, majd rutinból ellőtte a kapus mellett a kapuba labdát.

♦Itt azért egy „pillre” ,meg kell, hogy álljak és azért is, mert ezt a gólt , amikor belőtte Dominik , olyan egyszerűnek tűnt a néző számára és bevallom nekem is.

♦ Majd amikor , ezt a gólt többször visszanéztem, láttam, hogy mennyire tudatos helyzetfelismerés volt, Szoboszlaitól, amit a végletekig profin kivitelezett aztán.

♦Tény a Liverpoolban való tartózkodása óta , nagyon sokat fejlődött, a pályán való vizuális látása , amiről még én is feljegyzést készítettem a RB Leipzig-korszaka alatt.

♦Ez a Szoboszlai -szemléletet, és játékot , már kijelenthetjük, hogy a magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominik a  profi elit játékosok közé lehet sorolni.

Cikk/ Szokodi László

A kontinenstorna csoportkörének sorsolását december 2-án 18 órától tartják meg Hamburgban.

Magyarország – Montenegró 3 – 1 ( 0 – 1 )

Budapest, Puskás Aréna, 65 ezer néző. V: Makkelie (holland)

Gólszerző: 66′, 68′, Szoboszlai , 90+3′, Nagy Á., ill., 36′,  Rubezsics
Magyarország :
Dibusz – Balogh B., Lang, Szalai A. – Bolla (Nego, a szünetben), Nagy Á. (Szuhodovszki, 90+4.), Styles (Horváth K., 63.), Nagy Zs. – Szoboszlai, Gazdag (Kalmár, a szünetben) – Ádám Martin (Németh A., 78.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi


Montenegró: Mijatovics (Djukics, 58.) – Rubezsics (Raicskovics, 76.), Szavics, Vujacsics – Vesovics (M. Vukcsevics, 55.), M. Jankovics (A. Radulovics, 70.), Kucs, Camaj (Krsztovics, 70.), A. Vukcsevics – Oszmajics, Jovetics

Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics

Fotó/ Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App