FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA „B”-CSOP., 7., FORDULÓ

Fotó/ Szokodi László

 

♦Az EHF CL, férfi kézilabda BL 7., fordulójában a magyar bajnok Telekom Veszprém csapata a Celje otthonába látogatott. A magyar csapat  kezdte, a  találkozót,  Marguc, Remili, Kosorotov, Casado, Pechmalbec, Elísson,  a  kapuban Rodrigo Corrales felállással. Védekezésben pedig Ligetvári érkezett. Az első gólra majdnem három percet kellett várni, amikor is, Nedim Remili lőhetett ziccert, vezet a magyar bajnok. Az első gól után, vszont beindult a gólgyártás,  és egyből négygólos előnyre tett szert a Veszprém, 7-3.

♦A 12. percben érkezett Fabregas, aki a remekül játszó Pechmalbec-ket váltotta. Majd nem sokkal később Sandell szállt be Remili helyett. A játék kicsit akadozóbb lett, mint az első sorral, de a különbséget képes volt tartani a csapat, közben Mahé is pályára lépett irányítani.

♦A 25′, perc után az eredmény 12-18 volt. Eladtunk pár labdát, néhány technikai hiba és a „kis” Mai Marguc duplája máris veszprémi időkérést eredményezett, a félidő vége: 17-22.

A második félidő első gólját a hazai csapat szerezte és ezzel, négy gól különbségre  csökkent  a Celje hátránya, a Veszrémmel szemben. Visszatért a veszprémi   kezdősor, egyedül Descat váltotta Bjárkit a szélen, egész pontosan Marguc, Remili, Pechmalbec, Ligetvári, Casado, Descat a falban, kapuban Rodrigo Corrales, támadásba Kosorotov érkezett.

A második félidőben a veszprémiek első gólja Gasper Marguc szerezte,18-23. A 35. percben Pechmalbec ellen szabálytalankodtak , a jogos hétméterest Descat értékesítette,  21-25.

Fabregas szerezte a bakonyiak 29., találatát, amivel , már +7 gól volt a két csapat közötti különbség.

Mahé, Sandell, Nilsson a pályán. Nilsson góljával 28-36 volt az eredmény a 53. percben. Ligetvári támadásban ismét, Yahia Omar pedig a szélen.

Magabiztosan 40-33-ra nyert a Telekom Veszprém a Celje otthonában és 6 győzelem, egy vereséggel vezeti a csoportját, a Celje pont nélkül a csoport utolsó helyén áll.

 


RK Celje  –
Telekom Veszprém 33–40 (17–22)
Celje,
 V: Pavicsevics, Razsnatovics (montenegróiak).
Celje: Zaponsek – COKAN 7 (5), Krecic, JANC 5, Zabic 1, Ivankovic, Mazej 2

 Csere: Gabersek (kapus), MAI MARGUC 5, Milicevic 4, Antonijevic 3, Gregoric 1, Maric 2, Cirovic 1, Kacicnik 1, Peric 1

Edző: Alem Toszkics
Telekom Veszprém: CORRALES – Gasper Marguc 3, REMILI 4, Casado 2, Pesmalbek 2, Koszorotov 3, Elísson 3

Csere: Biosca, Nagy Benedek (kapusok), FABREGAS 5, LIGETVÁRI 2, Sandell 4, Mahé 2, J. Omar, A. Nilsson 2, DESCAT 8 (4)

 Edző: Momir Ilics

Kiállítások: 8, ill. 2 perc.
Hétméteresek:
 5/5, ill. 4/4

Fotó/ Szokodi László

Alem Toskic: Először is gratulálok a Veszprémnek a megérdemelt győzelemhez. Egy jó meccset játszottak ellenünk. Volt pár hibánk a mai mérkőzésen. Egy nagyszerű lehetőség ez számunkra, hogy a Bajnokok Ligájában játszunk ilyen erős csapatokkal.

Momir Ilic: Szeretnék gratulálni a játékosaimnak. Egy edző számára mindig jó érzés, hogy ha 40 gólt lő a csapata. Az első félidőben volt egy olyan periódusa a meccsnek, amivel nem vagyok elégedett, hiszen a védekezésünk nem volt az igazi. Ebben az időszakban 9 gólt kaptunk. A második játékrészben jól reagáltunk erre. Az 5-1-es védekezésünk is jól működött. Tudtuk, hogy nehéz lesz itt nyerni és hogy eddig mindig szorosmérkőzéseket játszott a Celje, csak nem volt szerencséje. Jövőhéten ismét egymás ellen lépünk pályára és az sem lesz egy könnyű találkozó.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App