MAGYAR NŐI FELNŐTT LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELEMRE!  

Szőcs Réka tizenegyest is védett a századik válogatott mérkőzésén. Női felnőtt válogatottunk 2-0-ra legyőzte Bosznia-Hercegovina együttesét. Zágor Bernadett lőtte a vezető találatot, majd Fördős Beatrix szerezte meg első válogatott gólját.

A nyár második félkészülési mérkőzését játszotta női A-válogatottunk, a görögök 1–0-s legyőzése után Bosznia-Hercegovina volt az ellenfelünk.

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 2–0 (0–0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 300 néző. V: Jelena Peskovics (horvát)

Gólszerzők: 58′, Zágor, 91′ Fördös 
MAGYARORSZÁG:
Szőcs R. – Vida (20′, Nagy V.), Turányi, Fördős, Németh D. – Papp L. (86′,Bokor A., 86.) Fenyvesi E. – Siber (Pusztai S.,  szünetben), Pápai (74′, Németh L.), Szabó V. (Kaján,  szünetben) – Zágor

Szövetségi kapitány: Margret Kratz
Bosznia-Hercegovina:
Hodzic – Sabanagic, Sliskovic, Milinkovic, Hasanbegovic – Taslidza, Spasojevic (86′, Piskic), Aleksic, Medic,(25′, Krajsumovic),   Ekic

Szövetségi kapitány:  Samira Hurem

Szőcs Réka századik alkalommal lépett pályára a válogatottban a Szusza Ferenc Stadionban rendezett keddi találkozón. Az ő köszöntése előzte meg a kezdőrúgást. A kezdőcsapatban az NB I-be frissen visszajutó kapus mellett Fördős Beatrix, Szabó Viktória, Németh Diána, Siber Glória, Vida Boglárka és Papp Luca is bekerült.

A mérkőzés első időszaka nem hozott sok izgalmat, labdabirtoklási fölényben játszottunk, míg a kapunkban Szőcs Rékának nem akadt dolga. Sajnos azonban már a 20. percben cserélni kényszerültünk, Vida Boglárka helyett a Seria A-ban szereplő Sassuolo játékosa, Nagy Virág állt be. A félidő első igazán veszélyes helyzetét is az olaszországi légiósunktól láthattuk, aki a 41. percben a kapufát találta el. A hajrában aztán több akciót is kidolgoztunk, a vezetést azonban nem sikerült megszerezni. Az első játékrészben csapatunk hét lövésig jutott, míg ellenfelünk egyszer sem próbálkozott.

A szünet után beállt Kaján Zsanett (Szabó Viktóriát váltotta) és Pusztai Sára (Siber Glória helyett) is. A második félidő Szőcs Réka óriási védésével kezdődött, ami után újabb vendég helyzet következett. Néhány perc elteltével sikerült rendeznünk a sorainkat. Az 57. percben Zágor Bernadett csapott le a védőről kipattanó labdára és szerezte meg a vezető találatot. Az MTK játékosa éppen az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgásból kialakult akcióból volt eredményes.

Hamarosan Turányi Lilla buktatta Ekicet a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető, a büntetőt azonban a jubiláló Szőcs Réka kivédte! A folytatásban felélénkült a találkozó, jóval több helyzetet láthattunk, mint az első 45 percben.

Az utolsó 20 percre Németh Loretta váltotta Pápai Emőkét, a hajrára pedig Bokor Adrienn jött be Papp Luca helyett.

A hosszabbításban Fördős Beatrix szerezte meg első válogatott gólját: Zágor Bernadett szabadrúgása a kapusról a belső védő elé pattant, aki beállította a 2–0-s végeredményt.

– Hittem benne, hogy győzni fogunk, a potenciál ott volt a csapatban. Különösen ilyen melegben remek teljesítményt mutattak a lányok, ami egy lépés előre. Fontos, hogy minden pozícióra legalább két jó játékosunk legyen. Ezen a két mérkőzésen a 22 fős keretből 17-en kaptak kezdőként lehetőséget. Történelmet írtunk ma, ugyanis az áprilisi találkozókkal együtt zsinórban négy győzelmet arattuk, továbbá elmondhatjuk, hogy Szőcs Réka, immár anyukaként első olyan női kapus lett, aki elérte a századik válogatott mérkőzését. A Nemzetek Ligáját illetően még az előkészületeknél tartunk, dolgozunk, hogy ott is jól szerepeljünk – nyilatkozta Margret Kratz szövetségi kapitány a mérkőzést követően.

Forrás/ MLSZ

Fotó/ Szokodi László

A magyar válogatott ősszel a Nemzetek Ligája első kiírásában szerepel, ahol az ír, az északír, valamint az albán csapattal méri össze az erejét.

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App