OTP BANK LIGA 9., FORDULÓ

  • Az OTP Bank Liga 9., fordulójában a Kecskemét hazai pályán fogadja a Paks csapatát. A két csapat eddig, a  felsőházban 17 mérkőzésen csapot össze egymás ellen, amiből 2015-ig 7 vendég győzelem, 4 döntetlen és 3 hazai siker született. Az elmúlt szezonban háromszor találkozott egymás ellen Szabó István együttese a paksiak ellen és az első találkozón, amit hazai pályán játszott a Kecskemét csapata, 3-1-re meg is nyerte, majd egy gól nélküli „viharos”, öntetlen meccs következett és a legutolsó meccsen paksi győzelem született. A szombat esti derbin a Széktói Stadionban, biztosak lehetünk, hogy Szabó István legénysége fölvértezve fog pályára lépni és a három pontot megszerezni a Paks ellen, ami a csapat számára adhat lendületet, még ha a bajnoki forduló végén a tabellán, nem is mozdulna el a csapat.
Fotó/ Szokodi László ( Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője)

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Nem volt teljes hetünk, de mégis sokkal több időnk volt, mint amikor három meccset kellett lejátszani egy hét alatt. Véleményem szerint fel tudtunk készülni a szombati mérkőzésre. Tavaly háromszor játszottunk a Pakssal, a mérleg kiegyenlített volt, ráadásul mindig történt valami, ami miatt emlékezetesek maradtak ezek a találkozók. Az első meccsen rendkívül jól futballoztunk, a paksi meccset a nagy szél miatt gyakorlatilag nem lehetetett értékelni, tavasszal aztán 2-0-os előnyről kaptunk ki itthon, ami természetesen akkor nagyon fájt nekünk. Mindenki tudja, hogy van paksi kötődésem, megbecsültek és szerettek ott, de ezt most félre kell tenni. Sokszor mondtam már, de tartom továbbra is, hogy bátor és kreatív edzője van a Paksnak, aki most rendkívül jó formába hozta a csapatát, melyet kitűnő játékosok alkotnak. Úgy gondolom viszont, hogyha megfelelő koncentrációval betartjuk a taktikai utasításokat, akkor hazai pályán lehet esélyünk pontot, pontokat gyűjteni. Bár a Paks a mérkőzés esélyese jelenlegi formája alapján, de a 12 csapatos NB I-ben bármi megtörténhet. Mindenki tudja, mennyire nagy szükségünk lenne a sikerélményre, amiért a játékosok mindent meg is fognak tenni.

Forrás/ KTE

 

Kecskeméti TE – Paksi FC  1 – 1 (0 – 0)

Kecskemét, Szétói Stadion, V.: Berke Balázs , Asszisztensek: Georgiou T., Horváth R.

Gólszerző: 75’, Pálinkás G., ill., 70’, Osváth A.

Kecskemét: Varga B.(GK), Horváth K., Szalai G., Szabó A., Vágó L., Belényesi Cs., Izidorio M., Tóth B., Myhailo M., Szohadovszki S.

Cserék: Fadgyas T., Kersák R., Katona L., Pálinkás G., Kovács K., Nagy O., Zsótér D., Kiss B., Iyinbor P., Artner D., Zeke M., Szendrei Á.

Vezetőedző: Szabó István

Paksi FC: Szappanos P.(GK), Kinyik Á., Szélpál N., Haraszti Zs., Silye E., Könyves N., Kovács K., Papp K., Windecker J., Mezei Sz., Szabó J.

Cserék: Simon B., Temesvári A., Hegedűs J., Skribek A., Balogh B., Hahn J., Osváth A., Böde D., Horváth K., Beke P., Földi D., Gévay Zs.

Vezetőedző: Bognár Gy.

Fotó/ Szokodi László

 

OTP BANK LIGA 9., FORDULÓ

2023 10.06 PÉNTEK

PUSKÁS AKADÉMIA – KISVÁRDA MASTERGOOD 1 – 0

10.07 SZOMBAT

12:45 MEZŐKÖVESD ZSÓRY – ZTE FC 1 – 2

16:15 ÚJPEST FC – DVTK 2 – 0

20:30 KECSKEMÉTI TE – PAKSI FC 1 – 1

10.08 VASÁRNAP

13:00 FEHÉRVÁR FC – MTK BUDAPEST

16:30 FERENCVÁROSI TC – DVSC

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App