OTP BANK LIGA 13., FORDULÓ

  • A hazai labdarúgó-bajnokság NB I., 13., fordulójának legnagyobb meglepetését a Fehérvár  csapata okozta. A bajnok Ferencváros otthonában 1-0-ra tudott  győzni. A fehérvári alakulatot hat meccs óta veretlen és ebből öt győzelem és mindössze egy döntetlen a ZTE elleni  3-3-ra végződött találkozó. A Ferencváros az előző bajnoki fordulóban a Kecskemét otthonában szenvedett vereséget, az erről készített beszámolóm itt, és a hétközi EKL-ban a Genk ellen 1-1-es döntetlenre végződött mérkőzés. A mérkőzésen a hazai csapatnak volt több lehetősége a gólszerzésre, de azokból egy gól sem született. Tóth Balázs és a fehérvári hátvédsor jól vizsgázott a mai meccsen. A hazaiaknak is voltak helyzeteik Katona tizenhatoson kívülről eleresztett „bombája”, amit Dibusz D., bravúrral hárított. Majd a második félidő felénél, pontrúgást végez el Kalmár , a beívelt labdába Szabó fejjel tovább csúsztat, amire Dibusz hiába vetődik a labda a jobb sarokba esik, 0-1. A mérkőzés hátralévő részében több gól nem esett a forduló legizgalmasabb és egyben legnagyobb meglepetés eredményét hozó találkozót a fehérváriak nyerték 1-0-ra a címvédő Ferencváros ellen. A Fradi a vereség ellenére is továbbra is magabiztosan vezeti a bajnoki tabellát, a fehérváriak , immáron hét meccs óta veretlenek és lassan lépegetnek előre már a 4. helyen áll  Bartosz Grzelak  irányította csapat.

Cikk/ Szokodi László

Ferencvárosi TC – Fehérvár FC 0-1 ( 0 – 0 )

Budapest, Groupama Aréna, 11 007 néző. V: Karakó

Gólszerző: 67′, Szabó L.

Ferencváros: Dibusz D.(GK), H.Wingo, I.Cissé, M.Abena, C.Ramírez, A.Esiti, C.Makreckis, A.Traoré, M.Ben Romdhane, Marquinhos, A,Pesic,

Vezetőedző: D.Stankovic

Fehérvár: Tóth. B., Schön Sz., Serafimov N., Csongvai Á., Bese B., Christensen T.,  Flores D., Katona M., K.Kodro, Kastrati L.

Vezetőedző: B.Grzelak

 

 

Bartosz Grzelak:

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk a Ferencváros otthonában, éppen ezért nagy hangsúlyt helyeztünk a játékosok mentális felkészítésére is. Nem ez volt az a meccs, amelyen mindenki győzelmet várt tőlünk, nem volt túl sok vesztenivalónk, ugyanakkor fontos volt, hogy ne veszítsék el a játékosok az önbizalmukat. Készültünk arra, hogy labdabirtoklásban jobb lesz az ellenfelünk, éppen ezért nagyon fontos volt, hogy végig maximálisan koncentráljanak a játékosok a pályán és mindenki segítse a másikat. Az is fontos volt, hogy a 16-osunkon kívül tudjuk tartani a hazai játékosokat.  Volt két-három helyzetünk, ebből egyet mindenképp értékesítenünk kellett annak érdekében, hogy megnyerjük a meccset, szerencsére ez sikerült is. Kalmár Zsolt a legutóbbi válogatott szünet óta csak keveset tudott a csapattal edzeni, ezért olyan játékosokat jelöltem a kezdőbe, akik 90 percet végig tudnak futballozni, viszont azzal is tisztában voltunk, hogy Kalmár ha beáll a csapatba, képes lendíteni a játékunkon, ahogy tette az az Újpest ellen is és ma az FTC ellen is.”, nyilatkozta a szakember.

Dejan Stankovic:

Fotó/ Szokodi László

 

„Az FTC ha kétszer veszít egymás után az NB I-ben, annak hírértéke van. Néhány játékosunkat ma nélkülöznünk kellett, azonban így is szerettem volna erős csapatot a pályára küldeni. Az első félidőben a presszingünk jól működött, de az utolsó passzok nem sikerültek. Ha nem sikerül gólt szerezned, egy idő után egyre idegesebb leszel a pályán. Cserékkel igyekeztem a támadósorunkon javítani. Furcsa sport a futball, mert hiába vagy végig koncentrált, egy pontrúgás képes mindent eldönteni. Nem vagyok boldog, de ha három naponta tétmeccseket játszol, akkor muszáj rotálni. Az biztos, hogyha az első félidőben sikerült volna gólt szereznünk, akkor minden másképp alakul ezen a mérkőzésen. Nem sikerült, úgyhogy nincs más hátra, gratulálunk a Vidinek!”

Forrás/ Fehérvár FC

Fotó/ Szokodi László

OTP BANK LIGA 13., FORDULÓ

2023 11.10 PÉNTEK

20:00 MTK BUDAPEST – ZTE FC 2 – 0

2023 11.11 SZOMBAT

14:15 DVTK – MEZŐKÖVESD ZSÓRY 2 – 0

19:30 ÚJPEST FC – PUSKÁS AKADÉMIA 1 – 2

2023 11.12 VASÁRNAP

13:30 KISVÁRDA MASTER GOOD – KECSKEMÉTI TE 1 – 2

16:00 FERENCVÁROSI TC – FEHÉRVÁR FC 0 – 1

18:00 DVSC – PAKSI FC 1 – 0

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App