OTP BANK LIGA 12., FORDULÓ

Fotó/ Szokodi László
  • A hazai labdarúgó-bajnokság első osztályában, (NB I.),  a ZTE FC csapata  , a Kisvárda otthonába látogat. Az már bizonyos , hogy döntetlen esetén, a Kisvárda továbbra is a bajnoki tabella utolsó helyén zárja a 12. ,fordulót, és előtte a ZTE fog pislogni. A 12., forduló szombati mérkőzésnapján nem kis meglepetésre, a Mezőkövesd hazai pályán 2-1-re tudta legyőzni a DVTK csapatát és ezzel a megszerzett három ponttal el is mozdult a tabella utolsó helyéről. Ezért is nagyon fontos lesz ma milyen formában lép pályára Boér Gábor csapata. A hétközi MOL Magyar-kupasorozatban  a Haladást 2-1-re legyőző zalaegerszegiek számára ez a győzelem adhat erőt a mai idegenbeli Kisvárda elleni mérkőzésen.

♦Mindkét csapat számára létfontosságú lehet egy esetleges győzelem. A ZTE jelenleg egy ponttal előzi meg vasárnapi ellenfelét a tabellán, tizenegy lejátszott mérkőzést követően.

♦A Kisvárda hét közben 6-0-ás kiütéssel ejtette ki a BLSZ 1. osztályában szereplő Unione FC csapatát a Magyar Kupából, így ők szintén remek hangulatban vághatnak neki a hétvégi bajnokinak. Habár a Haladás elleni mérkőzés fizikailag megterhelőbb volt a zalaegerszegi játékosok számára, az, hogy egy nyugati derbin sikerült a rendes játékidőben eldönteni a mérkőzés sorsát nagy szellemi erőt adhat a folytatásban.

♦A legutóbbi 5 bajnoki mérkőzés során mindkét csapat 1-1 alkalommal tudott győzedelmeskedni.
Míg a Kisvárda a maradék négy mérkőzést pont nélkül zárta, Boér Gábor tanítványai két pontot is szereztek a Puskás Akadémia, valamint a Fehérvár ellen.

Fotó/ Szokodi László

♦Nagyszerű formának örvend Yohan Croizet aki a szerdai kupamérkőzésen gól- és gólpasszal járult hozzá a továbbjutáshoz. Dombó Dávid pedig hasonló dicséretet érdemel, miután a második félidőben aligha kellett védést bemutatnia, a hosszabbításban mégis az ő ébersége biztosította be a győzelmet.

♦A szabolcsi csapatnál pedig Vida Kristopher az, akire mindenképp figyelnie kell majd az egerszegi védelemnek. A 28 éves kisvárdai játékos ugyanis mesterhármassal hálálta meg a bizalmat legutóbbi mérkőzésén.

A két csapat júliusi összecsapása két gólos ZTE vereséggel ért véget, úgyhogy a 3 pont megszerzése mellett a revans is ott lebeghet a fiúk szeme előtt.

Forrás/ ZTE FC

OTP BANK LIGA 12., FORDULÓ

2023 11.04 SZOMBAT

12:30 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC – DVSC 2 – 1

15:45 PUSKÁS AKADÉMIA FC – DVTK 0 – 0

18:00 FEHÉRVÁRI FC – ÚJPESTFC 2 – 1

2023 11.05 VASÁRNAP

12:30 KISVÁRDA MASTER GOOD – ZTE FC

14:45 KECSKEMÉTI TE – FERENCVÁROSI TC

18:30 PAKSI FC – MTK BUDAPEST

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App