MOL MAGYAR KUPA-DÖNTŐ

  • Tizenhárom  év után ismét kupa- döntős a ZTE FC csapata . A 2010-es kupadöntős, majd ezüstérmet szerző  ZTE csapata, ma este 19:30-kor lép pályára a Puskás Arénába , hogy legyőzze a Budafok csapatát és megszerezze a kupa-győzelmet. A ZTE az NB I.-ben szerepel, míg a Budafoki MTE csapata az NB II.-ben. Mind a két csapat idei év bajnoki teljesítményét tekintve nem épp lenyűgöző, de a kupasorozatban, mind a két csapat magabiztos játékkal tudott bejutni a döntőbe. A ZTE az elődöntőben hosszabbításban 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen, míg a Budafok rendes játékidőben, 3-0-ra fektette kétvállra a Vasas FC-t. 

Az esélyeket tekintve , most a ZTE (60%), esélyesebb, mint a Budafoki MTE (40%). A két csapat egymás elleni öt meccsét tekintve 3 ZTE győzelem és két Budafoki győzelemmel zárult.

A kupa-döntő előtt tért vissza a ZTE FC csapatához , Boér Gábor vezetőedző!

Fotó/ Szokodi László

A kupa-döntő előestéjén tartott sajtótájékoztatón a két vezetőedző, Boér Gábor ( ZTE FC), és Mátyus Tamás ( Budafoki MTE) , nyilatkozott  a sajtó munkatársainak.

– „Lehet, hogy a játékosok rutinosabbak a mi csapatunkban, de az ellenfél vezetőedzője, Mátyus János rutinosabb nálam. Nem ez fog dönteni, hanem hogy melyik együttes tud mentálisan vagy játékban a másik fölé nőni.”– mondta Boér Gábor

Mind a két szakember elmondta , hogy csapata mindent megtesz a győzelemért, de mint minden döntőben a MOL Magyar Kupa-döntőben is , csak egy csapat emelheti fel a trófeát.

 

MOL Magyar Kupa-döntő 

Budafoki MTE  – ZTE FC 

Budapest, Puskás Aréna 19:30 ÉLŐ-ben a Szokodi Academy Media oldalon.

 

Fotó/ Szokodi László

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App