A Nemzetek Ligája A-divíziójának négy tavaszi mérkőzése előtt álló férfi A-válogatottunk itthon játszó tagjai hétfőn Telkiben megkezdték a közös felkészülést. Marco Rossi szövetségi kapitány hétfő délután tíz mezőnyjátékosnak és két kapusnak tartott edzést.

Fotó/ Szokodi László

Marco Rossi a válogatott szövetségi kapitánya hétfő koradélután, megtartotta első összetartó edzését a válogatott számára, ahol az NB.-I-ben szereplő válogatott játékoson kívül, légiósként Schäfer András vett rész a többi légiós is a hétvégéig csatlakozik majd a válogatotthoz. Ádám Martin a válogatott összetartó edzésére „szöszmöszös szakállal” érkezett. Csak sejteni lehet, hogy a válogatott játékos az Anglia elleni mérkőzésre növesztette meg a szakállát és egy  robosztus szakáll dizájnnal  szeretne pályára lépni, az angol csapat ellen. Marco Rossi kapitány, már második alkalommal hívta be a válogatottba  a hazai gólkirályt.

Fotó/ Szokodi László

A négy NL-mérkőzést megelőző felkészülés első napjaiban a hazai bajnokságban szereplő labdarúgók (plusz a légiósok közül Schäfer András) dolgoznak együtt Telkiben, a többiek később csatlakoznak a kerethez. A ma délutáni edzés előtt megtartott sajtótájékoztatón Dibusz Dénes és Vancsa Zalán válaszolt az újságírók kérdéseire.

Fotó/Szokodi László

Vancsa Zalán (MTK) :

 

A 17 éves Vancsa Zalán tavasszal mutatkozott be az U19-es válogatottban, most pedig egyszerre a legmagasabb szinten számolnak vele, az A-válogatottban. Az MTK-ból nyáron Belgiumba igazoló támadót meglepetésként érte a hír, hogy a felnőttekkel edzhet, majd az U21-es válogatott németországi Eb-selejtezőjét követően ismét csatlakozik Marco Rossi együtteséhez.

– Nem is fogtam fel igazán, mi történt, amikor megtudtam, hogy az A-válogatottba kaptam meghívót. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Marco Rossi bízik bennem, szeretném élni a bizalommal – fogalmazott Vancsa. – Az első héten, míg itt vagyok, igyekszem megmutatni, mit tudok. Nem szoktam izgulni a nagyobb feladatok előtt, de azért ez egy új helyzet, kicsit más érzés volt úgy belépni a telki edzőközpontba, hogy a felnőttekhez érkezem, és nem az utánpótlás-válogatottba. Az első hét felkészülési után az U21-es mérkőzésekre kell koncentrálnom. Csodálatos lenne, ha visszaérkezésem után Marco Rossi bizalmat szavazna nekem, és bemutatkozhatnék a felnőtt válogatottban, de az is tudom, hogy az A-válogatott egészen más szint, mint amiben eddig részem volt pályafutásom során. Tudom, hogy ez még megelőlegezett bizalom a szövetségi kapitány részéről, akármelyik nemzeti csapatban is számítanak rám a jövőben, mindenhol hatalmas megtiszteltetés lesz számomra, hogy címeres mezben léphetek pályára.

Forrás/ MLSZ

 

 

 

Borítókép/ Szokodi László

2022 05.24

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE, A JÚNIUSI NEMZETEK LIGÁJA-MÉRKŐZÉSEKRE


Kapusok: Dibusz Dénes 
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)

Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App