FRANCIA FÉRFI I.,OSZT., KÉZILABDA BAJNOKSÁG , LIQUI MOLY STAR LIGA, 29., FORDULÓ

PARIS SAINT-GERMAIN 10., FRANCIA BAJNOKI CÍM!

Fotó/ PSG Handball

  • A Máthé Dominikkal felálló, párizsi  PSG Handball csapata pénteken hazai pályán győzte le  HBC Nantes nagy rivális csapatát és ezzel sorozatban kilencedik alkalommal, a klubtörténelemben 10., alkalommal szerezte meg a francia bajnoki címet a fővárosi csapat. Az utolsó fordulóban a PSG a PAUC otthonába látogat (06.06-án kedden 20:30) . 

A HBC Nantes elleni pénteki sikerét követően (35-32) a Paris Saint-Germain a 2022-2023-as francia bajnok lett a Liqui Moly Starligue 29. játéknapjának végén. A Fővárosi Klub ezzel története 10.  bajnoki címét szerezte meg.

 

 

Raul Gonzalez játékosai 29 meccsen aratott 26 győzelemmel és 4 ponttal a Montpellier Handball előtt nyerték meg a 10. bajnoki címet a klub történetében, ez a 9. sorozatban szerzett országos cím. A Rouge & Bleu ezzel zsinórban 6 cím után javítja saját, 2019-2020 óta tartott rekordját. Ez a 21. trófea, amelyet a klub megnyert a QSI 2012 nyarán történt átvétele óta: 10 francia bajnokság, 4 francia kupa, 3 ligakupa és négy bajnoki trófea. A Paris Saint-Germain Handball 10 trófeával a második helyen áll a liga legeredményesebb klubjai között, a Montpellier Handball (14) mögött.

A mérkőzésen ,  Nasser al-Khelaïfi a PSG klub tulajdonosa  is jelen volt, aki pénteken a férfi  kézilabda klubjával már bajnoki címet ünnepelt és ma szombaton  a férfi labdarúgó csapatának Clermont elleni mérkőzés utáni bajnoki cím ünneplésén is majd láthatjuk a PSG elnökét. A PSG -Clermont meccs ÉLŐ-ben itt a Szokodi Academy Media oldalon.

Fotó/ PSG Handball

Nagyszerű este ez a Paris Saint-Germain Handball számára, és óriási büszkeség a 10. francia bajnoki cím megnyerésére. A bajnoki cím után remek hetet zárunk a klub számáraA Ligue 1 Franciaországa múlt szombaton nyert az első csapattal. A Liqui Moly Starligue-ben minden szezonban nőnek a viszontagságok, idén is láthattuk, de a csapat tudta, hogyan kell harci szellemet és kitartást mutatni, amelyet figyelemre méltó lelkiállapot kísért az új cím megnyerése érdekében. Szeretnék gratulálni mindazoknak, akik hozzájárultak a csapat teljesítményéhez: a vezetőségnek, a játékosoknak, a technikai személyzetnek, de az összes alkalmazottnak is. A szezonnak még nincs vége, mert nagy határidő vár játékosainkra a két hét múlva esedékes EHF Bajnokok Ligája Final4-vel. Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan elszántsággal tudnak majd közelíteni, mint az övék ebben a szezonban. »
Nasser al-Khelaïfi, a Paris Saint-Germain elnöke

Borítókép/ Szokodi László

PSG Stadion túra jegyvásárlás

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App