Az olimpiai kvalifikációs sorozat ezen a hétvégén  Budapesten folytatódik, a Grand Slam Hungary versenyre július 8. és 10. között kerül sor a Papp László Arénában.

A tervek szerint harminc judós képviseli a magyar színeket a július nyolcadikán kezdődő, háromnapos Grand Slam Hungary olimpiai kvalifikációs viadalon.

A nevezések száma már jócskán meghaladta a négyszázat, legalább hatvankilenc ország küldi el legjobbjait a Papp László Sportarénába, ahol már a 2024-es párizsi olimpia indulási jogának megszerzéséért is lehet pontokat gyűjteni.

A magyar válogatott vezérkara, Murakami Kijosi technikai igazgató, Ungvári Miklós férfi és Braun Ákos női szövetségi kapitány kijelölte a Grand Slam-tornán résztvevő magyar válogatottat. Sok fiatal kap lehetőséget a rangos tornán, a rendező jogán ugyanis Magyarország minden súlycsoportban négy-négy főt indíthat.

A torna mindhárom napján éremesélyes magyar judósoknak szurkolhatunk majd, július nyolcadikán pénteken a kétszeres Grand Slam-győztes, olimpiai ötödik helyezett Pupp Réka, szombaton a háromszoros Eb-bronzérmes Grand Slam-győztes Ungvári Attila, az Európa-bajnok Karakas Hedvig és a legutóbbi, ulánbátori GS-tornán bronzérmes Varga Brigitta, vasárnap pedig az olimpiai bronzérmes, ugyancsak Grand Slam-győztes Tóth Krisztián, valamint a hatszoros korosztályos Európa-bajnok Sipőcz Richárd lesz a „húzónév” a mieink közül.

Fotó/ Szokodi László

Sajnos lesznek neves hiányzóink, sérülése miatt nem lehet ott a mezőnyben az egyik hazai kedvenc, az Európa-bajnoki bronzérmes Özbas Szofi, ahogyan a sérüléséből felépülő junior-világbajnok Sáfrány Péter sem áll még készen a bevetésre.

Fotó/ Szokodi László

GRAND SLAM HUNGARY: ITT IGÉNYELHETSZ JEGYET!

Link itt: KLIKK IDE!

 

A Grand Slam Hungary versenyről ÉLŐBEN itt a Szokodi Academy Media oldalon! 

 

 

Borítókép/ Szokodi László

 

A magyar csapat:

FÉRFIAK
60 kg: Feczkó Csanád (Rákosvidéke Hajtós DSE), Naji Dávid (Kaposvári JK), Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC), Farkas Bence (Rákosvidéke Hajtós DSE)
66 kg: Gombás Bálint (Óbudai JC), Máthé Bence (BHSE), Vida András (Győri AC)
73 kg: Boros Bence (Kaposvári JK), Szegedi Dániel (Budaörsi SC), Szabó Áron (Ippon Judo Tatabánya), Tóth Botond (MTK Budapest)
81 kg: Ungvári Attila (Győri AC), Tóth Benedek (MTK Budapest), Miklósvölgyi Dániel (Ippon Judo Tatabánya), Demeter Bendegúz (MTK Budapest)
90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Nerpel Gergely (TFSE)
100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
+100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)

NŐK
48 kg:
 Beringer Fatime (MTK Budapest)
52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Gyertyás Róza (Koroncó-Tutti), Keller Rebeka (Ippon Judo Tatabánya)
57 kg: Kovács Kitti (BHSE)
63 kg: Karakas Hedvig (BHSE), Varga Brigitta (MTK Budapest)
70 kg: Gercsák Szabina (DVTK), Czerlau Jennifer (Miskolci VSC), Kovács Viktória (UTE)
78 kg: –
+78 kg: –

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App