UEFA EURÓPA LIGA CSOPORTKÖR, „E”-CSOP.,4., FORDULÓ

A vörösök az EL-csoportkör 4., fordulójában a francia Toulouse otthonába látogattak. A magyar válogatott játékosa Szoboszlai Dominik a második félidő elején kapott játéklehetőséget. Mint arról már beszámoltam, a  mérkőzés első felvonását a vörösök nyerték , 5-1-re az Anfield en.  A tegnapi „visszavágó”, egészen másként alakult a vörösök számára. A mérkőzés első góljára, a 35., percig kellett várni.

GÓÓÓL!

35’perc: – A Liverpool térfelén a hátvéd alakzat passzolgat, A. Dønnum letámadja a védőt és szereli a megszerzett labdával betör a tizenhatoson belülre és bal külsővel megküldi a labdát, és az elcsúszó kapus feje fölött a labda a kapuban köt ki, 1-0.

Az első félidő egy gólos hazai előnnyel zárult.

Toulouse – Liverpool 1 – 0

Azt nem lehet tudni pontosan , hogy mit mondott a szünetben Jürgen Klopp a félidőben a játékosainak, de a második félidő elején érkezett a  felmentő sereg, M. Salah Szoboszlai és Trent A.-Arnold .

58′ perc: -A mérkőzés egész képét tekintve a francia csapat egy lehengerlő támadó futballt játszott, és ha egyikük nem tudta letámadni az ellenfelet, egyből érkezett segítség, akár hárman is körbevettek egy liverpooli játékost, a labda megszerzéséért. Egy ilyen labdaszerzésből született meg a franciák második gólja is. A jobb oldalon megszerzett labdát a hazaiak játékosa beíveli az ellenfél ötösére a labdát, T. Dallinga jól érkezik az ötös vonalához és szinte egy érintés után a sarokba lőtt, 2-0. Hoppi , a vörösök az előző 5-1-es győzelmük után, nem gondolnám , hogy ilyen zúzós meccsre számítottak.

-Ezt követően a vörösök is megrázták magukat és sorra alakítottak ki támadást, amiből egy kis hazai segédlettel, C.Casséres segédletével, (öngól), a rá pattanó labda a saját kapujába landolt, 2-1. Majd ezt követően két percre rá egy hazai támadást követően G.Suazo kapja   bal oldalt a labdát aki az ötös vonala környékén egyből átíveli a labdát a másik oldalra , a  jól érkező F.Magri nem lacafacázik egyből, laposan a sarokba bombázza a labdát, 3-1.

A mérkőzés utolsó találatát a vörösök szerezték a frissen beállt D.Jota öt védőt megszégyenítő cselsorozatot hajtott végre az ellenfél tizenhatosa közepén, majd fordulásból lőtt, a labda , jobb sarokban kötött ki, 3-2.

Toulouse – Liverpool 3 – 2, végeredmény.

A Toulouse hazai pályán 3-2-re legyőzte a vörösöket és visszavágott az előző fordulóban elszenvedett vereségért. Szoboszlaiék ezzel a vereséggel is vezetik a csoportjukat,  („E”-csop.), a francia csapat ezzel a győzelemmel a második helyen áll.

 

 

 

 

Real Madrid – Liverpool 1-0 Jürgen Klopp Liverpool menedzsere

 

Megérdemelt volt a vereség, mert nagyjából az összes döntő kihívást, csatát megnyerték. Túl sok olyan helyzetünk van, amikor labdát kellett volna nyernünk, de nem sikerült. Ráadásul legalább kétszer könnyedén adtuk el a labdát – az egyik gól volt, a másik pedig nem vagyok biztos benne, hogy engedélyezett vagy nem engedélyezett gól. Kontratámadás, harmadik gól, túl mély az utolsó vonal. A védekezés szempontjából nem volt elég jó.

 

Ha három gólt kap az ember, akkor sok gólt kell szereznie ahhoz, hogy még mindig nyerjen, és nyilvánvalóan majdnem megtörtént, hogy pontot szereztünk. Ettől nem lett volna jobb a játék, de jobban érezte volna magát a tabellán. De most ez van, tehát el kell fogadnunk. Mint mondtam, megérdemelten., nyilatkozta a Liverpool menedzsere , Jürgen Klopp

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App