Barázdált sajtos csirkemell almakarikával tálalva
Akár kezdő szakács számára is gyorsan elkészíthető ez a csirkemellből készült étel.
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 1 evőkanál só ( ez ízlés szerint adagolható )
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 fej hagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 db alma
- 20 dkg sajt
- 3 szelet sonka
Elkészítés:
- A megtisztított csirkemellet szeletekre vágjuk, majd ezután a szeleteken centis csíkokat vágunk, de nem vágjuk át.
- Ezután elkészítjük a pácot. ( Egy tálba öntsd bele az olajat ( Extra Virgin olajat használtam) ízlés szerint, majd hozzáadtam a felsorolt fűszereket, de ízlés szerint más fűszereket is tehetsz.)
- Az elkészített páclével alaposan bekenem a csirkemell szeleteket. ( Én két órára lefedve betettem a hűtőbe a már páccal bekent csirkemell szeleteket.
- Mielőtt a hőálló tálba tenném a szeleteket a bevágott barázdákba a felszeletelt sajt, alma, hagyma darabokat helyezem, ( ízlés szerint , azt dobsz bele , amit szeretnél.)
- Előmelegítem a sütőt ( 190 °C-ra ), majd hőálló tálba helyezett csirkemell szeleteket fóliával lefedem, és 40 percbe a felmelegített sütőbe teszem. Tíz perc után megnéztem, akkor már illatfelhő lebegtette az orromat, de negyven percig hagytam sülni, majd ezután, levettem a fóliát és úgy még egy öt percig hagytam, ( ajánlom nézd meg ekkor, és ha úgy érzed még hagyni kell, akkor tedd azt, az enyém ” omlós „, és nagyon fincsire sült). Olyan körettel tálalod, amilyennel szeretnéd.
Jó étvágyat kívánok!
Ha neked is van recepted , ne habozz IRATKOZZ fel a HÍRLEVELEMRE és küld el az általad készített ételt és felkerül itt a média oldalamon, a „RECEPTEK”-menübe.
Fotó/ Szokodi László