UEFA  2024/2025-ÖS BAJNOKOK -LIGÁJA SZEZON, 1., FORDULÓ

  • Az idei BL -szezon első fordulójában a címvédő  ( spanyol), Real Madrid csapata a német VFB Stuttgart csapata ellen lép pályára a Bernabéu Stadionabn. A nyár legnagyobb madridi igazolása , a PSG -ből érkező  Kylian Mbappé . Mint arról már beszámoltam a francia válogatott játékosa szinte azonnal az Atlanta elleni Szuprkupa – döntőben egy kupatrófeát már begyűjtött.

A mai  VFB Stuttgart elleni BL-meccsen, madridi mezben kezdi meg az idei BL-szezont K. Mbappé aki az idei  Aranylabda címre is esélyes. Mint ismert  eddig BL-címet nem nyert francia klasszis számára bizonyára akár már az idei első madridi szezonjában BL-trófea győzelmet ünnepelhet. A jó formát az is mutatja, hogy a spanyol labdarúgó-bajnokságban , már három gólt szerzett K. Mbappé. A Real Madrid játékosaival összhang szinte azonnal  kialakult , sőt Bellingham -el, már az Atlanta elleni Szuperkupa-döntő második gólját, olyan fantasztikus összhangban hozta össze a két madridi játékos, mintha „száz éve” rúgnák egy csapatban a „bőrt”. Bizonyára sok múlhat , a két játékos játékán, hogy a Real Madrid milyen eredményt ér el mai német csapat elleni szezon első BL-meccsén.

Cikk/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

 

Fotó/ Szokodi László
OLYMP

 

Real Madrid ( spanyol) – VFB Stuttgart  ( német ) 3 – 1 (0 – 0)

Madrid , Bernabéu Stadion , V.: Umut Meler ( török )

Gólszerző: 46′, Kylian Mbappé,83’,  Rüdiger, 90+5’, Endrick,  ill., 68’, Undav

 

Real Madrid: Courtois – Lucas Vázquez, Carvajal, Rüdiger, F. Mendy – Valverde, Tchouaméni, Bellingham – Rodrygo, Kylian  Mbappé, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Cserék: Lunyin, Fran González (kapusok), Militao, Modric, Güler, Endrick, Vallejo, Fran García

VFB  Stuttgart : Nübel – Vagnoman, Rouault, Chabot, Mittelstädt – Leweling, Stiller, Karazor – Millot, Undav, Führich.

Vezetőedző: Sebastian Hoeness

Cserék: : Bredlow, Seimen (kapusok), Keitel, Demirovic, El Bilal Touré, Krätzig, Stenzel, Zagadou, Rieder, Raimund, Chase

Ancelotti: „Készen állunk arra, hogy a Bajnokok Ligáját győztesen kezdjük”

„Az, ami Vini Jr.-vel az évek során történt, nem tolerálható” – magyarázta edzőnk.

Carlo Ancelotti  a  Real Madrid City sajtótermében beszélt,  hogy elemezze a  Bajnokok Ligája  első meccsnapi összecsapását  a Real Madrid  és a Stuttgart között (kedden, 21:00 CEST):

„Mindig várjuk ezt a versenyt, amelyben ez a klub vezető szerepet játszott Hosszú ideig ez egy különleges verseny, és igyekszünk a végéig versenyezni.”

„A Stuttgart nagyon jól teljesített tavaly, és az a tény, hogy itt vannak, sokat elárul az edzőjük munkájáról. Nagyon jó csapat, és nagyon jól szervezettek. Biztos vagyok benne, hogy szórakoztató lesz. játék”.

Vini Jr. és gólünnepe a Reale Arénában
Ez egy reakció egy nagyon csúnya szituációra, és sokszor megtörtént, mindig sértések érik őt. Senki nem bírta ki, és én sem. Ez teljesen természetes hogy a szájához tette az ujját, mert minden történik.

Lehetetlen beletörődni abba, ami  Vini Jr. -vel  az évek során történt. Kevesebbet kellene összpontosítanunk ennek a fiatalembernek a jellemére, és jobban kellene néznünk, mi történik a stadionokban. Szerintem ezt teszik vele, mert fenyegetést jelent a sport szempontjából, és megpróbálják elbizonytalanítani a játékban.”

Bellingham, Tchouameni  és  Militão
„Bellingham  jól van, akárcsak  Tchouameni  és  Militão , akik ma nem edzettek.

Fotó/ Szokodi László ( Jude Bellingham , Ral Madrid FC játékosa.)

 

Militãónak több időre volt szüksége a felépüléshez, és ezért gondoltuk, hogy adunk neki egy plusz pihenőnapot. 100%-os lesz. Nem volt szerencsénk elveszíteni egy másik fontos játékost, de a csapat készen áll, és megpróbáljuk győztesen kezdeni.

A verseny megnyerésének kedvencei
A formátum változik, de mindig ugyanazok a csapatok, köztük  a Real Madrid . Vannak mások. Vannak, akik azt hiszik, hogy mi vagyunk a kedvencek, mert tavaly nyertünk. „Az idei  Bajnokok Ligája  más történet lesz, és remélhetőleg a döntőbe juthatunk, mint az előző szezonban.”

Lelkesedése a Bajnokok Ligájában eltöltött sok év után
Ugyanaz, mint az elején, mert ez egy nagyon különleges verseny számomra, nem csak a klub számára. A napi munka, ittlét, felkészülés az edzésekre, üzletek a mindennapi problémákkal... Nagyon türelmesnek tartom magam, mert minden nap van egy megoldandó probléma, bár néha semmiség, amit problémának tekintünk, mint az életben.”

Értékelés a szezon kezdetéről
A  bajnokságban  még két pontot gyűjthettünk volna, de ott tartunk, ahol lenni akartunk. Megnyertük a szezon első trófeáját, és előre látható volt, hogy gondjaink lehetnek, mert a játékosok augusztus 9-én jött vissza. Öt hétre van szükségünk, hogy felkészítsünk egy játékost, és ez a szezon előtti időszak volt számunkra tette tavaly”.

A keret
Két fontos játékost veszítettünk el  Nachóban  és  Kroosban .  Joselut  is. Lecserélték őket a világ legjobb játékosára vagy az egyik legjobbra. Szerintem jobb csapatunk van, mint tavaly”.

Kroos
Ez el van felejtve. Előre kell néznünk, mert nem lehet lecserélni. Meg kell néznünk, mi van, mert nagyon jól fognak menni, ahogy Kroos tette egész idő alatt.”

A sérülések okai
Megkerestük a problémát, de nem a mi kezünkben van. Túl megerőltető a menetrend. Jön egy új verseny, és nem tudod, hogy fog menni. Lehet, hogy szórakoztatóbb lesz mint tavaly, de egyelőre még két meccsünk van, ha az irányító testületek és a döntéshozók úgy gondolják, hogy túl sokat játszanak a játékosok, akkor megkérném őket, hogy gondolkodjanak a csökkentésen a mérkőzések számát a vonzóbb versenyek érdekében”.

A csatár szerepe a védelmi rendszerben
Ideális esetben a csatároknak kell gólokat szerezniük, a középpályásnak segítenie kell a védőt, a védőnek pedig meg kell jelölnie az ellenfelét. A csapat tömörségének megőrzéséhez fontos a csatárok segítsége. De ha a csatár többet véd, mint a védő, vagy ha a kapus több labdát játszik, mint a középpályás, nekünk van egy kicsit javulnunk a védekezésben, de sikerült volna négy meccset tisztán tartaniuk, de csak egyet kaptunk gól nyílt játékban, és még egy gólt kaptunk szettből, és ez nem rossz.”

Forrás/ Real Madrid 

Borítókép/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

UEFA  2024/2025-ÖS BAJNOKOK -LIGÁJA SZEZON, 1., FORDULÓ

SZEPTEMBER 17., KEDD
18.45: Juventus (olasz)–PSV (holland) 3-1
18.45: Young Boys (svájci)–Aston Villa (angol) 0-3
21.00: Bayern München (német)–Dinamo Zagreb 9-2
21.00: AC Milan (olasz)–Liverpool FC (angol) 1-3
21.00: Real Madrid (spanyol)–VfB Stuttgart (német) 3-1
21.00: Sporting CP (portugál)–Lille OSC (francia) 2-0

piros lap: 40’, Gomes
SZEPTEMBER 18., SZERDA
18.45: Bologna (olasz)–Sahtar Doneck (ukrán)
18.45: Sparta Praha (cseh)–FC Salzburg (osztrák)
21.00: FC Bruges (belga)–Borussia Dortmund (német)
21.00: Celtic (skót)–Slovan Bratislava (szlovák)
21.00: Manchester City (angol)–Internazionale (olasz)
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Girona (spanyol)
SZEPTEMBER 19., CSÜTÖRTÖK
18.45: Crvena zvezda (szerb)–Benfica (portugál)
18.45: Feyenoord (holland)–Bayer Leverkusen (német)
21.00: Atalanta (olasz)–Arsenal (angol)
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német)
21.00: Monaco (francia)–FC Barcelona (spanyol)
21.00: Brest (francia)–Sturm Graz (osztrák)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App