OTP BANK LIGA 25. FORDULÓ

– Géresi gólja három pontot ért a Puskás Akadémiának, az Újpest ellen.

 

A hétközi forduló után, sokat nem pihenhettek a csapatok, pénteken az MTK idegenben a DVTK otthonában gól nélküli döntetlennel nyitotta az 25. bajnoki  fordulót. A szombati napon két mérkőzést rendeztek. A Paks,  a Mezőkövesd csapatát fogadta  a mérkőzésen négy gól született, ebből, kettőt a hazai csapat, a másik kettőt a vendég csapat szerezte, és a végén pontosztozkodás lett. A szombati nap záró mérkőzése a Puskás Akadémia , otthonában fogadta azt az Újpest csapatát amelyik, az elmúlt mérkőzéseken megtáltosodva rohan felfelé a tabellán. A mérkőzést is a fővárosi csapat kezdte nagyobb iramban, de egy hazai támadás során Banainak kellett nagyot védenie. Az első félidő a kapusok hősies helytállása volt,  mind a két oldalon meglehet dicsérni a két kapust. A játékvezető először a hazai csapatnak ítélt büntetőt, amit  Knezevic értékesített, majd a lefújás előtt Kastratit az ellenfél  tizenhatosán belül szárnyalt és ezért is büntetőt ítélt a játékvezető, amit Beridze  értékesített. Így az első félidő 1-1-es döntetlennel zárult. A második félidőben kiegyenlített volt, a játék képe, de egy hazai támadás során  Géresi bomba lövését nem tudta hárítani Banai és ismét előnyhöz jutott a Puskás Akadémia csapata. A mérkőzés hátralevő részében már nem esett több gól, így maradt a 2-1-es hazai siker és a bajnoki tabellán a második helyen csücsül a Puskás Akadémia.

CIKK/SZAMY

 

Puskás Akadémia FC–Újpest FC 2–1 (1–1)
Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapus, v.: Farkas
gólszerzők: Knezevic (34., 11-esből), Géresi (72.), illetve Beridze (45+1., 11-esből)
sárga lap: Tóth B. (45.), Joao Nunes (56.), illetve Pauljevic (5.), Perosevic (14.), Banai (33.), Kastrati (92.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Joao Nunes, Nagy Zs., Spandler, Szolnoki – van Nieff (Corbu, a szünetben), Urblik – Kiss T. (Deutsch, 90.), Knezevic (Plsek, 77.), Slagveer – Géresi (Mance, 77.)
Újpest FC: Banai – Pauljevic, Kastrati, Baosic (Simon K., 77.), Ristevski, Antonov – Mitrovic, Onovo (Szakály P., 84.), Csongvai (Croizet, 56.) – Perosevic (Stieber, 56.), Beridze (Bacsa, 84.)

 

 

Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–2 (0–1)
Paks, zárt kapuk mögött, v.: Pintér
gólszerzők: Haraszti (75., tizenegyesből), Sajbán (85.), illetve Vutov (28.), Besirovic (76.)
sárga lap: Szabó B. (56.), Osváth (57.), Tamás O. (72.), illetve Vutov (15.), Vadnai (78.), Cseri (83.), Martic (94.)

Paks: Rácz – Osváth (Lorentz, 60.), Böde, Tamás O., Szabó J. – Papp K. (Szabó B., a szünetben), Bognár I., Bertus – Hahn (Haraszti, a szünetben), Ádám, Nagy R. (Sajbán, 60.)
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai – Martic, Besirovic, Cseri (Rui Pedro, 84.) – Vutov (Vajda, 68.), Jurina, Chrien (Vojtus, 88.)

Fotó/SZAMY

Bognár György: „Az első félidőben gyengén játszottunk, nem tudtunk elég labdát szerezni a középpályán, ezáltal nem volt hatékony a játékunk. A második félidővel elégedett vagyok, ekkor uraltuk a mérkőzést és akár az eredményt is megfordíthattuk volna. A játék képe alapján azonban úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született.”

Fotó/SZAMY

Pintér Attila: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat meg szerette volna nyerni a találkozót. Sok lehetőséget dolgoztunk ki, 1-0-nál meg voltak a helyzeteink ahhoz, hogy tovább növeljük az előnyünket. A csapat erejét mutatja az is, hogy 1-1 után ismét meg tudtuk szerezni a vezetést. A Paks egy nagyon jó csapat, ezt ma is bebizonyította. Örülök az egy pontnak, viszont a helyzetkihasználásunk miatt nem vagyok maradéktalanul elégedett. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, az adódó lehetőségeinket könyörtelenül ki kell használnunk. További sok sikert kívánok a Paksnak!”

Diósgyőri VTK–MTK Budapest 0–0
Diósgyőri Stadion, zárt kapus, v.: Iványi
sárga lap: Ivanovski (22.), illetve Herrera (21.), Perkovic (54.), Dimitrov (56.)

Diósgyőri VTK: Malenica – Grgic, Milovic, Hegedűs, Pikk – Zivulic, Max – Drazic, Suljic (Iszlai, 91.), Grozav (Roshi, 69.) – Ivanovski (Vanecek, 81.)
MTK Budapest: Mijatovic – Ikenne-King, Nagy Zsombor, Perkovic (Varju, 67.), Herrera – Kata, Mezei (Cseke, 58.), Dimitrov (Prosser, 76.) – Varga R., Miovski (Bíró, 76.), Schön

Fotó/SZAMY

Michael Boris: – A DVTK nyilvánvalóan meg akarta nyerni a meccset, hiszen fogynak a fordulók, ez érződött a felállásukon és a játékukon is. Jól támadtak le, az első 20 percben nem találtuk a megoldást. Hosszú labdákkal is próbálkoztak, de rendre mentettünk. Utána feljavultunk, volt helyzetünk is, vezetést is szerezhettünk volna. A fordulás után fokozatosan egyre nagyobb lett a fölényünk, köszönhetően annak is, hogy jó fizikai állapotban vagyunk, sok esélyünk volt a gólszerzésre – főként a hajrában -, de nem találtunk be, amit nagyon sajnálok. Az ilyen mérkőzéseket meg kell nyernünk.

 

OTP BANK LIGA 25. FORDULÓ

 

03.05, PÉNTEK:

Diósgyőri VTK – MTK Budapest 0-0

03.06 SZOMBAT:

Paksi FC   – Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 

Puskás Akadémia FC – Újpest FC 2-1

03.07, VASÁRNAP:

16:00 Budapest Honvéd – Kisvárda Master Good

18:00 ZTE  – Ferencvárosi TC 

20:00  Budafoki MTE – MOL Fehérvár FC

OTP BANK LIGA 25. FORDULÓ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App