Elmaradt a bravúr Cardiffban, kikapott a Magyar Labdarúgó – válogatott

Az már biztos, ha győztünk volna, Wales ellen, akkor nem kellene számolgatni a magyar válogatottnak, egyenesen kijutott volna a jövő évi Európa-bajnokságra.

Nem így történt a válogatott tizenöt percig tudta tartani a walesi támadásokat, amikor is Ramsey  tiszta helyzetbe került, ahol már csak Gulácsi volt vele szemben, de ez nem jelentett már a csatárnak gondot, Gulácsi mellett előtte a labdát, és így megszerezte az első gólt, a walesi csapatnak.

Így már a továbbjutás esélyei csökkentek a mieinknek, akik a gól után összeestek, nem találták egymást a pályán, és a megbeszélt taktika is elvillant. A mérkőzés alatt megvillanások voltak a magyar válogatott részéről, de nem tudtak kibontakozni a walesi hátvédsor sorra szétzúzott. A félidőben visszatért csapatok közül a mieink egy kicsit még az öltözőben maradtak, hiszen a második félidő első perceiben, ismét támadásba lendült a walesi csatársor, Bale beadását követően ismét Ramsey bizonyult erősebbnek, aki most sem hibázott és belőtte a második gólját, a walesi csapat nagy örömére, hiszen ezzel megpecsételte a mienket, akik már hiába próbáltak felállni, ami eddig sem volt tökéletes az ezután már csak passzolgatásba ment át.

Nem erre számítottunk, de így alakult, hogy Cardiffba kilátogató több mint ezer fős szurkoló tábor nem tudott, úgy ünnepelni a válogatottnak, mint négy évvel ezelőtt, amikor a norvégok ellen tudtunk győzni, ami után, egy ország lett, megint futballt kedvelő szurkoló.

 

EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT, 10. FORDULÓ

WALES–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)
Cardiff, Cardiff City Stadion, 31 762 néző. Vezette: Hategan (román)
Wales: Hennessey – C. Roberts, Lockyer, Mepham, B. Davies – Morrell (Ampadou, 50.), Allen – Bale (H. Wilson, 88.), Ramsey, D. James – K. Moore. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Baráth, Lang, Nagy Zs. – Nagy Á. (Kovács I., 60.), Pátkai – Dzsudzsák (Varga R., 72.), Szoboszlai D., Sallai R. (Holender, 83.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Ramsey (15., 47.)

 

A válogatottnak van még esélye kijutni, arról itt olvashatok bővebben:

Marco Rossi szövetségi kapitány elégedett a magyar válogatott Eb-pótselejtezős sorsolásával, de felhívta a figyelmet: nagyon nehéz feladat vár márciusban a csapatra.

Mint a mai sorsoláson kiderült, a magyar válogatott március 26-án Bulgáriában játszik Európa-bajnoki pótselejtezőt, győzelme esetén pedig március 31-én, a Puskás Arénában fogadja az izlandi-román párharc győztesét. Két győzelem esetén a mieink biztosíthatják helyüket a 2020-as Eb-n, amelynek Budapest is házigazdája lesz.

– Nem is kérdés, hogy kaphattunk volna sokkal nehezebb sorsolást is az elődöntőt illetően, de ugyanakkor abban a helyzetben sem vagyunk, hogy azt mondhassuk, könnyű dolgunk lesz – mondta a sorsolás után Marco Rossi. – Már csak azért sem, mert nehéz körülmények között fogunk játszani, egy olyan stadionban, amely az ellenfél szurkolóival lesz tele és annak ellenére, hogy a világranglistán velünk azonos pozícióban van Bulgária, ez korántsem lesz egy könnyű meccs. A jó dolog az, hogy ha viszont ezt a mérkőzést megnyerjük, akkor ugyan egy még erősebb csapat ellen, de hazai pályán játszhatunk majd a rájátszás döntőjében. Ez mindenféleképpen még több motivációt kell, hogy adjon.

– Sok munka vár ránk. Először is a legfontosabb, hogy a legjobb játékosaink felépüljenek és jó formában legyenek márciusra. Folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk a gyógyulásukat, megnézni őket személyesen is, aztán pedig a teljesítményüket, majd pedig az ellenfelein elleni stratégiánkat is ki kell alakítanunk. A bolgár válogatott új szövetségi kapitányát már kinevezték, az ő edzői felfogásáról is ki kell derítenünk, amit csak lehet, de Izlandról és Romániáról is mindent meg kell tudnunk annak érdekében, hogy készen álljunk az ellenük játszandó mérkőzésekre – tette hozzá a szövetségi kapitány.

NEMZETEK LIGÁJA, PLAYOFF
A-LIGA
2020. március 26.

Izland–Románia
Bulgária–Magyarország
Március 31.
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App