UEFA EURÓPA – LIGA –  CSOPORTKÖR, 6/3., FORDULÓ

A Ferencváros csapata, ma a szerb, Crvena zvezda otthonába, az Európa-liga-csoportkör 3., fordulójába. A Ferencváros eddig nem kis meglepetésre 2 győzelemmel , vezeti a ‘H’-csoportot. Nem szabad elbíznia  magát, a magyar bajnoknak, mert a  szerb csapat okozhat meglepetést. A  hétvégi fordulóban 4-0-ra verte a FK Mladost csapatát, és vezeti magabiztosan a szerb labdarúgó-bajnokságot, míg a Ferencváros a Kecskemét otthonában szenvedte el első vereségét, az idei bajnoki szezonban.

Fotó/ Szokodi László

A mérkőzés előtt a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov , és  egy játékosa Mats Knoester válaszolt a sajtó kérdéseire.

 

Az UEFA Európa Liga H-csoportjában két forduló után hibátlanul, hat ponttal álló FTC október 6-án, csütörtökön 18.45-től a szerb bajnok Crvena zvezda vendége lesz a csoportkör 3. játéknapján. A mérkőzés előtti napon, szerdán a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov és védőnk, Mats Knoester sajtótájékoztatón beszélt várakozásairól Belgrádban., olvasható a Ferencvárosi TC hivatalos média oldalán.

– A vasárnapi, Kecskemét elleni bajnoki vereség nem változtat semmin, ilyen előzmény után talán jobban ki leszünk élezve. Kemény mérkőzésre számítok a Crvena zvezda ellen, ami ugyanúgy 0-0-ról indul, mint a többi – kezdte a Ferencváros játékosa, aki kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy várhatóan több tízezer ember előtt léphetnek pályára csütörtökön. – Játékosként mindig is ilyen nagy mérkőzésekre vár az ember. Noha idegenben fogunk játszani, tudom, hogy a szurkolóink is elkísérnek bennünket. Megfelelően kielemeztük az ellenfelet. Maximálisan élesnek kell lennünk csütörtökön a pályán, csak akkor lehetünk sikeresek.

 Ha megnyered az első két meccset, természetes, hogy többet szeretnél. Ettől függetlenül azt is látjuk, hogy még bármire van esély. Ezt a fajta nyomást az előnyünkre kell fordítani.

A holland hátvéd után Sztanyiszlav Csercseszovtól kérdezhettek az újságírók.

– Volt egy meccsünk a bajnokságban, ahol nem volt szerencsénk, ám az már a múlt, a csütörtöki mérkőzés szempontjából nem fontos. A kecskeméti vereség után nem volt szükség külön mentális felkészítésre. Eleve nem vagyok a híve annak, hogy a múltról beszélgessünk, maximális erővel kellett készülnünk a csütörtöki feladatra. Jött egy vereség, de utána egy kis kompenzálást is kaptam – mondta el a tréner, aki utolsó mondatával már arra utalt, hogy unokája született– Egy nagyon kemény ellenfél, a szerb bajnok ellen lépünk pályára csütörtökön, de van még 24 óránk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő taktikát és azt, hogy ki milyen pozícióban játszik. Ha jól tudom, 1975-ben 110 ezer ember előtt játszott Belgrádban a Ferencváros, remélem, csütörtökön is hasonló körülmények várnak ránk.

Sztanyiszlav Csercseszovot a csoport állásával kapcsolatban is kérdezték.

– Nem szeretek matematikusként számolgatni, edző vagyok. Van hat pontunk, ennek ellenére mindenre készen kell állnunk. Csütörtök este is három pont szerezhető, ezt mindkét együttes szeretné megszerezni. Készen kell állnunk a meccsre, ezen a szinten ugyanis nincs könnyű ellenfél. Két lábbal a földön kell maradnunk. A Crvena zvezda egy olyan csapat, amely évről évre a BL-főtábla közelében van, ennek tudatában lépünk pályára.

Forrás/ FRADI.HU

Borítókép/ Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App