UEFA EURÓPA-LIGA „H”-CSOPORT 6/1., MÉRKŐZÉS

Az Európa-liga „H”-csoportjában szereplő Ferencváros csapata csütörtökön este hazai pályán fogadta a Trabzonspor ( török ), csapatát az EL-csoportkör első mérkőzésén. A magyar bajnok nem sokat lacafacázott, az első perctől kezdve erős nyomást gyakorolt a török  ellenfelére. Aminek az ötödik perc végén meg is lett az eredménye.

Fotó/ Szokodi László

Ferencvárosi támadás során, Vécsei , aki az ellenfél tizenhatos vonalánál egy “piruett” , passzt adott, Tocmaknak , aki már az ellenfél kapuja előtt „ólálkodott”. Tocmak a labdalevétel után sokat nem habozott a szembenálló kapus mellett a bal sarokba lőtte  a labdát, 1-0. Ez a ferencvárosi gól meg is alapozta az iramot és a hazai jó hangulatot.

Nguen Tocmak ezen a meccsen parádézott, két gól és gólpassz!

 

Fotó/ Szokodi László

A bekapott gól, biztos sokként érhette  a török csapatot, mert csak futkároztak a pályán, de nem találták az ellenszert a magyar bajnok játéka ellen. Mint amikor mindent szépen látunk, egy Civic megmozdulás során a játékvezető piros lapot adott a Ferencváros játékosának. A megfogyatkozott hazai csapat visszavett az iramból és így mindenkire több feladat hárult, hiszen ezt a török csapat gyors iramváltozást hajtott végre amivel egy csapásra a Ferencváros kapuja előtt offenzíva hadjáratot indítottak, de Dibusz a kapuban sorra hárította a lövéseket és irányította a csapatot maga előtt.

Az első harminc perc vége előtt , a kinyílt török védelem hibáját kihasználva  Tokmac randalírozott az ellenfél kapuja felé, majd egy vélhetőleg tudatos íveléssel csapattársának Traorénak passzolta a labdát, aki nem habozott  belőtte  a labdát az ellenfél kapujába, 2-0.

 

Micsoda kezdés, az  El-csoportmeccs első mérkőzésének, 30., percében 2-0-ra vezet a magyar bajnok!

 

A folytatásban az első félidőben egy vendégek is szereztek egy gólt, majd egy vendég szabálytalanság következtében az olasz játékvezető büntetőt ítélt, amit N.Tocmak értékesített, 3-1, A második félidőben megrázta magát a török bajnok és egy egészen más félidőt láthattunk, amiben inkább az ellenfél uralta a mérkőzést. Egy török támadás során Dibusz hálójában landolt a labda , de a VAR-rendszer ( videóbíró), segítségével ezt a játékvezető visszavonta a találatot, maradt a 3-2. A mérkőzés hátralevő részében a megfogyatkozó magyar bajnok nagyot küzdött, leginkább védekezésben, mert az ellefél  a mérkőzés hátralévő részében már nem tudta bevenni a magyar kaput. A Ferencváros 3-2-re letudta győzni a Trabzonspor csapatát hazai pályán és ez a megszerzett győzelem sokat jelenthet majd a folytatásban. A Ferencváros következő ellenfele a Monaco csapata lesz amelyik a csoportkör másik mérkőzésén idegenben győzött 1-0-ra a Crvena zvezda otthonába.

 

 

Ferencváros – Trabzonspor  ( török)     3 – 2  ( 3 – 1)

Gólszerzők: 5′, 44′, T.Nguen, 29′, Traoré, ill., 39′, M.Gómez, 71′, U.Bozok

Piros lap: 16′, E.Civis

Budapest, Groupama Aréna, 17.987 néző, V: Fabio Maresca (olasz)
Ferencváros: Dibusz D.– Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic – Vécsei B., Besic – Zachariassen, Nguen, A. Traoré – Boli

Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Trabzonspor: Taha T. – Stryger Larsen, Bartra, Vitor H., Denswil – Gbamin – Ömür, Bakaszektasz, Bardi, Trézéguet – Maxi Gómez

Vezetőedző: Abdullah Avci

Borítókép/ Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App