-Japán aranyérem a világbajnokság zárónapján.

 

  • A vegyes csapatversennyel ért véget a budapesti világbajnokság, nem történt váratlan esemény: Japán sorozatban negyedszer is megszerezte a világbajnoki címet. A mieink Üzbegisztán ellen búcsúztak.

(Fotó: MJSZ, Horváth György)

A férfi +90 kilogramm súlycsoportban Sipőcz Richárd , Turobojevvel vívott csatában a két intést is begyűjtő magyar versenyző , hosszabbításban tudta legyőzni ellenfelét, így akkor még a mieink vezettek, (2-0).

 

A férfi +90 kilogramm következett, amelyben a nehézsúlyú Sipőcz Richárd a 100 kilogrammosok között egy győzelemmel és egy vereséggel búcsúzó Turobojevvel mérte össze rejét. A győri Széchenyi Egyetem SE harcosa két intést is begyűjtött, de a hosszabbításban végül látványos dobással tudta eldönteni a csatát, vazarit kapott érte (2–0).
„Ez egy nagyon kiélezett meccs volt, tűz és víz küzdött, egy nagyon magas súlypontú ellenfelem volt, én meg pont alacsony súlypontú vagyok. Ő átcsapásokkal próbálkozott, én meg emelésekkel. Nagyon kemény volt, emeltem és emeltem, de azt éreztem, hogy sosem szakad el a földtől. Amikor egyszer sikerült egy kicsit magam felé csalogatni, akkor végre sikerült eldobnom. Örülök, hogy meglett, nagyon mérges lettem volna, ha kikapok. Ez egy presztízsmérkőzés is volt, különösen csapatban. És azt se felejtsük el, hogy magyarok vagyunk, hazai pályán, úgyhogy minden erőmet összeszedtem és sikerült” – mondta Sipőcz Richárd.

Sipőcz Ricsi győzelme volt, számunkra a világbajnokságon az utolsó győzelem, ezután négy üzbég győzelem következett, ami azt is jelentette a a magyar csapat számára, hogy csapatban befejeződött a csapatverseny és nem lesz ott Tokióban.

Az üzbég válogatott 4-2-es győzelemmel jutott tovább, és   csapatversenyben, a harmadik helyen végeztek..

A mieink fáradtan is, de nagyot küzdöttek.

(Fotó: MJSZ, Horváth György)

ÉRTÉKELÉSEK:

Nagyon jól indult az eleje, bár Ricsié nagyon kiélezett meccs volt. Sajnos ez a csapatbajnokságok sajátossága. Elindul nagyon jól egy csapat és azt hiszi, hogy a célegyenesben van, de aztán kiénekelik a szájából a sajtot. Hasonló képességű volt a két csapat, Szabinának volt egyedül olyan ellenfele, aki igazán jónak számít a nemzetközi mezőnyben. Előzetesen úgy számoltuk, hogy három-háromra ki tudjuk hozni ezt a meccset, és akkor a sorsra bízzuk, hogy melyik súlycsoportot húzzák ki a döntőben” – fogalmazott Toncs Péter női szövetségi kapitány.

A versenyzőink fáradtak, nagyon sok időt töltöttünk a buborékban, ilyenkor sajnos nem tudunk annyi edzésmunkát végezni, amennyit kellene. Akadt, akinek nem sikerült jól az egyéni versenye, emiatt pedig mentálisan mélyről kellett feljönnie. Büszke vagyok mindenkire, mert nagyon harciasan, keményen beleálltak a meccseikbe. A végeredmény ellenére nagyon kiegyensúlyozott volt minden harc, egy-egy akció döntött. Amikor pedig az ellenfeleink pontot tudtak szerezni, megvolt a rutinjuk, hogy azt a mérkőzést már lehozzák hiba nélkül. Komoly támpontot adott az egyéni és a csapatverseny is. Erőnlétben és állóképességben kell még fejlődnie néhány versenyzőnknek, de a taktikai elemeket is szélesíteni kell, figyelve persze az aktuális szabályokra” – értékelt Pánczél Gábor férfi kapitány.

Borítókép: (Fotó: MJSZ, Horváth György)

Vegyes csapatverseny
1. Japán
2. Franciaország
3. Üzbegisztán
3. Brazília
5. Oroszország
5. Dél-Korea
7. Ukrajna
7. Grúzia
MAGYARORSZÁG helyezetlen

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App