Lemondott Bartók Csaba az országgyűlési választókerületi elnöki posztjáról, és a szegedi alapszervezeti posztot sem ő tölti már be.

 

Fotó/ Szokodi László ( Bartók Csaba, Fidesz képviselő beszéde, 2020 06, 04)

 

Bartók Csaba , ( politikus), aki három nappal ezelőtt mondott le országgyűlési választókerületi elnöki, és  a szegedi alapszervezet elnöki posztjáról.  A székelyudvarhelyi születésű 53-éves Bartók Csabát Magyarországon , kézilabda játékosként  ismerhettük meg. A  kilencvenes évek elején kezdődött profi pályafutása, és a   Szeged- színeiben, Magyar Kupa (1993 ), győzelmet, majd Magyar bajnoki  címet ( 1996), is szerzett.

♦Bartók Csaba országos politikai pályafutása még 2018-ban kezdődött, ekkor lett először a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Csongrád megye egyes országgyűlési egyéni választókerületében. 2022-ben újrázott, de mint négy évvel korábban, ekkor is alulmaradt az MSZP-s Szabó Sándor ellenében. A szegedi Fidesz elnöki tisztségét 2018 óta töltötte be.

Miért?

„Vannak az embernek mérföldkövek az életében, amikor döntenie kell. Most nem a közösséget, hanem a magam szempontjait vettem figyelembe”, nyilatkozta Bartók Csaba.

A lemondást Orbán Viktor elfogadta.

Ki lesz , majd Bartók Csaba utódja?

♦Erre majd a helyi Fidesz szervezetek, tagjai fognak javaslatot, tenni, amit , majd a párt elnöke Orbán Viktor fog jóváhagyni.

Az már  bizonyos, hogy Szeged , Magyarország egyik legjelentősebb városa, és nem csak a déli határrészt miatt. Az oktatás, turizmus, sport , és sorolhatnám tovább. Ezért is fontos ma is , mondhatnám minden magyar politikai pártnak, hogy ezt a várost magáénak tudja. Szegeden , 2002-óta nem tudott  jelenlegi ( Fidesz ), kormánypárt,  polgármesteri posztot betölteni. Bárki is kerüljön Bartók Csaba helyére, annak nagyon fontos lesz, hogy társadalmi szerepvállalásban  is elismert legyen. Bizonyára ez a jelenlegi képviselőket elnézve, egy személyre lehetne azt mondani , hogy a megüresedett posztot be tudná tölteni. A mai helyi kormánypárti képviselőket látva, hallva, inkább lehetne azt mondani jelen pillanatban, hogy ez a „hang”, nagyon kevés ahhoz, hogy Szegeden jelentős pártváltozás alakuljon ki. Ez persze változhat, de ahhoz sokkal erősebben kell „megérinteni a szegedieket”.

Cikk/ Szokodi László

2002-óta nem tud

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App