14. Puskás-Suzuki-kupa:

Díjátadó ünnepség!

A 14. Puskás-Suzuki-kupa győztese, az U17 Puskás Akadémia!

 

„Kleinheislerek, Sallaik jöhetnek ebből a csapatból”- Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója

  • Az idei,  14. Puskás-Suzuki-kupa hozta meg az U17-es Puskás Akadémia csapat számára a kupa-győzelmet. A csapat  az egész tornán magabiztos játékkal győzte le az ellenfeleit,  a döntőben, 1-0-ra győzte a Sporting CP-t és ezzel a kupasorozatok történetében  először hódították el a  kupát.

Fotó/Szokodi L.

Hol is tart a magyar utánpótlás nevelés?

  • Mi sem bizonyítja, jobban, hogy az utánpótlásban is a labdarúgás a legmenőbb sportága, amit a fiatalok választanak. A kormány az elmúlt évek során az utánpótlás nevelésre is elég komoly befektetésekkel biztosította, biztosítja a fiatalok felkészülését. A befektetés mikor, térül meg az több évnyi megfeszített munka kell, de az már most látszik jó úton halad az utánpótlás nevelés. Mi sem bizonyítja jobban, hogy   Marco Rossi a válogatott szövetségi kapitánya is egyre több fiatal játékosra számít a válogatottban. Mi mikor látjuk ezeket a fiatalokat pályán, ahhoz az is kell, hogy ők is akarják és ebben nagy segítséget nyújtanak a hazai akadémiák, ahol a sport mellett már az iskolai tanulmányaikat is folytatni tudják a fiatal növendékek. Erről Orbán Viktor a Puskás Akadémia alapítója is beszélt a díjkiosztó ünnepség előtt adott interjújában.

Az elmúlt 14 kupasorozat során is jól szerepelt az Akadémia, hat alkalommal jutott döntőbe, ebből hat 2.hely, és 1, 1.hely :

Fotó/Szokodi L. (2021 U17 Puskás Akadémia 1.hely)

2008, 2hely

2012,2.hely

2014, 2.hely

2016, 2.hely

2018, 2.hely

2019, 2.hely

2021, 1.hely

14. Puskás-Suzuki-kupa végeredménye:
1. Puskás Akadémia
2.Sporting CP
3. Budapest Honvéd
4. NK Osijek

5. KRC Genk
6. Bayern München
7. CR Flamengo
8. FK Csíkszereda
Fotó/Szokodi L. (A díjátadó ünnepségen Orbán Viktor a Puskás Akadémia alapítója, és Mészáros Lőrinc , a Puskás Akadémia elnöke adta át az érmeket.)
  • Orbán Viktor a Puskás Akadémia alapítója a díjátadó ünnepség előtt adott interjújában elmondta , hogy amikor ezt a tornát megálmodták, a fő szempont az volt, hogy legyen egy rangos utánpótlás torna, ahol meg tudjuk mérni, hol tart a magyar U17-es korosztály. Orbán Viktor megemlítette magyar csapatok is részt vettek már a tornán a Ferencváros és a Budapest Honvéd csapatai is, és el is hódították már a kupát. 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App