VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ CSOPORTMÉRKŐZÉS, 5. FORDULÓ, I-CSOPORT:

A magyar válogatott szerdán Andorra ellen lép pályára, a Puskás Arénában. A szeptemberi világbajnoki-selejtező három mérkőzéséből, eddig két mérkőzést vesztett el a válogatott, Anglia ellen 4-0-ás vereség után az elmúlt hétvégi idegenbeli   Albánia elleni 1-0-ás vereség a leginkább fájó a számunkra. A szövetségi kapitány Marco Rossi értékelésében kifejtette még nincs minden veszve, még van esélye kijutni a válogatottnak, a  a jövőre megrendezésre kerülő katari világbajnokságra.

Fotó/Szokodi L.

Marco Rossi:

 Tisztában voltunk a mérkőzés előtt is azzal, hogy mennyire erős az ellenfelünk, az albánok nagyon jó fizikai felépítésű játékosokkal rendelkeznek, erősek, gyorsak, és ezzel sok nehézséget okoztak nekünk – értékelt a szövetségi kapitány. – Megpróbáltunk úgy játszani, hogy birtokolni tudjuk a labdát, és kihasználjuk a megnyíló területeket. Amikor ez sikerült, akkor veszélyesek voltunk, de ez nem volt elég a pontszerzéshez. Nagyobb nyomás alá kellett volna helyeznünk az ellenfelet, sajnos nem mindig találtuk meg a megfelelő időzítést a nyomásgyakorlásra, és amikor kijöttek, ők alakítottak ki lehetőségeket. Többször is elmondtam, hogy a vb-szereplés kiharcolása inkább egy álomkategória, most még nehezebbé tettük magunknak ennek az álomnak a megvalósítását. A vereség nem jelenti a világ végét, hiszen még öt mérkőzés hátravan, otthon játszunk Albánia ellen, valamint idegenben Lengyelországgal. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken szerencsésebbek tudunk lenni.,-nyilatkozta, Marco Rossi szövetségi kapitány

Fotó/ UEFA: (Photo by Angel Martinez – UEFA/UEFA via Getty Images)

 

Mint ismert az előző beszámolóban már írtam, hogy a Lipcsében játszó három játékos közül Gulácsi P., Willi Orbán nem fog pályára lépni Andorra ellen, viszon Szoboszlai Dominik igen. cikk itt: Szoboszlai D.

 

A másik kérdéses játékos Szalai Ádám, akinek a koronavírus tesztje pozitív lett, egyszer és így  az albánok ellen nem léphetett pályára, viszont az MLSZ oldalán már arról értesülhettünk, hogy Ádám azóta két negatív tesztet produkált, így lehetséges, hogy ő is pályára léphet a szerdai Andorra elleni mérkőzésen.

A szerdai mérkőzésen bármilyen eredmény is születik, Marco Rossi szövetségi kapitánynak el kell gondolkodnia, hogy a mostani magyar válogatott bő keretén a jövőt illetően, kell-e majd, változtatni.

Egy kis saját vélemény. Látva az elmúlt két mérkőzést, azt gondolom Marco Rossi csapatának a soron következő Andorra elleni mérkőzésen, jó esélye van a több gólos hazai győzelemhez, még akkor is, ha az elmúlt két mérkőzésen a válogatott játékán ez nem látszott. Én abban százszázalékosan nem vagyok, biztos, hogy nyerünk   az októberi világbajnoki-selejtező visszavágóján, Anglia ellen, de a számok azt mutatják, a magyar válogatott az  esélyesebb, ezen a mérkőzésen a győzelemre .

CIKK/Szokodi L.

SZAVAZZ!

Ebben a szavazásban, csak egyszer kell szavazni, attól függetlenül, hogy lehet, ketten, vagy mind a három játékos lő gólt az Andorra elleni találkozón.

Viszont arra lennék, kíváncsi, hogy szerinted a három magyar válogatott játékos közül, ki szerzi meg az első találatot? ( Három játékos közül lehet választani és csak ezek az opciók közül lehet választani!)

 

Borítókép/Szokodi L.

Világbajnoki-selejtező “I”-csoport, 2021. 09.08,szerda:

20:45 Magyarország – Andorra

20:45 Lengyelország – Anglia

20:45 Albánia – San Marino

 

A világbajnoki-selejtező, “I”- csoport állása, 5., forduló után:

  1. Anglia  15 pont
  2. Lengyelország   10 pont
  3. Albánia 9 pont
  4. Magyarország  7 pont
  5. Andorra 3 pont
  6. San Marino 0 pont

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-KERETE:

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC),
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich – Svájc), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Tamás Márk (Slask Wroclaw – Lengyelország)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia),Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország)
Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország),Varga Roland (al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App