NŐI LABDARÚGÓ, VILÁGBAJNOKI-SELEJTEZŐ , EURÓPAI, „B”- CSOPORT 3.,FORDULÓ :

– A magyar válogatott nagyot küzdött, de idegenben is alul maradt a skótok ellen.

 

Magyarország – Skócia 2-1 (1-0)

Skócia, Hampden Park, 6500 néző, V:Frida Nielsen (DEN)

Magyarország: Szőcs R.(GK), Csiszár H.(CSK), Németh D.,(65’Kovács P.),  Fenyvesi E.,(65’Savanya Cs.),  Sipos L., (14’Pápai E.), Szabó V., Vágó F., (84’Csányi D.),  Nagy V., Kovács L., Zeller D., Papp L.,

Szövetségi kapitány: Margret Kratz

Skócia: Alexander L., McLauchlan R., Docherty N., Corsie R.(CSK), Beattie J., Robertson L., Christy L., Weir C., Ross J., Emslie C., Jacqueline E.,

Szövetségi kapitány: P. Martínez Loza

Gólszerzők: 42’Christy Grimshaw, Rachel Corsie 90′,  ill., 56′,Vágó Fanni

 

  • A magyar válogatott az első fordulóban hazai pályán 2-0-ás vereséget szenvedett a skót válogatott ellen, az első fordulóban. A tegnapi idegenbeli mérkőzésre a lányok a Hampden Parkban léptek pályára a skótok ellen. Margret Kratz a magyar válogatott szövetségi kapitánya, minden játékosára számíthatott ezen a mérkőzésen.

A kezdőcsapatba bekerült Németh Diána is, aki ezzel 17 évesen debütált a felnőtt válogatottban, Vágó Fanni pedig 130. alkalommal öltötte magára a címeres mezt.

Ellenfelünk, a skót csapat jelenleg Spanyolország mögött a második a vb-selejtező csoportunkban (mindkét együttes 6 pontot gyűjtött előzőleg) és 22. a FIFA-világranglistán. Mi a csoport negyedik és a világranglista 44. helyéről vártuk a találkozót.

Jól kezdte csapatunk a mérkőzést, melyre 6500 néző látogatott ki. Felvettük a versenyt a skótokkal, akik a 9. percig kapura lövésig sem jutottak el, akkor egy szabadrúgást követően Kovács Laura akrobatikus mozdulattal fel tudott szabadítani, de a labda Beattie elé pattant, akinek lövését Szőcs Réka védte.

Hiába támadtunk mi is, hamarosan mégis bajba kerültünk: Sipos Lilla egy felfutás közben térdsérülést szenvedett és már a 14. percben le kellett cserélni, helyére az MTK 18 esztendős játékosa, Pápai Emőke állt be. Próbáltuk bátran letámadni ellenfelünket, a skótok legközelebb a 27. percben voltak újra veszélyesek, akkor Frimshaw elől húzta le a labdát Szőcs Réka.

A félidő utolsó 15 percében aztán feljött a skót csapat, amely mindenképp meg akarta szerezni a vezetést a szünet előtt, a 33. percben egy szöglet után volt nagy szükségünk a nagyot védő Szőcs Rékára. Támadásokat mi is vezettünk, de a hajrában a házigazdák jártak közelebb a gólszerzéshez, ami a 42. percben sikerült is nekik: Docherty beadását Ross csúsztatta meg, a labda így Grimshawhoz került, aki nem hibázott és megszerezte második gólját a válogatottban (1–0).

A második félidő sem kezdődött jól, már az első percekben Csiszár Henrietta szorult ápolásra, így egy rövid ideig emberhátrányban futballoztunk, de szerencsére csapatkapitányunk folytathatta a mérkőzést.

A skótok úgy kezdtek a szünet után, ahogy az első félidő végén játszottak, többet birtokolták a labdát, és megpróbálták mielőbb megduplázni góljaik számát. Az 53. percben mégis mi találtunk be! Pápai Emőke szerzett labdát a skót kapu közelében és Zeller Dórához passzolt, ő továbbított Vágó Fannihoz, és válogatottsági- és gólrekorderünk pedig megszerezte az egyenlítő találatot (1–1).

A folytatásra frissített Margret Kratz szövetségi kapitány, és hamarosan beállt Savanya Csilla és Kocsán Petra is, akik Fenyvesi Evelint és Németh Diánát váltották. A második játékrészben is méltó ellenfelei voltunk a skót válogatottnak, amely támadott ugyan, de próbálkozásai rendre elakadtak hősiesen helytálló védelmünkön. Veszélyesek mi viszont nem tudtunk lenni az ellenfél kapujára. Az utolsó tíz percre Vachter Fannit (Pápai Emőke helyett) és Csányi Diánát is (Vágó Fanni helyett) pályára küldte a szövetségi kapitány.

A hajrában igyekeztünk kijönni a nyomás alól, de a skótok is mindenáron három pontot akartak szerezni. Ahhoz, hogy megőrizzük a döntetlen állást, a 89. percben Szőcs Réka bravúrja kellett, akire egy az egyben vezethette Cuthbert a labdát, de az ETO kapusa nagyot mentett.

A rendes játékidő utolsó másodperceiben azonban már ő sem tudott védeni, egy szögletet követően Corsie állította be a végeredményt (2–1).

 

 

Remek mérkőzést játszottunk, különösen az első félidőben mutatott teljesítmény tetszett. A végén azt gondoltam, meg tudjuk csinálni és pontot szerzünk, de az utolsó 15 percben sok szögletet végzett el az ellenfél, és az egyikből megszerezte a győztes gólt. Az eredménynek természetesen nem örülök, de azzal teljesen elégedett vagyok, amit ma láttam a lányoktól, láttam az agresszivitást, a koncentrációt, az elhivatottságot. A technikában és kombinációs játékban nagyon jók a játékosaink, amivel meg tudtuk lepni az ellenfelet, gyorsaságban és a gondolkodásunk sebességében viszont még fejlődnünk kell. Három fontos játékosunk, Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla és Csiki Anna is hiányzott a védelemből, csak Szabó Viktória játszott az alapcsapatból, a másik három védőnk, aki kezdett nagyon fiatal, és még nem játszott korábban együtt. Szőcs Réka pedig nagyszerű teljesítményt nyújtott ma. Összességében tehát elégedett vagyok, úgy gondolom, szép jövő áll előttünk – nyilatkozta Margret Kratz szövetségi kapitány

Forrás/MLSZ

A magyar válogatott, következő vb-selejtező mérkőzését, szintén idegenben, 10.26-án, Feröer-szigetek ellen játssza.

Borítókép/Szokodi László

2021 10.23

2021 10.16

Feröer-szigetek – Spanyolország 0-10

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App