– A Ferencváros idegenben nyert a Celtic  otthonában, és továbbjutott !


SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

CELTIC – FERENCVÁROS 1–2 (0–1)
Gólszerző: Christie (53.), ill. Sigér D. (7.), Nguen (75.)

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezték.

CELTIC: Barkasz – Elhamed (J. Frimpong, 78.), Jullien, Ajer, G. Taylor – S. Brown, C. McGregor – Forrest (Ajeti, 78.), Christie, M. Elyounoussi – Ntcham.
Vezetőedző: Neil Lennon

FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Sigér D., Haratin, Somália – Nguen (Skvarka, 80.), Isael (Boli, 71.), Uzuni (Dvali, 86.).
Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Christie (53.), ill. Sigér D. (7.), Nguen (75.)

A skót bajnok , Celtic otthonában fogadta a magyar bajnok Ferencváros csapatát. A skótok nem skótoskodtak a pálya számukra legmegfelelőbb módon fellocsolására. Ezzel szerették volna magukat kedvezőbb helyzetbe hozni. A mérkőzést jól kezdte a Ferencváros csapata és egy Fradi támadásnák a Celtic 16-os környékén járt Sigér, aki a nem habozott kapura rúgta a labdát és Barkasz már hiába nyúlt a labdáért Sigér bombája a kapuban landolt. Lehet a Celtic nem számított erre a Rebrov által vezetett Ferencváros támadó játékára. Pedig  már az elmúlt hazai NB I.-ben láthattunk a csapattól MTK csapata ellen. A Ferencváros  a gól után sem állt vissza védekezésre, de a skót bajnok is egyre több támadást indított, de az első félidő végéig megmaradt a Fradi 1-0-ás vezetése .

A második félidőben a skótok ugyan úgy folytatták, mint ahogy az első félidő végén abbahagyták sorra alakították ki a támadásokat, és az 53. percben megszerezték az egyenlítő találatot. Mivel egy mérkőzés dönt a továbbjutásról az egyenlítő talált azt jelezte , hogy kiegyenlítettek a skótok és a Ferencváros a lőtt góllal nincs előnyösebb helyzetben. Meglepte a mieinket a gól de nem estek össze , igaz a játék leginkább a Ferencváros térfelén zajlott. Tokmac Nguen  vagány játékát ismerhetjük és ezt az ellenfél is tudta, de Tokmac túljárt a skót védők eszén és a 75.percben betalált, ami így már a Ferencváros továbbjutását jelentette.A folytatásban a skót támadások sorra érkezetek a Fradi kapuja előtt, de a zárt védekezése a magyar bajnok csapatnak elég szilárdan védekezett erőn felül teljesítő Fradi hátvédsornak Nail játékvezető a mérkőzés lefújását jelentő sípszó után viszont az öröm pillanatait láthattunk a Ferencváros csapata játékosoktól. Rebrov csapata megmutatta, a BL – ben , a Celtic  csapat ellen, milyen is a Fradi támadó és védekező játéka, ami   inpozáns lehet a csapatra nézve a folytatásban. A Ferencvárosra a BL-selejtező harmadik fordulója vár, amit aug.31-én tartanak.
CIKK/SZAMY
Fotó/SZAMY

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App